Et cruise i Middelhavet lar deg utforske de beste destinasjoner i dette området. Vi skal besøke interessante byer, oppleve det beste av kulturen, og være med på spennende utflukter. Som cruisedebutanter er vi spente på de neste 7 dagene ombord på den flytende luksus-resorten MSC Seaview!

MSC Seaview

Vi er på denne turen som testreisere for reisemagasinet Vagabond Reiselyst i samarbeide med MSC Cruises. Reise, cruise og opphold ble dekket, men det er ikke lagt føringer for hva vi skal skrive om.

MSC Seaview
Spente før ombordstigning.

Reiserute

MSC Seaview seiler over store deler av Middelhavet og anløper havner i 4 ulike land. Alle disse byr på muligheter for ilandstigning og utflukter:
Barcelona, Marseille, Genova, Napoli, Messina, Valetta, Barcelona.

Innsjekking og ombordstigning på MSC Seaview

MSC Seaview med sine 323 meter og 19 dekk overvelder oss, i det taxien ruller ut på kaia i Barcelona. På tross av mengden passasjerer foregår innsjekkingen behagelig og effektivt. Før vi vet ordet av det har vi hvert vårt personlige cruisekort. Dette er alt vi trenger å ha med oss på resten av turen, da det fungerer både som legitimasjon for å komme av og på båten ved anløp, og som betalingsmiddel ombord.

Den største utfordringen viser seg å komme nå, da vi skal finne lugaren vår på dette enorme skipet.

MSC Seaview

Lugarene på MSC Seaview

MSC Seaview har over 2000 lugarer i ulike størrelser og kategorier. Alt fra mindre innvendige lugarer til de mest enestående suiter. Vi er tildelt en lekker Deluxe-lugar på 12. dekk. Lugaren er på 17 kvadratmeter med sittegruppe, minibar og egen balkong. Det er mulighet for å koble seg på Wifi, og mot avgift har man tilgang på internett til alle døgnets tider og posisjoner.

Fasiliteter ombord på MSC Seaview

Når vi planla turen med vår kontaktperson i MSC Cruises fikk vi vite at det finnes uendelig med aktiviteter og muligheter ombord. På bare 7 dager er det umulig å få med seg alt det spennende som skjer, så et godt tips kan være å lese seg opp litt på forhånd.

Men frykt ikke dersom du er av den spontane typen. Et detaljert program for neste dag leveres på lugaren din i løpet av ettermiddagen, slik at du uansett har alle forutsetninger for å få med deg akkurat det du har lyst til.

MSC Seaview

Vi er tidlig ute med å teste ut flere av områdene på dekk med muligheter for sol og bading, og finner oss fort noen favoritter. I tillegg til de inkluderte buffet- og a la carte restaurantene, finnes det en rekke spesialrestauranter. Også disse står høyt på listen vår.

Ønsker du å opprettholde formen mens du er på ferie er det et moderne treningssenter ombord. Her har du attpåtil en fantastisk havutsikt, i våre øyne den perfekte motivasjon mens man løper på tredemølla!

I tilknytning finnes også MSC Aurea Spa og en skjønnhetssalong med alt som hører med. Vil du fikse håret kan dette ordnes i skipets hårsalong like ved. Vi utnyttet anledningen til en full kroppsmassasje, helt magisk etter en liten treningsøkt.

Mellom daglige aktiviteter som utflukter, soling og bading på dekk, trening, spa eller spill i arkadehallen kan tiden fylles med diverse unike aktiviteter hver dag. Sail-away party på dekk, bingo med svimlende pengepremier, eller et lekent tangokurs er eksempler på hva som kan stå på dagsplanen. Her er det bare å melde seg på for de som har krefter til overs.

En ting er i hvert fall sikkert, man kjeder man seg aldri om bord på MSC Seaview!

MSC Cruises
Ett av flere bassengområder ombord.

MSC Seaview for barn og ungdom

Reiser du med barn eller ungdom finnes det også utallige muligheter om bord, og skipet tilbyr aktiviteter for alle aldersgrupper. Barneklubben har flotte lekeområder. Det er daglig samlinger med konkurranser og annen moro, og alt ligger til rette for å få seg noen nye venner. Ungdomsklubben er for de litt eldre barna, og arrangerer også daglige konkurranser og treff.

Ellers er bowlingbaner, arkadehall, barnevennlig restaurant og et herlig vannland noe av det barna kan more seg med. Misforstå oss på den andre siden rett, Forest Aquaventures Park med sine 5 vannsklier var en sikker vinner for oss også! I en alder av 25 står jeg nemlig for at man aldri blir for gammel for litt fart og moro. Vannskliene som henger utenfor skipet ble en favoritt, og ga oss den daglige dosen av fart og spenning.

