Pokhara er mest kjent som startstedet for trekking i Annapurna-fjellene. Likevel har byen mange andre opplevelser å tilby.

Etter flere “nær-døden-opplevelser” på dårlige veier –  bilkjøringen i Nepal er ikke noe for norske sarte sjeler –  ankommer vi hotellet i Pokhara. Vi skal bo her 2 netter før trekkingen, og en natt etter. Etter innsjekking og lunsj er vi klare for så mye sightseeing som mulig, på disse to dagene.

Bro i Pokhara, nepal
Long bridge of Pokhara.

Byen som er Nepals nest største, viser seg å ha en avslappende sjarme, og er mer ren og ordentlig enn hovedstaden Kathmandu. Den er det naturlige start- og endepunkt for trekking i og rundt de storslåtte Himalaya-toppene. Byen bugner av koselige souvernier-sjapper og butikker som tilbyr det meste av klær, kunst, trekkingutstyr og bekledning, alt til en billig penge. 

Spisesteder i Pokhara

Du finner alt fra lokal nepalesisk mat til japansk, kinesisk, indisk og biffhus (ku er hellig i Nepal men det importeres fra Argentina). Selvfølgelig er det mulig å få pizza her også. På et lokalt sted kan man få seg et godt måltid med øl, for 30-40 kr. Går man på dyrere restauranter og hoteller, vil prisene være høyere.

Restaurantene langs Phewa Lake har nydelig utsikt til innsjøen.

Mat i Nepal
Både importerte retter og nasjonalretten Dhal kan kjøpes for en billig penge.

Aktiviteter og opplevelser i og rundt Pokhara

I Pokhara kan du oppleve det beste innen trekking, båtliv, fotturer, zipline, og paragliding. Eller kanskje du bare vil slappe av på en av innsjøene i nærheten av byen.

1. Trekking i Annapurna

Pokhara er kjent som utgangspunkt for ulike turstier og ekspedisjoner i Annapurna. De fleste som skal trekke ABC-route eller Ghandruk trek, legger Pokhara som første og siste stopp.


Les mer om vår trekking i Annapurna her

Ghnadruk trek, Nepal


2. Shanti Stupa – World Peace Pagoda

Shanti Stupa er en massiv buddhistisk stupa. Den ble bygget under veiledning av en buddhist munk fra Japan, som et symbol på fred. Nepal har 2 av de 8 freds-pagodane i verden. Shanti Stupa i Lumbini – fødestedet til Buddha, og denne.

Pagoda, Nepal
World peace pagoda i Pokhara Nepal.

Shanti stupa ligger på åsen Rani Ban. Fra toppen har man på en fin dag, en massiv utsikt over Himalaya-områdene Annapurna, Dhaulagiri, Fishtail og Manaslu. Det er også flott utsikt over Pokhara-dalen og Phewa Lake.

Stupaen ligger på 1100 moh og det tar ca. 15 minutter å gå fra parkeringen. Noen velger å gå fra innsjøen  Phewa Lake,  men da må man forvente å bruke flere timer.

3. Soloppgang i Sarankot

Vi startet dag 2 grytidlig, for å få med oss soloppgangen fra Sarangkot. På en klar dag skal utsikten over Himalaya-toppene være fantastisk. Dessverre var det overskyet denne morgenen, så vi så ikke mye.

Pokhara, Nepal

Det er ca. 20 minutter å gå fra parkeringen og opp til utkikkspunktet. På vei oppover er det muligheter for å handle souvernier og håndarbeider. Vi benyttet anledningen til å handle kashmir-skjerf fra disse lokale veverskene.

4. Phewa Lake

Phewa Lake er den nest største innsjøen i Nepal. En båttur på innsjøen er populært. Da får du vakker utsikt til de hvite toppene og åsene rundt Pokhara.  

Det er også mange som fisker i innsjøen.

Lokale fiskere

5. Barahi Temple

Barahi Temple er bygd på en av øyene i Phewa Lake, og er kun tilgjengelig med båt. Templet er dedikert til gudinne Barahi, en manifestasjon av gudinnen Ajima, som representerer den guddommelige kvinnelige styrken – Shakti.

