Beijing, også kjent som Peking, er hovedstaden i Folkerepublikken Kina. Med en historie som strekker seg over 3000 år, har Beijing vært hjertet for mange av Kinas store dynastier og keiserlige regjeringer. Byen har gjennomgått utallige transformasjoner, men den har alltid beholdt sin essens som en skattekiste av kinesisk kultur og tradisjoner.

Pulserende metropol

Beijing har over 20 millioner innbyggere. Byen er kjent for sin blanding av gammelt og nytt, hvor gamle, majestetiske keiserlige palasser står side om side med moderne skyskrapere. En av de mest ikoniske landemerkene i Beijing er Den forbudte by, som tidligere var det keiserlige palasset under Ming- og Qing-dynastiene. Dette bemerkelsesverdige stedet gir et fascinerende innblikk i Kinas rike historie og keiserlige arv.

Den kulturelle arven blir også reflektert gjennom mange historiske monumenter, vakre hager og templer. Den berømte Kinesiske mur, som ligger like utenfor byen, er en av de mest imponerende arkitektoniske underverkene i verden.

Videre er Beijing et senter for kunst, utdanning og teknologi i Kina. Byen har noen av landets mest prestisjefylte universiteter, museer, gallerier og forskningsinstitusjoner. Kinesisk mat har også en spesiell plass i Beijings kultur, og byen er kjent for å tilby et mangfold av kulinariske opplevelser, inkludert Peking-and og andre delikatesser.

Det som fasinerte oss var byens blanding av gammelt og nytt, og muligheten til å oppleve et spekter av opplevelser, fra å vandre gjennom historiske bygninger til å utforske travle gater og nattmarkeder. Beijing forblir et levende testament til Kinas rike kulturarv, og et pulserende senter for fremtidig vekst og utvikling.

Topp aktiviteter i Beijing

Beijing tilbyr et bredt spekter av aktiviteter som fascinerer både lokale og internasjonale besøkende. Her er noen topp aktiviteter vi kan anbefale i Beijing:

 1. Besøk Den forbudte by: Utforsk det imponerende keiserlige palasset, som en gang var hjemmet til Kinas keisere. Den forbudte by er et unikt sted for å oppleve Kinas historie, arkitektur og kulturelle arv.
 2. Gå på den kinesiske mur: Ta turen til den majestetiske Kinesiske mur, som er et av verdens mest ikoniske landemerker.
 3. Beijing Ming-gravene: Også kjent som Thirteen Tombs of the Ming Dynasty. “Sacred Way” er en viktig del av Beijing Ming-gravene, og det er den imponerende prosesjonsveien som fører til de keiserlige gravene.
 4. The Temple of Heaven: Tempelet er kjent for sin blendende keiserlige arkitektur, religiøse betydning og symbolske representasjon av Kinas forbindelse med himmelen. Det er et UNESCOs verdensarvsted og et av de mest ikoniske stedene i Beijing, som tiltrekker seg besøkende fra hele verden for å beundre den unike skjønnhet. Tempelet ble bygget fra 1406 til 1420 e.Kr. og er laget i tre, uten spiker. Kuppelen har heller ingen tverrbjelker som støtter kuppelen. 
 5. Besøk Sommerpalasset: Nyt den vakre hagen og arkitekturen i Sommerpalasset, som er et av Kinas mest berømte keiserlige hager.
 6. Prøv Peking-and: En tur til Beijing er ikke komplett uten å smake den berømte Peking-anden.

Aktivitetene over gir deg en flott introduksjon til den rike kulturen, historien og opplevelsen som Beijing har å tilby. Uansett hva du velger å gjøre, vil du sikkert skape minner for livet i denne fascinerende byen.

Viator tilbyr turer og aktiviteter over hele Beijing og kan være et godt alternativ.