Dersom dette ikke skulle holde mål, finnes det også en Zipline ombord. Denne strekker seg i lengderetning av skipet, og byr nok på en luftig opplevelse. Da den dessverre var stengt under vår overfart, kan den brukes som den perfekte unnskyldning for å reise på en ny tur senere.

Himmelbro, MSC Seaview
Den spektakulære himmelbroen med glassgulv.

Restauranter og spisesteder ombord

Når man reiser med MSC Cruises har man inkludert helpensjon, så til frokost og lunsj står man fritt til å velge av de forskjellige hovedrestaurantene om bord. Til middag fikk vi tildelt fast bord og klokkeslett ved Silver Dolphin resturant. Middagen ble servert À la carte, og med en meny som byttes ut daglig var det ingen ting å utsette på maten her.

Siste morgen oppdaget vi også at den ene av restaurantene, Golden Sand, serverte frokost À la carte. Dette var absolutt behagelig, og anbefales hvis man ikke ønsker buffet til frokost.

Silver Dolphin resturant

Spesialrestaurantene

For de som søker helt spesielle matopplevelser finnes det også en rekke særegne restauranter på båten. Selv testet vi ut Butcher’s Cut, et amerikanskinspirert biffhus som serverte en utsøkt Linz Angus biff. Er du glad i biff anbefales det å booke middag her en kveld.

Butcher’s Cut

Vi testet også ut den populære restauranten Teppanyaki. Teppanyaki er japansk form for matlaging som tilberedes på en stekeplate av jern rett foran gjestene. Platen er veldig varm på midten og mindre varm ut mot sidene. Dette gjør at man kan tilberede mange typer kjøtt, sjømat, fisk og grønnsaker på en gang.

Maten var usedvanlige god, og det var artig med kokken som showet og underholdt foran oss.

Her scorer både mat, service og atmosfære svært høyt!

Sist, men ikke minst prøvde vi ut Pan Asian & Sushi Bar. Her ble det lunsj fra en variert og spennende meny. Dette var en virkelige lekker restaurant, og når man attpåtil har panoramautsikt finnes det lite å klage på.

Pan Asian & Sushi Bar

Spesialrestaurantene er ikke inkludert i helpensjonen, og man betaler for det man velger. Når det er sagt var ikke prisene på mat og drikke skremmende. Vi må også nevne at skipet har hele 19 barer og lounger, så det er fullt mulig å prøve noe nytt hver kveld!

Vi går i land i byer vi anløper

Det vi liker så godt med cruise er å våkne opp på et nytt sted hver dag. Enten du vil melde deg på organiserte utflukter eller utforske byene på egen hånd, er det gode muligheter for å oppleve havnebyene. Hvis du ønsker å melde deg på en organisert utflukt er det lurt å booke disse tidlig, da man kan oppleve at det fylles opp etter hvert som utflukten nærmer seg.

Messina
På utflukt i Messina.

Noen av høydepunktene

Den norditalienske rivieraen

De 3 perlene langs den norditalienske rivieraen kommer høyt opp på listen for vår del. MSC Seaview legger til i Genova og med buss kjøres vi først til den koselige lille landsbyen Camogli. Byen er veldig fotogen med sine fargerike bygninger tett på kysten. Det påstås også til vår store overraskelse at dette skal være Focacciaens hjemsted. Det yret av små lokale bakerier som selger det særegne brødet i mange forskjellige varianter.

Camogli

Etter et godt lite mellommåltid fraktes vi med ferje videre til Portofino, den lille fiskelandsbyen kjent for sine sjarmerende pastellfargede hus og koselige marina. Har du lyst på en gåtur er det mange muligheter i området. Selv gikk vi opp til Chiesa De Sand, og fikk en storslagen utsikt over den hesteskoformede bukten og byen. Dette stedet skyves opp på listen over våre topp 3 fineste byer i Europa!

Portofino

Siste stopp er St. Margarita, som også viser seg å være en sjarmerende by. Her lærte vi mer om den særegne arkitekturen, som går igjen i disse små havnebyene. Fra avstand ser det ut til at bygningene har en utsmykket stukkatur, men det viser seg at de kun er dekket med illustrasjonsmalerier!

St. Margarita

Her kan du lese mer om  Camogli, Portofino og Santa Margherita – 3 perler i Nord-Italia

Napoli og Capri

Neste høydepunkt må sies å være Napoli, og da spesielt Capri, som vi brukte dagen på å utforske. Øya er berømt for sitt robuste landskap, kjendiser, luksuriøse hotell og eksklusive shopping. Vi skal heller ikke glemme James Bond-filmen som er spilt inn på vakre Capri.

Først går turen opp til Anacapri, og vi fraktes i buss på snirklete veier opp mot toppen. Anacapri betyr byen over Capri og ligger på 1000 meter høyde. Her er det formidabel utsikt ned mot Capri. Man kan også ta stolheis opp til høyeste topp, hvor utsikten skal være enda mer slående.

