En av verdens største byer er enorm, skremmende og slettes ikke vakker ved første øyekast. Likevel har byen en viss sjarm.

Sao Paulo er Brasils største by med en befolkning på 11 millioner og med drabantbyene rundt, teller befolkningen om lag 19 millioner.

Vi ankommer byen tidlig på morgenen og finner hotellet vårt i et koselig område som heter Perdizes, midtveis mellom sentrum og flyplassen. Etter å ha sjekket inn bagasjen gikk vi for å finne metroen.

Med skilting på portugisisk og få engelsktalende var det  ikke lett å finne ut hvor vi skulle, men etter hvert kom vi oss på riktig bane.

Sao Paulo - View

Byen er så stor at mange rike foretningsmennen bruker helikopter for å komme seg til møtene.

Down-Town

Første sted på programmet er down-town. Dette er et fattigslig område, hvor vi ble fortalt at man ikke bør gå etter kl. 18 på kvelden. Området var stusselig med mye slum, fattigdom og tiggere.

Downtown Sao Paulo

Blokken bak oss har verken dører eller vinduer.

Sao Paulo
sao paulo_0428
Down town Sao Paulo
marked sao paulo

Fogo de Chao – Artig middagskonsept

Utover dagen forflyttet vi oss til mer triveligere områder. Her ble det middag på restauranten Fogo de Chao som er et Brasilliansk Steak-House. Konseptet vi valgte er at man betaler for en “pakke”. Da får man litt av hvert fra alle deler på oksen. Kelnerne kommer på løpende bånd og skjærer av kjøtt. Man får en lapp som man kan snu når man er forsynt eller trenger en pause, slik at kenleren ikke tilbyr mat. I tillegg er det salatbuffet og poteter. Absolutt verd et besøk og et morsomt konsept med lappene.

dinner in sao paulo
dinner in sao paulo
sao paulo_1744

Maten og kunsten står i høysete i Sao Paulo men man finner i tillegg museer i verdensklasse og varierte og spennende rundturer i byen.Lunsj i Sao Paulo

Opplevelser i Sao Paulo

Sao Paulo
  • Museet for moderne kunst
  • Bydelen Liberdade – hjemmsted for asiatiske immigranter og et besøk her er som å komme inn i en annen verden
  • Butanta slangefarm – farmen har over 1000 slanger. På instituttet tilknyttet farmen utvinnes det slangegifter som brukes til antidot og i legemidler.
  • Parque do IbirapueraPark hvor innbyggerne i Sao Paulo drar til for å slippe unna bytrafikken. Perfekt for avslapping, piknik eller en spasertur. Parken er også et kulturelt møtested.
  • Sao Paulo hop-on hop-off bustar deg til alle de kjente stedene med mulighet for å gå av å på bussen

Noen fakta om Sao Paulo som du kanskje ikke visste

1. São Paulo er den største byen i Brasil og Sør-Amerika
2. Det japanske samfunnet i São Paulo er det største av japanere utenfor Japan.
3. I 1997 forsøkte byen å bekjempe den økende overbelastning og forurensning i byen. Systemet fungerer ved at eiere av kjøretøy er unntatt fra å komme inn i byen 1 dag i uken fra klokken 7-10 og 17.00-20-00 mandag til fredag.
4. Byen har den tredje største konsentrasjonen av skyskrapere i verden. Den største bygningen i São Paulo og også i Brasil er Mirante do Vale, som er 170 meter høy og ble åpnet i 1960.
5.  En person født i byen São Paulo er kjent som en “Paulistano” og en som er født i staten kalles en Paulista.
6. Det italienske samfunnet i byen er stort, og av de 11 millioner innbyggerne i São Paulo er det sagt at 60% har italiensk forfedre.
7. På grunn av overbelastning i São Paulo kan det være vanskelig og tidkrevende å komme seg rundt. Det er sannsynligvis derfor byen har det største antallet helikoptre i enhver by i verden, med rundt 2000 helikopterturer per dag.
8. Det anslås at 2 millioner mennesker og 20% ​​av befolkningen i São Paulo bor i favelas (slum bolig).

Her kan du lese mer om våre andre opplevelser i Sør- Amerika

Praktisk informasjon om Sao Paulo

Fra lufthavnen kjører det skyttelbuss inn til sentrum som setter av passasjerer utenfor de største hotellene. Det er drosjeholdeplasser utenfor terminalene. 

I  Sao Paulo kan det bli svært tett trafikk, og det er rushtid mellom 06.00 og 09.00 samt 16.00 og 20.00. Det finnes mange bussruter i byen, men de er ofte overfylte og går sakte i rushtiden.  Metro er derfor ofte det raskeste alternativet. Metrosystemet består av fem fargekodede linjer: Linje 1 (blå), linje 2 (grønn), linje 3 (rød), linje 4 (gul) og linje 5 (lilla). Alle går fra søndag til fredag, fra 04.40 til midnatt.

Det finnes også godt med drosjer, og dette bør du velge etter mørkets frembrudd.

 Sao Paulo er en storby og det er ikke mulig å gå over alt. Det er imidlertid lett å bevege seg rundt til fots i de forskjellige bydelene, og de er vanligvis trygge på dagtid. 

Sao Paulo ligger ca. 70 km fra Atlanterhavet og er den nest største byen på den sørlige halvkule.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

8 Comments

OnTrip.dk · 10. July 2018 at 10:45

Spændende læsning, Laila. Jeg vidste ikke, at koncentrationen af skyskrabere var den tredje største i verden, interessant. Tak for mange gode tips 🙂

/Annette

Hilde R · 10. July 2018 at 15:07

God ferie!!! Stor klem,

Nann Karin · 11. July 2018 at 22:07

Spennende lesning og ble litt fasinert av at blokka mangler både vinduer og dører. Håper den mangler beboere og , – jeg tenker med gru på om noen sklir, går i søvne eller lignende 😀

Rundt Ekvator · 28. July 2018 at 16:48

Tusen takk 🙂 klems 🙂

Pauline · 2. August 2018 at 13:04

Siden min kjærlighet har vert til det spanske språket har jeg enda ikke hvert i Brasil mer enn en dag. Men gøy at dere fikk med dere steakhouset for det er noe av det best med Brasil, i følge min brasilienske venner som jeg studert med i Madrid.

Rundt Ekvator · 5. August 2018 at 22:11

Ja, det var utrolig kult konsept. Håper det kommer til Norge en dag 🙂

Renates Reiser · 13. August 2018 at 11:43

Interessant lesing! Det er jo i grunn helt vanvittig at 19 millioner mennesker kan bo såpass tett oppå hverandre. Også veldig uventet at det bodde såpass mange japanere i Sao Paulo. Lurer på hvorfor?

Rundt Ekvator · 15. August 2018 at 07:34

Ja, det var en utrolig stor by. Ikke den mest koseligste men liekvel artig å ha vært der 🙂 Ja, rart med at det bor så mange japanere der i grunn.

Comments are closed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.