I Pokhara kan du oppleve det beste innen trekking, båtliv, fotturer, zip-line, paragliding eller bare slappe av på en av innsjøene i nærheten av byen.

Etter flere “nær-døden-opplevelser” på dårlige veier –  bilkjøringen i Nepal er ikke noe for norske sarte sjeler –  ankommer vi hotellet i Pokhara. Vi skal bo her 2 netter før trekkingen, og en natt etter. Etter innsjekking og lunsj er vi klare for så mye sightseeing som mulig, disse to dagene.

Long bridge, Pokhara

Long bridge of Pokhara

Byen som er Nepals nest største, viser seg å ha en avslappende sjarme og er mer ren og ordentlig, en hovedstaden Katmandu. Den er det naturlige start- og endepunkt for trekking i og rundt de storslåtte Himalya-toppene. Byen bugner av koselige souvernier-sjapper og butikker som tilbyr det meste av klær, kunst, trekkingutstyr og bekledning, alt til en billig penge. 

Spisesteder

Du finner alt fra lokal nepalesisk mat til japansk, kinesisk, indisk og biffhus (ku er hellig i Nepal men det importeres fra Argentina). Selvfølgelig er det mulig å få pizza her også. På et lokalt sted kan man få seg et godt måltid med øl, for 30-40 kr. Går man på dyrere restauranter og hoteller, vil prisene være høyere.

Restaurantene langs Phewa Lake har nydelig utsikt til innsjøen.

pokhara42
dal bath
Aktiviteter og opplevelser i og rundt Pokhara
Trekking

Pokhara er kjent som utgangspunkt for ulike turstier og ekspedisjoner i Annapurna. De fleste som skal trekke ABC-route eller Ghandruk trek, legger Pokhara som første og siste stopp.
Les mer om vår trekking her

Trekking i Annapurna


Shanti Stupa – World Peace Pagoda

Shanti Stupa er en massiv buddhistisk stupa. Den ble bygget under veiledning av en buddhist munk fra Japan, som et symbol på fred. Nepal har 2 av de 8 freds-pagodane i verden. Shanti Stupa i Lumbini, fødestedet til Buddha og denne.

Shanti Stupa - World Peace Pagoda

World peace pagoda i Pokhara Nepal.

Shanti stupa ligger på åsen Rani Ban. Fra toppen har man på en fin dag, en massiv utsikt over Himalaya-områdene Annapurna, Dhaulagiri, Fishtail og Manaslu. Det er også flott utsikt over Pokhara-dalen og Phewa Lake.

Stupaen ligger på 1100 moh og det tar ca. 15 minutter å gå fra parkeringen. Noen velger å gå fra innsjøen  Phewa Lake,  men da må man forvente å bruke flere timer.

Utsikt fra Shanti Stupa - World Peace Pagoda

Soloppgang i Sarangkot

Vi startet dag 2 grytidlig, for å få med oss soloppgangen fra Sarangkot. På en klar dag skal
utsikten over himalaya-toppene være fantastisk. Dessverre var det overskyet denne morgenen, så vi så ikke mye.

Det er ca. 20 minutter å gå fra parkeringen og opp til utkikkspunktet. På vei oppover er det muligheter for å handle souvernier og håndarbeider. Vi benyttet anledningen til å handle kashmir-skjerf fra disse lokale veverskene.

pokhara51
pokhara52
Phewa Lake og Barahi Temple

Phewa Lake er den nest største innsjøen i Nepal. En båttur på innsjøen er populært, da du har vakker utsikt til de hvite toppene og åsene rundt Pokhara.  Det er også mange som fisker i innsjøen.

Barahi Temple er bygd på en av øyene i Phewa Lake, og er kun tilgjengelig med båt. Templet er dedikert til gudinne Barahi, en manifestasjon av gudinnen Ajima, som representerer den guddommelige kvinnelige styrken – Shakti.

Phewa Lake

Lørdager foregår det ofte dyreofring ved tempelet.

Bindhya-basini tempelet

Religiøst landemerket som ligger på en høyde nær den gamle basaren. Tempelet brukes av både hinduer og buddhister, og er det eldste i Pokhara. Tempelet er dedikert til gudinne Bhagawati.