Anacapri
Vakker utsikt fra Anacapri.

Tilbake i Capri får vi erfare hvorfor det unike stedet har fått sin berømte status. Husene som ligger plassert oppover åsen, og vakker turkis sjø nedenfor gir deg følelsen av å selv være med i en film.

Capri

Capri

Capri

Capri

Fra Napoli er det også muligheter for ett besøk både i Pompei og fottur opp til vulkanen Vesuv.

Her kan du lese mer om Pompei

Valletta

Hovedstaden på Malta, er en by som fasinerer oss. Med sine særegne bygninger fra 1600-tallet seiler byen opp som en favoritt, og ikke bare er det en flott by. Valletta er oppført på UNESCOS verdensarvliste, den er nemlig omtalt som et av de mest historisk konsentrerte områdene som finnes.

Valletta

Går du gjennom de smale gatene vil du fort merke at byen er full av katedraler, barokkpalasser og fort, her skjuler det seg noe spennende rundt hvert eneste gatehjørne. Tross den lille størrelsen, domineres Valletta av store høydeforskjeller. Gatene er derfor smale og bratte, og mange av gatene er trapper, noe som også er med på å gjøre byen spennende å vandre i.

Her kan du lese mer om hva du kan gjøre på Malta

Våre topp 5 høydepunkter ombord

 • Himmelbroen
  En bro i akterenden av båten som «henger» over akterdekket og gir både adrenalinfølelse og vakker utsikt.
 • Top 19 Solarium
  Område på dekk 19 som tilbyr solsenger, boblebad og bar i litt roligere omgivelser. Her kan man kjøpe seg inn, enten ved dagspass eller for hele seilasen. Dersom du ønsker en avslappende dag, og en pause fra alle aktivitetene om bord, kan dette anbefales sterkt.
 • Spesialrestaurantene
  Selv om mat og service var veldig bra på restaurantene som var inkludert i cruise-pakken var
  det en herlig opplevelse å spise på disse 3 restaurantene:
  • Teppanyaki
  • Butcher’s cut
  • Pan Asian & Sushi Bar
 • Forest Aquaventure Park
  3 vannsklier som «henger over rekka» på båten, innvendig vannsklie og andre morsomme aktiviteter.
 • Zipline
  Denne var dessverre stengt under vårt opphold, men når man ser vaierne som krysser hele
  skipet på langs kan man forestille seg hvordan det må være å gli over dekk i Zipline.
MSC Seaview
Himmelbroen er et yndet sted for fotografering.

Kjekt å vite

 •  Siste kveld skal koffertene settes ut i gangen seinest kl 01, så det kan være greit å ha en liten veske eller sekk tilgjengelig til toalettsaker og nattøy.
 • Det anbefales å laste ned en app som heter «MSC for me». Her kan du se hva som skjer på skipet til enhver tid, følge med på bookingene dine og mye mer. Alle aktiviteter kan bookes via appen.
 • Under vår overfart ble det arrangert både White Night (kle deg i hvitt) og Elegant Aften (fine kjoler og dresser). Selv om antrekk ellers er avslappet er det ok å forberede seg på disse kveldene.
Show MSC Seaview
Det er show hver eneste kveld. Her er et av de.

Fakta om MSC Seaview

 • Ca. 1480 ansatte
 • 2666 2-mannslugarer
 • Kapasitet på passasjerer ca.: 5000
 • Byggeår MSC Seaview: 2018
 • MSC Cruises styrer mot en bærekraftig fremtid
  We are steering a course towards a lower carbon future and, by 2050, will achieve net-zero greenhouse gas emissions

Hvorfor cruise er en herlig måte å feriere på

Som cruisedebutanter har vi i løpet av denne uken blitt kjent med hvilke fordeler det er å reise i form av cruise. Først og fremst er vi overrasket over hvordan cruiselivet passer alle aldere og reisegrupper.

Man kan tilpasse oppholdet sitt og være med på det man ønsker. Det finnes aktiviteter og underholdning for enhver smak. I løpet av turen har vi møtt barnefamilier, storfamilier, par i alle aldere, og flere som reiser alene.

Et annet stort pluss vi har notert oss i margen er hvordan man kan oppleve mange steder på kort tid, uten alt stresset med ompakking, og flytting fra hotell til hotell. Reiseetappene kan brukes til aktiviteter og moro eller avslapping, slik at man alltid er klar for det neste som venter. Man får på den måten maks ut av ferien!

Vi har hatt det helt topp på MSC Seaview, og kan anbefale cruise til alle aldersgrupper og reisefølger!

Her kan du lese om våre dag for dag opplevelser på MSC Seaview inne på Vagabond Reiselyst.

MSC Seaview

Les om andre opplevelser i og rundt Middelhavet her


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.