Det har vært 11 dager i en trang 4 køyers kupe langs den Transmongolske jernbane. Deretter påfølgende hektiske dager i Beijing. Nå skulle vi endelig videre til Shanghai og The Ritz-Carlton Shanghai.

The Ritz-Carlton Shanghai

Vi ankommer Shanghai Hongqiao jernbanestasjon med maglev-høyhastighetstog. Etter en lang ventetid i taxi-kø kommer vi omsider til Pudong-området, og The Ritz-Carlton Shanghai.

Shanghai Hongqiao jernbanestasjon

Innsjekking – The Ritz-Carlton Shanghai

The Ritz-Carlton Shanghai ligger i hjertet av byens finanssenter, og holder til i de 18 øverste etasjene i en 58-etasjers høy bygning.

The Ritz-Carlton Shanghai

Da taxien stopper kommer det flere portierer løpende til, og bagasjen blir tatt hånd om. Vi ønskes velkommen, og blir fulgt til heisen for å sjekke inn. Resepsjonen ligger i 52. etasje. Vel oppe blir vi raskt tatt i mot, og vist til en sofagruppe for innsjekking og forfriskninger.

The Ritz-Carlton Shanghai
Moderne heis

Vi har bestilt to Club Delux rom, med Club Level Access. Club loungen ligger i 49. etasje og det er også i den etasjen våre rom ligger. Her er det et eget resepsjonsområdet for blant annet concierge tjenester, Limosin-service, og utsjekking. Innenfor resepsjonen ligger selve loungen.

Rommene på The Ritz-Carlton Shanghai

Vi hadde bestilt to Club delux rom med byutsikt, men det ene rommet har blitt oppgradert til Club Bund View room. De er helt like bortsett fra at det også har en fantastisk utsikt over elven.

Rommene på The Ritz-Carlton Shanghai

Rommene er på 50 kvadrat og er er dekorert med vakre farger i krem, latte og gull. De har sofa, bord og to stoler. I tillegg er det en pult. Sengen er stor og myk. Det hvite sengetøyet har puter og border i gull og grønt, og det er et walk-in closet i gangen. Det er en også en stor TV og et Bose lydanlegg med iPod-docking. I tillegg en godt fylt minibar.

Bad i Art Deco-stil

Badet er stort og vakkert i marmor, og med detaljer i gull. Det har både et badekar og en dusj med regnvann dusjhode. Her finnes også deilige store myke håndklær og badekåper. Det er slippers i god kvalitet. Den doble vasken har speil med innebygde lys for sminke- og barbering. Vi finner også et godt utvalg av amenity.

Badet på The Ritz-Carlton Shanghai

Ritz-Carlton Club Lounge

Vi hadde bevisst valgt en romtype hvor det var tilgang til loungen. The Ritz-Carlton Club skulle vise seg å være eksepsjonell på alle måter.

The Ritz-Carlton Club

Loungen har vinduer fra gulv til tak med en fantastisk utsikt over Bund og Huangpu-elven. Det eksklusive området består av et bufféområde, en salongseksjon, arbeidsstasjoner og møterom. Møblene er vakre og betjeningen er aldri langt unna, for å tilby mat og drikke.

Utsikt fra The Ritz-Carlton Club
Utsikt fra Loungen en regnfull dag.

Det tilbys fem gratis kulinariske mat- og drikke serveringer daglig.

Frokost fra 06:30 – 11:00
Midt på dagen snacks fra 11.30 – 14.00
Ettermiddagste fra 14.30. – 17.00
Hors d’oeuvres fra 17.30. 20.00
Kveldsnacks fra kl 20.30. – 22.30

Her er et lite utvalg.

The Ritz-Carlton Club

Kaviarfesten er en av hovedattraksjonene ved å bo på Club-Level nivå. Hver fredag kl. 18 inviteres det til kaviarsmaking.

Av andre tjenester tilbys blant annet et utvalg av aviser, sekretærtjenester, og gratis limousin to ganger per opphold. Gratis te og kaffe kan bestilles til rommet når som helst. Det var heller ikke noe problem å bringe med seg et glass vin eller en flaske mineralvann til rommet.

