Chakchouka (uttales SHAK-chouk-ah) er en fargerik grønnsaksrett med egg, som er godt kjent i Tunisia. Retten er både sunn og lettlaget, og selv om den i utgangspunktet ikke inneholder proteiner er den mettende og velsmakende.

Chakchouka

Du trenger disse ingrediensene for å lage Chakchouka

250 g Cherry tomater
3 ss Oliven olje
3 stk.Paprika – 1 rød, 1 gul og 1 grønn, som kuttes i små biter
1 løkkuttet
3 feddHvitløk, presses
1 ssHarissa pasta
¼ ssSpisskummen
4Egg, medium/store
Brød eller Pita
Salt & pepper

Vår versjon av Chakchouka er inspirert av den tunisiske kokken Chef Moemen Ben Younes, som vi var heldige å få se lage retten på en kulinarisk event ved den Tunisiske Ambassade.

Den tykke krydrede pastaen Harissa er laget av chili og hvitløk, og er grunnlaget for mange tunisiske retter. Den kan kjøpes ferdig på glass, eller du kan lage den fra tørket krydder eller helt fra bunnen.

Fremgangsmåte

  • Varm olivenolje over middels høy varme i en stor panne eller kjele med lokk
  • Fres en løk myk
  • Ta deretter Harissa og spisskummen i pannen og la det frese med
  • Følg på med 3 fedd knust hvitløk
  • Tilsett paprika og fres i ytterligere 3-5 minutter
  • Tilsett deretter tomater, salt og pepper. Bland, og la det koke opp. Reduser varmen og la det putre i 10-15 minutter til det tykner
  • Smak og juster for harissa og annet krydder
  • Lag fire fordypninger i blandingen, og knekk et egg i hver fordypning
  • Sett på lokk og la pannen putre til eggene er stivnet
  • Server med brød, rundstykker eller pita

Chakchouka – til frokost, lunsj eller middag?

Chakchouka er populært til lunsj i Tunisia og Nord-Afrika, men kan også fint serveres til frokost, eller som et lettere vegetar middagsmåltid hjemme. Server retten med godt brød for å suge opp de deilige smakene i tomatsausen. Ønsker du proteiner er det fullt mulig å spe på med kjøttboller, eller servere kylling eller annet kjøtt til.

Andre tips til opplevelser i Tunisia

Se fremgangsmåten i reels her:


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.