Hvis du er glad i asiatisk mat er kyllingretten Crispy sesame chicken både rask og enkel og lage.   
Crispy sesame chicken

Når jeg er ute å reiser blir jeg ofte inspirert av maten i det landet vi er i. Etter et opphold i Kina kom jeg hjem med denne oppskriften i kofferten.

Crispy sesame chicken

Ingredisenser til 4 porsjoner

Asian food
Til Kyllingen
  • 6 kyllingfileer kuttet i ca. 2,5 cm biter
  • 2 egg
  • salt og pepper
  • 1/2 kopp mel
  • 1/2 kopp rismel (maisstivelse kan brukes hvis du ikke får tak i rismel)
  • olje til fritering
Til sausen
  • 1/4 kopp honning
  • 1/2 kopp soyasaus
  • 1/2 kopp ketchup 
  • 3 ss brunt sukker 
  • 1/4 kopp riseddik
  • 1 ss sesamolje
  • 2 ts maisstivelse
  • 2 ss sesamfrø
  • 1 ts hakket fersk hvitløk
  • 2 ss vårløk
Asian food
Slik gjør du
  1. Visp eggene i en bolle og smak til med salt og pepper
  2. Bland mel og rismel (eller maisstivelse) i en bolle
  3. Dypp kyllingbitene først i eggeblandingen deretter i melblandingen
  4. Gjør klar en gryte og varm opp oljen (jeg bruker raps olje)
  5. Friter bitene i oljen 3-5 minutter eller til de er sprø og gyldne (ikke ha for mange i av gangen)
  6. Legg de på et tørkepapir inntil alt er fritert
  7. Mens kyllingen friteres kan du forberedes sausen (jeg pleier å lage denne først da det ofte blir hektisk med friteringen)
    Ta honning, soyasaus, ketchup, brunt sukker, riseddik, sesamolje og 2 ts rismel (eventuelt maisstivelse) i en bolle. Bland godt.
  8. Varm en panne og tilsette litt sesamolje
  9. Brun hvitløken i ca. 30 sekunder
  10. Tilsett sausen og la det småkoke 2-3 minutter
  11. Putt opp i kyllingbitene og bland godt
  12. Strø over sesamfrø og vårløk
  13. Serveres med en gang

Jeg bruker ofte å servere ris til denne retten. Her har jeg valgt å blande vårløken i blandingen men det ser finere ut om man strør det over.

home made crispy sesame chicken
Tips

Det som tar lengst tid for å forberede denne retten er å kutte kyllingen og dyppe den i melblandingen. Resultatet blir best hvis man tar en og en bit. Jeg pleier imidlertid å ta all kyllingen opp i eggeblandingen og blande godt. Deretter tar jeg en god del biter opp i melblaningen og blander godt med en skje. Jeg legger de så opp i en ny bolle inntil alle bitene er dekket av egg/melblandingen. Da går det mye raskere enn å ta en og en bit.

Tro meg, det smaker utrolig godt!
Prøv noen av mine andre reiseinspirerte oppskrifter: 


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

2 Comments

Tina Reiser · 26. January 2020 at 18:36

Dette vil jeg prøve å lage, det ser kjempegodt ut!
Takk for at du deler oppskrift 🙂

    Rundt Ekvator · 28. January 2020 at 06:35

    Hei 🙂 Ja, det er skikkelig digg. Bare å teste ut 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.