Overnatting i Beijing

Beijing tilbyr et bredt utvalg av overnattingsmuligheter som passer til ulike reisende og budsjett. Her er noen populære alternativer:

hotell
 1. Luksushoteller: For de som ønsker en førsteklasses opplevelse, er det mange luksushoteller i Beijing som tilbyr eksepsjonell service, elegante rom og fasiliteter av høy kvalitet. Disse hotellene ligger ofte i nærheten av store attraksjoner og forretningsområder.
 2. Middelsklassehoteller: Beijing har et bredt spekter av middelsklassehoteller som gir god komfort til rimelige priser. Disse hotellene tilbyr ofte komfortable rom, restaurantfasiliteter og noen ganger tilgang til treningsrom og spa.
 3. Vertshus og gjestehus: I tradisjonelle Hutong-områder og andre deler av byen finner du vertshus og gjestehus som gir en autentisk opplevelse av gammel kinesisk kultur og arkitektur. Disse innkvarteringsstedene er ofte enkle, men gir en unik atmosfære.
 4. Vandrerhjem: For budsjettreisende er vandrerhjem en utmerket mulighet. Beijing har flere vandrerhjem som tilbyr rimelige priser, felles sovesaler og ofte sosiale arrangementer for reisende.
 5. Leiligheter og ferieboliger: Hvis du foretrekker mer uavhengighet og privatliv, er det mulig å leie en leilighet eller feriebolig gjennom plattformer som Airbnb. Dette alternativet gir deg muligheten til å ha ditt eget kjøkken, og bo i nabolag utenfor de mest turistifiserte områdene.

Uansett hvilken type overnatting du velger, anbefales det å bestille på forhånd, spesielt i høysesongen. Da får du sikret deg tilgjengelighet, og får de beste prisene. Beliggenheten er også viktig, spesielt hvis du vil være i nærheten av bestemte attraksjoner, eller sentrale områder.

Transport

Beijing har et omfattende transportsystem, så selv om du bor litt utenfor sentrum, er det enkelt å komme seg rundt med t-bane, taxi eller buss.

Shopping i Beijing

Beijing er et shoppingparadis med utallige muligheter for både tradisjonell kinesisk shopping og moderne kjøpesentre. Her er noen av de populære tingene du kan shoppe i Beijing:

 1. Silkeprodukter: Kina er kjent for sin høykvalitets silke, og du kan finne et bredt utvalg av silkeprodukter i Beijing, inkludert klær, sjal, putevar, sengetøy og mer. Vi var med på en guidet omvisning, med shopping inkludert, og det anbefales.
 2. Kunsthåndverk: Beijing har mange dyktige kunsthåndverkere som produserer vakre gjenstander som kalligrafi, keramikk, porselen, jade og perler.
 3. Antikviteter: Hvis du er interessert i antikviteter og kinesisk historie, kan du finne autentiske antikviteter på Beijing Panjiayuan Antiques Market og Liulichang Antiques Street.
 4. Te og teutstyr: Kina er kjent for sitt utvalg av te, og Beijing har mange tehus og butikker som tilbyr forskjellige tevarianter og tilbehør.
 5. Pearl Market: Pearl Market, også kjent som Hongqiao Market, er et kjent sted for å kjøpe perler, smykker, elektronikk, klær og suvenirer.
 6. Kunst og malerier: Beijing har mange kunstgallerier og markeder hvor du kan kjøpe moderne kunst og tradisjonelle kinesiske malerier.
 7. Klær og mote: De moderne kjøpesentrene i Beijing tilbyr et bredt utvalg av klær, sko og tilbehør fra både kinesiske og internasjonale merker.
 8. Krydder og tørkede matvarer: Ta med deg autentiske kinesiske krydder og tørkede matvarer som souvenirs eller for å lage dine egne kinesiske retter hjemme.
 9. Matmarkeder: Utforsk tradisjonelle matmarkeder som Donghuamen Night Market og Wangfujing Snack Street for å prøve ulike lokale retter og snacks.
 10. Kina suvenirer: I tillegg til de nevnte elementene, finner du et bredt utvalg av tradisjonelle kinesiske suvenirer, som røde lanterner, drager, masker, tradisjonelle klær og mer.

Pruting

Husk å prute når du handler på lokale markeder, spesielt på gatemarkedene. Det er vanlig å prute for å oppnå en bedre pris på varer. Uansett hva du er interessert i å kjøpe, vil shoppingopplevelsen i Beijing definitivt tilfredsstille dine ønsker og gi deg en smak av Kinas rike kultur og håndverkstradisjoner.

Selv kjøpte vi både silkeskjorter- og sengetøy, jade, te og juleornamenter!

Hotelltips i Bejing

5 * Capital Hotel Beijing ligger i Dongcheng-området, og er et av de velkjente og anerkjente hotellene i Beijing. Her er noen fakta om hotellet.

Beijing, hotelltips

Beliggenhet: Capital Hotel Beijing ligger sentralt i byen, i nærheten av mange turistattraksjoner og viktige forretningsområder. Dette gjør det til et praktisk valg for de som ønsker enkel tilgang til byens høydepunkter.

Rom og fasiliteter: Hotellet tilbyr et bredt spekter av romtyper, inkludert standardrom, suiter og executive-etasje med ekstra fasiliteter. Rommene er velutstyrte og komfortable.

Mat og servering: Capital Hotel Beijing har restauranter som serverer ulike typer mat, inkludert kinesisk, japansk og internasjonal mat.
Engelskkunnskapen til servitørene var ikke helt på topp, men morsomt ble det 🙂

Fritidsfasiliteter: Hotellet tilbyr også fritidsfasiliteter som et velutstyrt treningsstudio, svømmebasseng og spa. Dette gir mulighet til å slappe av og pleie seg selv etter en travel dag med sightseeing. Det er også en vakker hage man kan spasere i.

Vennlig personale: Vi gir hotellet positiv tilbakemelding for sitt vennlige og hjelpsomme personale, som hjalp oss med behov og spørsmål.

Hotellet er forholdsvis stort med over 580 rom, men den hyggelige atmosfæren samt nærhet til t-bane og sentrale attraksjoner gjør det til et godt valg.

Det er alltid en god ide å sjekke nylige anmeldelser, og oppdaterte vurderinger fra andre gjester før dubestiller et hotell. Slik kan du få en bedre forståelse av hvordan opplevelsen til gjester har vært på hotellet i nyere tid.

Besøk hotellets nettside

Været

Beijing har et kontinentalt monsunklima, og været kan variere mye gjennom året. Her er en oversikt over sesongene:

 1. Vår (mars til mai): Våren er vanligvis mild og behagelig i Beijing. Temperaturene begynner å stige, og du kan forvente varmere dager og kjølige netter. Våren er også en god tid å besøke Beijing, da blomstrende kirsebærblomster pryder byen.
 2. Sommer (juni til august): Sommeren i Beijing kan være varm og fuktig, med gjennomsnittlige temperaturer som ligger rundt 30-35°C. Det kan også være regn og tordenbyger, spesielt i juli og august. Husk å ta med lett sommertøy og solbeskyttelse hvis du reiser i denne perioden.
 3. Høst (september til november): Høsten er en av de beste tidene å besøke Beijing, da temperaturene er behagelige og været er klart og tørt. Dagene er milde, og det er mindre fuktighet i luften. Det er også en flott tid å se vakre høstfarger i byens parker.
 4. Vinter (desember til februar): Vinteren kan være kald i Beijing, med gjennomsnittlige lavtemperaturer rundt -5 til -10°C. Snøfall er vanlig, spesielt i januar og februar. Vinteren er også den tørreste perioden, og du kan forvente solrike dager, selv om det er kaldt.

Været kan variere fra år til år, og det er alltid best å sjekke en pålitelig værtjeneste for den mest oppdaterte værprognosen før du reiser til Beijing.

Selv besøkte vi Beijing i juli, og hadde temperaturer på godt over 30 grader.

Flyreise

Det er mange flyselskaper som flyr til Beijing med en mellomlanding. Air France, KLM, Qatar og Lufthansa er bare noen av de.

Hvis du er fleksibel med tidspunktet kan du få
reiser til i underkant av NOK 7000,-

Visa til Kina

Norske borgere trenger visum for å reise inn i Kina. Det oppfordres til å være tidlig ute, da det ofte tar litt tid. 3 uker er vanlig behandlingstid. Ambassadens avgift er NOK 1350,- Har du dårlig tid er det mulighet for express- eller fast track-behandling mot ekstra kostnader.

Flere reisetips:

Categories: Beijing

Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.