Det er mange attraksjoner i Bangkok, og byen sover aldri. Under støv og kaos er byen full av ting man kan gjøre og steder man kan se.

Bangkok er av byens innbyggere kjent som Krung Thep eller Angels City. Det seremonielle navnet er det lengste i verden. Med tusenvis av attraksjoner, topp severdigheter og hippe nabolag er det umulig å få med seg alt. 

Attraksjoner i Bangkok

READ IN ENGLISH

Uansett om du vil utforske de imponerende templene, ta en båtur på elven, eller en tuk tuk tur gjennom Bangkok-natten. Eller kanskje du vil handle på markedene, eller prøve matbodene på gaten? Bangkok har noe for deg!

Her kommer noen av de viktigste severdigheter i Bangkok.

Kongepalasset Grand Palace

Av alle severdigheter i Bangkok er det 200 år gamle Grand Palace det mest berømte. Slottet var kongefamiliens hjem, og stedet der Thailands regjering holdt til.

Området er på 214 000 kvadratmeter og består av over 100 bygninger. De er utsmykket med gullbelagt tak og omgitt av statuer. Inne i palasset ligger Wat Phra Kaew tempelet, Thailands mest hellige sted. Her finnes den verdensberømte buddha-statuen som er utskåret av ett stykke grønn jade. Det er kun en regjerende konge som kan røre ved buddhaen.

Kongepalasset Grand Palace, Bangkok, Attraksjoner i Bangkok

Kongepalasset Grand Palace, Bangkok

Nå bruker kongefamilen palasset kun til religiøse seremonier og høytider. Uansett besøkes stedet av både innbyggere i Bangkok og av turister.

Bangkok1g
Bangkok1f

Spar-symbolet i kortstokken skal være inspirert av bladet på dette treet.

Topp attraksjoner i Bangkok

Inngang:  ฿ 500

Wat Pho – severdigheter i Bangkok

Wat Pho, eller Temple of the Reclining Buddha, er kjent for den hvilende gigantiske Buddha, som er plassert i sentrum av tempelet. Skulpturen er 46 meter lang og 15 meter høy. Selv om skulpturen er hovedfokus i tempelet er det over 400 fargerike veggmalerier, som illustrerer bilder av Buddha.

Wat Pho, hvilende buddha. Attraksjoner i Bangkok

Hvilende Buddha

Området har også en fantastisk chedis og en fargerik kinesisk paviljong. Tempelet er også regnet som det tidligste senteret for offentlig medisinsk utdannelse, og er anerkjent av UNESCO i deres verdensminne-program.

Chedis, Wat Pho. Attraksjoner i Bangkok

Chedis (Stupa)

Attraksjoner i Bangkok

Viktigst av alt — det er fødestedet til tradisjonell thailandsk massasje. Dette praktiseres fortsatt ved tempelet i dag.

Bidra, Wat Pho. Attraksjoner i Bangkok

Wat Pho er det eldste og største tempel-komplekset i Bangkok.
Inngang:  ฿ 100.

Wat Arun – attraksjoner i Bangkok

Wat Arun eller Soloppgangens tempel, er et av Bangkok sine mest berømte landemerker, og kjent for sitt gigantiske tårn ved siden av Chao Phraya-elven. Tårnet ruver 70 meter over bakken. Tempelet består delvis av fargerike spir, dekorert med små biter farget glass omringet av kinesisk porselen. Dette er kanskje det vakreste av alle severdigheter i Bangkok, og noe man absolutt må få med seg.

Wat Arun (soloppgangens tempel)

Soloppgang reflekteres fra overflaten av templet med perlemorsk fargespill

Det er lett å si at det er ett av de mest fantastiske templene i Bangkok. Ikke bare på grunn av beliggenhet ved elvebredden, men også fordi designen er svært forskjellig fra de andre templene i Bangkok.

Trapper. Wat Arun

Inne i ordinasjonssalen kan man beundre en gylden Buddha, og detaljerte veggmalerier. Klosteret i tempelet inneholder 108 statuer av Buddha.

Wat Arun

Tempel, Wat Arun

Inngang, Wat Arun

Buddha, Wat Arun. Attraksjoner i Bangkok

Selv om Wat Arun er en veldig populært for turister, er det også et viktig sted for tilbedelse for buddhister. Pass på at du kler deg riktig, med skuldre og knær tildekket.

Inne i tempelet, Wat Arun

Inngang: ฿100 baht. Tempelet er åpent daglig fra kl. 08.30 til 17.30.

Siam Paragon

Et  populært kjøpesenter for innbyggere og turister i Bangkok, som har mange forskjellige designerbutikker. Her finnes også sørøst-asias største akvarium, en stor kino og mange restauranter. Kjøpesenteret har over 250 butikker. I tillegg er det utstillingslokale for ulike bilprodusenter, blant annet Ferrari og Lamborghini. Har du god råd finner du nok helt sikkert det du ser etter.

Siam Paragon, Attraksjoner i Bangkok

Foto credit: Wikipedia

Bangkok har 8 millioner innbyggere og er en stor, travel by. Hvert år tiltrekker byen seg millioner av reisende fra hele verden. Det er en spennende kultur og et folkerikt storbyliv. Få med deg noen av de mange attraksjoner i Bangkok.

Sjekk ut våre andre opplevelser fra Hua Hin og Bangkok 

Her finner du tips om hvor du kan bo: Siam Kempinski  (Affiliatelenke)

Hvis du likte vår Bangkok reiseguide, del gjerne ved hjelp av knappene under.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.