Reiseåret 2020 har vært annerledes for Rundt Ekvator. Marcus studerte i Tyskland og fikk seg noen fine turer i de nærliggende landene, og Sandra startet året i Dublin. Ellers har det vært laber utenlands reiseaktivitet. Likevel har vi fått nyte mange fine opplevelser i Norge.

Reiseåret 2020 starter i Dublin

Overgangen til det nye året ble feiret i Dublin, kanskje en av europas koseligste storbyer. Her finner du middelalderslott og katedraler flankert av arkitektoniske perler fra 1800-tallet. Byen har ellers flere museum hvor du kan lære mer om Dublins historie, helt tilbake fra vikingtiden. Er du interessert i Whisky finner du Irish Whisky Museum, hvor du kan få en guidet tur.

Byen er også kjent for sin pubkultur. Med over 1000 av dem, er det muligheter på hvert eneste hjørne.

Februar

Planer legges for å se fotballkampen mellom Borussia Dortmund vs Bayern München, som skal spilles i april. Det bookes fotballbilletter, i tillegg til fly, og opphold i Dusseldorf og Aachen. Turen til Kiev som ble utsatt på grunn av brukket fot i 2019, bookes til juni.

Reiseåret 2020, Dormund vs bayern Munchen
Billetter til “årets” kamp er sikret

Mars

I begynnelsen av måneden blir det en fin langweekend i “nordens Paris”, Tromsø. Her blir det håndballaktiviteter, sightsing og bankett.

12. mars stenger landet ned, og vi pakker sammen tingene våre på jobb. Siden har det vært hjemmekontor.

Teams, godt å ha i reiseåret 2020
Kollegene holder kontakten via Teams. Vi har daglig lunch-chat, Lønningspils, Kahot, sommeravslutning og julebord.

April

Grensene stenges og turen til Tyskland kanselleres. Det blir hytteforbud i påsken og dermed heller ingen tur til Risør. I stedet brukes Østmarka flittig.

Tips! 5 fine turer i Østmarka som passer de fleste

Mai/juni – reiseåret 2020

Kiev-turen ble også kansellert. I pinsen ble det endelig en tur til Risør hvor den nye båten testes ut. I og med at det er karanteneregler og ingen mulighet for utenlandsturer, bestilles en reise med Hurtigruta.

Tips! Risør – aktiviteter i den hvite byen ved Skagerak

Teltur til Vestfjella

Det ble også en fin overnattingstur til Vestfjella. Vestfjella ligger i Aremark kommune, og er et virkelig ørret eldorado.

Det er mange vann i området, og vårt valg falt på Langvannet. Det var godt tilrettelagt for fisking og telting.

Turen til Kiev blir heller ikke noe av. I steden blir det pinsen i Risør. Vi bråbestiller tur med Hurtigruta i juli.

Juli – reiseåret 2020

Turen med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes ble en fantastisk tur og reddet reiseåret. Norge har virkelig en vakker natur. Det gjøres også stopp i mange fine byer og steder underveis, som Ålesund, Trondheim og Tromsø. I tillegg blir det aktiviteter som rib-safari i Salstraumen, besøk på Nordkapp og besøk i sameleiren til Ellinor og Eilo.

Tips! Hurtigruten – verdens vakreste sjøreise

Senere i juli ble det et par late uker i Risør. Hyttekos, båtliv, fiske og koselig sørlandsidyll slår skjelden feil.

Tips! Jettegryta på Sild – svabergets badeland

August

Vi legger turen til Kistefos museum en varm dag i august. Er du er interessert i kunst, skulpturer og arkitektur er dette stedet å besøkte. På hjemveien legger vi turen innom Hadeland Glassverk. I tillegg til utsalgene er det opplevelsesenter for både store og små, hvor du blant annet kan blåse dine egne glass. Det er også mulighet for guidet omvisning.

Kistefos
The Twist

Tips! Kistefos – skulturpark med en spennende twist

September

I september ble det det turer i nærområdet. Østmarka har mange fine stier og turområder som anbefales.

Oktober

Overnatting i en tretoppdome, Reiseåret 2020

I oktober ble det besøk i en tretopphytte eller tretoppdome, i Rakkestad. Tretopphytter er virkelig en unik måte å komme i kontakt med naturen på, og det anbefales virkelig.

Det er en spesiell følelse å bevege seg 4 meter opp i tretoppene. Når man kommer opp på platting får man umiddelbart en følelse av å være i ett med naturen.

Tips! Tretopphytter – getaway i ett med naturen

November og desember – reiseåret 2020 går mot slutten

Det skjedde lite på reise- og aktivitetsfronten i disse månedene. Matlaging og peiskos sto i fokus og dette nettstedet beveger seg nok mer fra å være en reiseblogg til å være en reise, mat og livstilsblogg.

Oppsumering av reiseåret

Reiseåret ble ikke helt som vi hadde tenkt oss, og gjennom året har det blitt mye hjemmetid i hus- og hage. Vi har deltatt på digitalt vinkurs og vi har fulgt med på Gladkokkens live-sendinger. Utallige matretter er også prøvd ut.

Det er det første året så langt tilbake jeg kan huske, at jeg ikke har vært utenlands. 2 innenlands flyreiser er heller ikke mye å slå i bordet med.

Det er vanskelig å legge for mye reiseplaner for 2021, men den skal sies at Norge også har utrolig mye bra å by på. Turen med Hurtigruta var absolutt en opplevelse som slår mye.

Flyturer – reiseåret 2020

Flyturer Reiseåret 2020

Båtturer – reiseåret 2020

Hurtigruta_nordgående. Reiseåret 2020
Med Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes.
Allum, Reiseåret 2020
Det går mot vår og lysere tider.

Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

2 Comments

Annette Seier Johansen · 27. January 2021 at 16:59

Hej Laila,
Selvom det ikke har været muligt at rejse ud, har du da haft et dejligt rejseår. Jeg er lidt misundelig på din tur med hurtigruten, det ser smukt ud.
Tak for et dejligt indlæg som bestemt inspirer til at opleve smukke Norge.

/Annette

Rundt Ekvator · 28. January 2021 at 05:41

Takk for hyggelig tilbakemelding, Annette 🙂 Ja, Hurtigruten var en stor opplevelse og kan anbefales.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.