Temple in Phewa Lake

6. Bindhya-basini tempelet

Et religiøst landemerket som ligger på en høyde nær den gamle basaren. Tempelet brukes av både hinduer og buddhister, og er det eldste i Pokhara. Tempelet er dedikert til gudinne Bhagawati.

Bindhya-basini, Pokhara, Nepal

Bindhya-basini temple, Pokhara
Nye bekjentskaper

7. Devi Falls

Fossen er lokalt kjent som Patale Chhango. Den fikk navnet Devi Falls etter at den sveitsisk trekkeren Mrs. Davis vasket seg ved bredden, og falt ned å døde.  

Fossen er 500 meter lang og 100 fot dyp. Den ligger i et naturskjønt område.

8. Gupteshwar Gupha

En hellig grotte som ligger i nærheten av Devi Falls. Hulen er nesten 3 km lang. Den har flere store hall-rom og noen passasjer. Du finner også et tempel inne i grotten.

Det er et viktig pilgrimssted for hinduer, som kommer for å be under viktige festivaler. Grotten har interessante fjellformasjoner. I enden av grotten kan du se Devi Falls mellom klippene. 

9. Den tibetankse flyktningleiren, Pokhara

Siden 1959, har en gruppe tibetanske flyktninger bodd i Nepal. Rett ved Devis Falls og Gupteshwar finnes en flyktningleir.

Her kan man besøke et museum, kloster, skoler, en teppefabrikker og butikker. Interessant tur i museet og teppefabrikken.

Besøk i tebetansk teppefabrikk, Pokhara
Positive energier….

Mandala

Den tibetanske mandala er et verktøy for å få visdom og medfølelse. Generelt er den avbildet som en tett balansert, geometrisk sammensetning, der gudene ligger. Mandala fungerer som et verktøy for å lede personer langs veien til opplysning.

Ifølge buddhistiske skrifter overfører mandala positive energier til miljøet, og til de som ser dem.

Mandala

Fakta om Pokhara

Hvor: Pokhara, Nepal
Folketall: I overkant av 400 000
Avstand fra Kathmandu:
210 km
Hvordan reise hit: Fly fra Kathmandu eller bil med sjåfør
Overnatting: Det er mange gjestehus og hoteller både i byen og utenfor. Priser er fra NOK 150,- per natt til over kr. 2000 per. natt, på de bedre hotellene.
Høyde over havet:
900 moh
Klima:
Subtropisk
Beste tidspunkt for å reise:
Oktober – mai

Fjellkjeden Annapurna har 3 av de 10 høyeste fjelltoppene i verden.  Dhaulagiri, Annapurna I og Manaslu
 

 

Her finner du andre artikler fra Nepal


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

4 Comments

annebe · 23. August 2018 at 21:20

Skummelt med dårlige veier.. men stedet hørtes fint ut..rolig og rent kan jeg like.. 🙂 Så moro å handle skjerf direkte fra di som lager dem ..får litt ekstra verdi da :)) Masse flotte bilder som alltid..og du er jo som et vandrende leksikon når det gjelder land og steder…moro å følge med hos deg :)) Klem <3

Rundt Ekvator · 24. August 2018 at 07:02

Tusen takk for alltid koselige tilbakemelding, Anne 🙂 Skjerfene var flotte og har vært i bruk flere ganger i det siste. Det vanskeligste var å velge farger. Så mye lekkert 🙂 Klem <3

OnTripDK · 24. August 2018 at 08:36

Sikke mange dejlige billeder, der ser dejligt ud, Laila. Synd i ikke havde klart vejr, kunne godt forstille mig at udsigten ville være fantastik i klart vejr. Mange gode ideer og tips tak for det Laila.

/Annette

Rundt Ekvator · 24. August 2018 at 15:48

Ja, selv om det var litt off season ble det en flott opplevelse og vi så en del av de høye fjellene. Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.