Konklusjon – Lounge

Loungen er åpen 24 timer i døgnet, og er den beste vi har vært på. Alt fra frokosten til Hors d’oeuvres var perfekt, og servicen upåklagelig. Området var forholdsvis stort, slik at det ikke virket overfylt, og det var aldri et problem å få plass.

The Ritz-Carlton

Det største problemet er at man gjerne vil ha med seg alle disse måltidene, og det kan bli vanskelig å få testet ut andre ting.

Andre spisesteder på The Ritz-Carlton Shanghai

Hotellet har tilsammen fire restauranter, som tilbyr små eller store retter. I og med at loungen var såpass bra ble det kun til at vi testet Jin Xuan og Flair.

Scena Italian Restaurant

Scena Italian Restaurant ligger i 52. etasje, innenfor resepsjonsområdet. Her får man sjenerøse porsjoner av italiensk mat og det er en fin familiestil på restauranten hele dagen. Det er også her frokosten serveres, for de uten lounge-tilgang. Også her er det en fantastisk utsikt over Bund, elven og storbyens silhuett.

Denne restauranten ble ikke testet.

Jin Xuan

Foto credit: The Ritz-Carlton Shanghai

Restauranten ligger i 53. etasje og serverer autentisk og kreativ kantonesisk mat og regionale favoritter fra andre kinesiske provinser. Mat, service og utsikt var upåklagelig. Her var det også muligheter for små romatiske avlukker hvis man vil sitte for seg selv.

I etterkant av vårt besøk, har restauranten fått en Michelin-stjerne.

Aura Lounge & Jazz Bar

Baren er lokalisert i 52. etasje og serverer lette måltider og drikke. Ikke testet.

Flair Rooftop restaurant & Bar

Den beste utsikten får man på Flair i 58. etasje. Dette er hotellets populære takbar. Her blander fiffen av lokalbefolkningen seg med gjestene på den store terrassen. Uteservering tas absolutt til nye nivåer på The Ritz-Carlton Shanghai.

The Flair

Takrestauranten og baren har innendørs- og utendørs servering, utsikt over Pearl Tower og Bund. Av servering tilbys sushi og pan-asiatiske tapas.

Tha Flair

I oktober 2019 kom Flair på listen til The World’s Best Hotel Sky Bars – Forbes Travel Guide.

Pearl tower, Shanghai
Spektakulær utsikt fra the Flair

Andre fasiliteter på The Ritz-Carlton Shanghai

The Ritz-Carlton Shanghai har mange og gode fasiliteter. I tilknytning til resepsjonsområdet finnes det også en liten butikk hvor man kan få kjøpt gaver og det mest nødvendige.

Ritz-Carlton Shanghai SPA by ESPA

I 55. etasje finner man det eksklusive 5* SPA-området. Alle behandlingsrommene har en fantastisk utsikt, det er private dusjområder, lekre garderober og kalde forfriskninger. Behandlingen var det heller ingen ting å utsette på.

Spa by ESPA

Pool og treningsstudio

I samme etasje finner man et lekkert basseng med en fantastisk utsikt. Her er det også sauna, dampbad og døgnåpent treningsstudio.

Tilstøtende kjøpesenter

Vi likte godt at hotellet har sin egen inngang til det tilstøtende ifc Mall. Det store lukseriøse shoppingsentereret er fylt med de beste internasjonale luksusmerker. Her er også gode spisesteder og en kino.

Oppsummering – The Ritz-Carlton Shanghai

Utsjekkingen etter et enestående opphold foregår behagelig i Club Loungen. Vi får et flott kart over Shanghai i gave, ønskes velkommen tilbake, og sendes mot flyplassen med vannflasker til alle 4.

The Flair

The Ritz-Carlton Shanghai er populært blant forretningsreisende. Til tross for dette er hotellet svært familievennlig, og har masse tilbud for barna. Den aller beste fordelen for foreldre er gratis barnevakt.

Sjekk hva det koster å bo på The Ritz-Carlton Shanghai

Hotellet har en imponerende rekke av priser

Les mer om disse anmeldelsene:

Noen flere bilder

utsikt fr athe Flair
Utsikt fra takterrassen på The Flair
utsikt fra The Flair
Tatt fra takterassen på The Flair
The Flair
Pearl Tower
Utsikt mot Pearl Tower, elven og byen.

Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.