Bindhya-basini tempelet

Bindhya-basini tempelet

Nye bekjentskaper

Devi Falls 

Foss som lokalt er kjent som Patale Chhango. Den fikk navnet Devi Falls etter at en sveitsisk kvinnelig trekker (Mrs. Davis) vasket seg noen få meter fra fallet, og falt ned å døde.  
Fossen er 500 meter lang og 100 fot dyp, og ligger i et naturskjønt område.

pokhara22
pokhara23
Gupteswar Gupha

En hellig grotte som ligger i nærheten av Devi Falls. Hulen er nesten 3 km lang og har noen store hall-rom og noen passasjer. Du finner også et tempel inne i grotten. Det er et viktig pilgrimssted for hinduer, som kommer for å be under viktige festivaler. Grotten har interessante fjellformasjoner og i enden av grotten kan du se Devi Falls mellom klippene. 

pokhara55
pokhara30
Tibetansk flyktningeleir

Siden 1959, har en gruppe tibetanske flyktninger bodd i Nepal. Rett ved Davis Falls og Gupteshwar finnes en flyktningleir. Her kan man besøke et museum, kloster, skoler, en teppefabrikker og butikker. Interessant tur i museet og teppefabrikken.

pokhara71
pohara58
pokhara66
Mandalas

Den tibetanske mandala er et verktøy for å få visdom og medfølelse og er generelt avbildet som en tett balansert, geometrisk sammensetning der gudene ligger. Mandala fungerer som et verktøy for å lede personer langs veien til opplysning. Ifølge buddhistiske skrifter overfører mandala positive energier til miljøet og til de som ser dem.

Oppsummert er det en fin by med mulighet til å gjøre mange aktiviteter. På grunn av regn ble dessverre både zip-linen og strikkhoppingen vår kansellert, selv om vi hadde to muligheter. 

Fakta

Hvor: Pokhara, Nepal
Folketall: I overkant av 400 000
Avstand fra Kathmandu:
210 km

Hvordan reise hit: Fly fra Kathmandu eller bil med sjåfør
Overnatting: Det er mange gjestehus/hoteller både i byen og utenfor. Priser fra NOK 150,- per natt til over kr. 2000 per. natt , på de bedre hotellene.
Høyde over havet:
900 moh
Klima:
Subtropisk
Beste tidspunkt for å reise:
Oktober – mai

Fjellkjeden Annapurna har 3 av de 10 høyeste fjelltoppene i verden.  Dhaulagiri, Annapurna I og Manaslu
 

 

Her finner du andre artikler fra Nepal


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser.

14 Comments

annebe · 23. August 2018 at 21:20

Skummelt med dårlige veier.. men stedet hørtes fint ut..rolig og rent kan jeg like.. 🙂 Så moro å handle skjerf direkte fra di som lager dem ..får litt ekstra verdi da :)) Masse flotte bilder som alltid..og du er jo som et vandrende leksikon når det gjelder land og steder…moro å følge med hos deg :)) Klem <3

    Rundt Ekvator · 24. August 2018 at 07:02

    Tusen takk for alltid koselige tilbakemelding, Anne 🙂 Skjerfene var flotte og har vært i bruk flere ganger i det siste. Det vanskeligste var å velge farger. Så mye lekkert 🙂 Klem <3

OnTripDK · 24. August 2018 at 08:36

Sikke mange dejlige billeder, der ser dejligt ud, Laila. Synd i ikke havde klart vejr, kunne godt forstille mig at udsigten ville være fantastik i klart vejr. Mange gode ideer og tips tak for det Laila.

/Annette

    Rundt Ekvator · 24. August 2018 at 15:48

    Ja, selv om det var litt off season ble det en flott opplevelse og vi så en del av de høye fjellene. Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

Menneskene i Nepal - Rundtekvator · 21. October 2018 at 08:04

[…] Pokhara – inngangsporten til Annapurna […]

Velkommen til Kathmandu | Rundtekvator · 28. October 2018 at 11:06

[…] Pokhara – inngangsporten til Annapurna […]

Tett på Mt. Everest - Rundtekvator | Rundtekvator · 9. December 2018 at 09:57

[…] Pokhara – inngangsporten til Annapurna […]

Guide til Lumbini - Buddhas fødested - Rundtekvator · 23. March 2019 at 08:31

[…] Pokhara – inngangsporten til Annapurna […]

Bungamati etter jordskjelvet i 2015 - Rundtekvator · 30. March 2019 at 08:52

[…] Pokhara – inngangsporten til Annapurna […]

Tett på ville dyr - Safari i Chitwan - Rundtekvator · 6. April 2019 at 08:33

[…] Pokhara – inngangsporten til Annapurna […]

Ghandruk trek - Annapurna - Rundtekvator · 12. April 2019 at 05:06

[…] Pokhara – inngangsporten til Annapurna […]

Opplev Bandipur - en av Nepals mest sjarmerende byer - Rundtekvator · 12. April 2019 at 05:29

[…] Pokhara – inngangsporten til Annapurna […]

Anmeldelse - hotel Gaun Ghar, Bandipur - Rundtekvator · 10. August 2019 at 11:01

[…] Pokhara – inngangsporten til Annapurna […]

Anmeldelse – hotel Gaun Ghar - Rundtekvator · 10. August 2019 at 15:09

[…] Pokhara – inngangsporten til Annapurna […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *