Planlegger du å reise til Qatar? Utforsk våre anbefalinger for toppaktiviteter, overnatting, shopping og hotelltips for en reise til denne fascinerende destinasjonen.

Doha, Qatar

Qatar: Et Glimt av Perlen ved Persiabukten

Qatar er et lite land som ligger på den nordøstlige kysten av Den arabiske Gulf. Landet er omgitt av Saudi-Arabia i sør, og har en kort grense med De forente arabiske emirater i sørøst. Det har også en lang kystlinje langs Persiabukten.

Hovedstaden i Qatar er Doha, som også er landets største by og den økonomiske hovedstaden i regionen. Det offisielle språket i Qatar er arabisk, men engelsk er også mye brukt, spesielt i forretnings- og turistmiljøer.

Qatar har en av de høyeste inntektene per innbygger i verden, takket være sitt store olje- og gassreservater. Landet er kjent for sin petroleumsproduksjon og eksport, samt for sin betydelige investering i infrastruktur og diversifisering av økonomien.

Doha, Qatar

Fra ørkenperle til pulserende turistmål

Qatar har blitt et stadig mer populært turistmål de siste årene. Doha, i særdeleshet, har blitt kjent for å være vertskap for internasjonale sportsarrangementer og kulturelle festivaler. Landet tilbyr vakre strender, ørkenopplevelser, moderne kjøpesentre og en rik kulturarv.

Aktiviteter og attraksjoner

Qatar tilbyr et variert spekter av aktiviteter og attraksjoner for besøkende. Her er noen av de tingene du kan se og gjøre i Qatar:

 1. Museum of Islamic Art: Dette imponerende museet i Doha er kjent for sin verdensklasse samling av islamsk kunst og kultur. Museet er også en arkitektonisk perle som ligger ved kysten av Doha-bukten.
 2. The Pearl-Qatar: Dette luksuriøse bolig- og shoppingområdet har vakre kanaler og marinaer, luksuriøse butikker og en rekke flotte restauranter. Det er et flott sted for shopping og avslapning.
 3. Souq Waqif: Dette tradisjonelle markedet i Doha gir deg muligheten til å oppleve autentisk kultur, og handle lokale produkter, kunst, håndverk og mat.
 4. Desert Safari: Utforsk Qatars majestetiske ørkenlandskap gjennom en ørken safari. Du kan kjøre i sanddynene, ri kameler, og oppleve den vakre solnedgangen i ørkenen.
 5. Kulturelle festivaler: Qatar er vert for en rekke kulturelle festivaler og arrangementer gjennom året.
 6. Historiske steder: Besøk historiske steder som Al Zubarah Fort, som er oppført som en UNESCOs verdensarvliste, og Sheikh Faisal-museet for å lære mer om Qatars historie.
 7. Vannsport: Qatar har en rik kystlinje, noe som gjør det til et flott sted for vannsport som snorkling, dykking og vindsurfing.
 8. Luksuriøse hoteller: Doha har en rekke luksuriøse hoteller som tilbyr førsteklasses fasiliteter og tjenester, inkludert private strender, spa, og deilige restauranter.
 9. Dhow-cruise: Nyt en avslappende cruise langs Doha-bukten ombord på en tradisjonell dhow-båt. Dette gir en flott utsikt over byens skyline og er en romantisk opplevelse.
 10. Katara Cultural Village: Dette kultur- og kunstsenteret hvor det foregår konserter, utstillinger, og kunstneriske forestillinger. Det er et flott sted å oppleve kultur og kunst i Qatar.

Dette er bare noen av de mange aktivitetene og attraksjonene som venter på deg. Landet tilbyr en balanse mellom moderne fasiliteter og kulturell autentisitet, noe som gjør det til en spennende destinasjon for reisende.

Overnatting i Qatar

Qatar tilbyr et bredt spekter av overnattingsmuligheter, fra luksushoteller til budsjettvennlige alternativer. Her er noen tips og eksempler på hoteller i Qatar, inkludert omtrentlige priser:

Luksushoteller:

 1. The Ritz-Carlton, Doha: Dette femstjerners hotellet ligger ved stranden og tilbyr luksuriøse fasiliteter som privat strand, spa, flere restauranter, og elegante rom. Prisene varierer, men forvent omtrent 2000-3000 NOK per natt.
 2. Four Seasons Hotel Doha: Dette luksushotellet har en vakker strandpromenade, spa, flere restauranter og barer, og rom med fantastisk utsikt over havet. Prisene starter fra omtrent 3500 NOK per natt.
 3. Mondrian Doha: Dette boutiquehotellet har en unik og moderne design, et luksuriøst spa, flere restauranter og barer, og priser som starter fra omtrent 1800 NOK per natt.

Mellomklassehoteller:

 1. Radisson Blu Hotel, Doha: Dette firestjerners hotellet har komfortable rom, flere spisesteder, bassengområde og treningsfasiliteter. Prisene starter fra omtrent 1000 NOK per natt.
 2. Oryx Rotana Doha: Dette firestjerners hotellet ligger nær flyplassen og tilbyr komfortable rom, flere restauranter, treningsstudio og et basseng. Prisene starter fra omtrent 1300 NOK per natt.

Budsjettvennlige alternativer:

 1. La Villa Inn: Dette rimelige hotellet tilbyr enkel innkvartering med grunnleggende fasiliteter. Prisene kan variere, men du kan forvente omtrent 600 NOK per natt.
 2. Royal Qatar Hotel: Dette er et annet rimelig alternativ med enkle rom og fasiliteter. Prisene starter fra omtrent 550 NOK per natt.

Tips for å finne gode tilbud på hoteller i Qatar:

 • Bestill på forhånd: For å få de beste prisene, bør du prøve å bestille hotellrommet på forhånd, spesielt i høysesongen.
 • Sjekk reisenettsteder: Bruk reisenettsteder og hotellbookingplattformer for å sammenligne priser og finne gode tilbud.
 • Abonner på nyhetsbrev: Mange hoteller tilbyr spesielle tilbud og kampanjer til abonnenter på nyhetsbrev, så det kan være lurt å melde deg på.
 • Vurder pakker: Noen ganger kan det være økonomisk gunstig å velge hotellpakker som inkluderer måltider, transport eller andre fordeler.

Qatar har en rekke hoteller som passer ethvert budsjett, så uansett om du er ute etter luksus eller rimelig overnatting, vil du finne gode alternativer for ditt opphold.

Shopping i Doha

Hovedstaden i Qatar, tilbyr et variert utvalg av både moderne kjøpesentre og tradisjonelle markeder, hvor du kan kjøpe alt fra luksusvarer til lokale produkter. Her er noen tips om shopping i Doha og hva det lønner seg å kjøpe:

Shoppingsentre:

 1. Villaggio Mall: Dette er et av Dohas mest kjente kjøpesentre og har en italiensk landsbystil. Du finner et bredt utvalg av luksusmerker, klær, smykker, elektronikk og mat. Prisnivået varierer, men du finner både dyre og rimelige alternativer.
 2. The Pearl-Qatar: Dette eksklusive bolig- og shoppingområdet har et utvalg av butikker som tilbyr internasjonale merkevarer, samt elegante restauranter og kafeer. Det er et flott sted for shopping og en spasertur langs vannkanten.
 3. City Center Mall: Dette store kjøpesenteret har et bredt utvalg av butikker som spenner fra klær og tilbehør til teknologi og hjemmeutstyr. Du finner både internasjonale kjeder og lokale merker.

Tradisjonelle markeder:

 1. Souq Waqif: Dette er Dohas mest kjente tradisjonelle marked. Her kan du handle for lokale produkter, kunst og kunsthåndverk, smykker, krydder, klær og tekstiler. Pruting er vanlig, så vær forberedt på å forhandle om prisen.
 2. Gold Souq: Dette markedet er dedikert til gull og smykker. Du kan finne et imponerende utvalg av gull- og sølvsmykker, inkludert vakre arabisk-inspirerte design.

Hva det lønner seg å kjøpe:

 1. Kunst og kunsthåndverk: Qatar har en rik kunstnerisk tradisjon, og du kan kjøpe vakre kunstverk, keramikk og tekstiler som reflekterer den lokale kulturen.
 2. Perler: Qatar har en historie med perlefangst, og selv om denne industrien har avtatt, kan du fortsatt finne vakre perlesmykker og andre perleprodukter.
 3. Krydder: Souq Waqif og andre markeder tilbyr et bredt utvalg av krydder og aromatiske produkter som er karakteristiske for det regionale kjøkkenet.
 4. Gull og smykker: Qatar er kjent for sine gullsmeder, så hvis du er interessert i smykker, kan du finne vakre arabisk-inspirerte design til gode priser.
 5. Lokale tekstiler: Du kan kjøpe vakre tekstiler, skjerf og tradisjonelle klær som abaya og thobe, som er en del av den qatarske kulturen.

Når du handler i Qatar, vær oppmerksom på lokale skikker og etikette. Det er også lurt å forhandle om prisen i markeder, men i kjøpesentre er prisene faste.

Nyt Solen og Luksusen i Qatar

Qatar, med sin vakre kystlinje langs Persiabukten, byr på en eksklusiv opplevelse for de som søker sol og bading i luksuriøse omgivelser. Dette lille, men veldrevne landet har blitt et stadig mer populært reisemål for reisende som ønsker å kombinere avslapning på strendene med førsteklasses fasiliteter. Her er en introduksjon til hva du kan forvente på en sol- og badeferie i Qatar:

Doha, qatar

Gylne Strender: Qatar har vakre strender med myk, gyllen sand som inviterer til avslapning og soling. Mange av hotellene har private strekninger der du kan nyte stranden i fred og ro.

Luksuriøse Overnattingsalternativer: Du vil finne et utvalg av luksushoteller som tilbyr spektakulære strandutsikter og førsteklasses tjenester. Mange av disse hotellene har også private bassenger og strandklubber for gjestene.

Vannsport: For de som søker aktiviteter i tillegg til sol og bading, tilbyr Qatar en rekke vannsportsmuligheter som snorkling, dykking, vindsurfing og jet ski.

Spa og Velvære: Etter en dag i solen kan du unne deg en avslappende massasje eller behandling på et av de mange luksuriøse spaene i landet.

Kulinariske Opplevelser: Qatar har en variert matkultur, og du kan smake på alt fra lokale retter til internasjonale kulinariske delikatesser på de mange restaurantene og kafeene.

Kultur og Shopping: Selv om sol og bading står i sentrum av ferien, kan du også utforske kulturelle attraksjoner og handle på tradisjonelle markeder som Souq Waqif.

Så hvis du drømmer om en badeferie der du kan nyte solen, slappe av på vakre strender, og oppleve luksus og gjestfrihet i Midtøstens perle, kan Qatar være det perfekte reisemålet for deg.

Å komme seg rundt i Qatar

Å komme seg rundt i Qatar er relativt enkelt takket være landets moderne infrastruktur. Her er noen måter du kan utforske og komme deg rundt i Qatar:

1. Taxi: Taxi er en praktisk måte å komme seg rundt i Doha og andre byer i Qatar. De er generelt komfortable og utstyrt med taksameter, slik at du kan se den estimerte prisen på forhånd.

2. Doha Metro: Doha har en moderne og effektiv metro, som forbinder mange av byens viktigste områder, inkludert sentrum, forretningsdistriktet, og kysten. Dette er en rask og praktisk måte å unngå trafikken på.

3. Busser: Qatar har et bussnettverk som gir tilknytning til forskjellige byer og bydeler. Bussene er moderne og komfortable, og dette er en rimelig måte å komme seg rundt i landet. Billetter kan kjøpes ombord.

4. Leiebil: Hvis du foretrekker uavhengighet og fleksibilitet, kan du vurdere å leie en bil. Dette gir deg muligheten til å utforske Qatar på egen hånd, inkludert avsidesliggende områder som ørkenen og kysten. Veistandarden er høy, og veiene er godt vedlikeholdt. Men vær obs på at det er venstrekjøring.

6. Mikrobuss og delt taxi: Mikrobuss og delt taxi er vanligvis rimelige alternativer for kortere reiser i byen. De opererer vanligvis langs faste ruter.

8. Sykling: Qatar har også blitt mer sykkelvennlig de siste årene, med dedikerte sykkelstier i visse områder.

Merk at offentlig transporttjenester kan variere, og det er alltid lurt å sjekke tidtabeller og rutekart for å planlegge reisen din. Qatar har en god transportservice som kan hjelpe deg med å utforske landet komfortabelt og effektivt.

Doha

Været i Qatar

Qatar har ørkenklima med lite nedbør. Den mest populære tiden å besøke landet er fra midten av oktober til midten av mars. Denne tiden av året er det et nydelig vårklima med temperaturer fra ca. 20 til 28°C. Det meste av sommermånedene er det ekstremt varmt med lite eller ingen nedbør. Somrene er lange, fuktige, tørre og delvis overskyet, og vintrene er behagelige, tørre, vindfulle og for det meste klare.

Skal du ha strandferie er mars-april en fin periode, og november-desember. Midt på sommeren kan fort bli for varmt.

Flyreise

Qatar Airways flyr direkte fra Oslo til Doha. Turkish Airlines og Finnair har flygninger med en mellomlanding. Hvis du er fleksibel med tidspunktet kan du få reiser til rett over
NOK 6000,-

Visumfritak

Norske borgere trenger ikke visum for å reise inn i Qatar. Ved å vise frem et gyldig pass med en minimumsgyldighet på seks måneder, og en bekreftet videre- eller returbillett får man visumfritak.

Greit å vite

 • Påkledning: Holdningene er avslappet, men turister (menn så vel som kvinner) forventes å vise respekt for lokal kultur ved å unngå avslørende klær i offentlig. Sikre at skuldre og knær er dekket.
 • Språk: Det offisielle språket i Qatar er arabisk, men engelsk er også mye brukt.
 • Valuta: 1 QAR = 2,9 NOK (oktober 2023)
 • Tips: De fleste virksomheter i Qatar inkluderer et servicegebyr i regningen. Men et tips på 10-15% som en gest av tilfredshet settes pris på. Det er lurt å ha med kontanter for tips.
 • Befolkning: 2,7 millioner innbyggere. Qatar har en relativt liten befolkning, ca. 800 000 bor i Doha.
 • Religion: Qatar er et muslimsk land og islam spiller en integrert rolle i dagliglivet. Bønner finner sted fem ganger om dagen:
 • Hilsing: Qatarske damer vil ikke håndhilse på menn, og mange menn vil ikke håndhilse på en dame som en gest av respekt.
 • Offentlig kjærlighet: Som i alle land i Midtøsten, er det å vise åpenbar hengivenhet og intimitet i offentligheten mislikt.
 • Fredagstider: All virksomhet og kommersiell aktivitet stenges under fredagsbønnen om morgenen (rundt kl. 10.00 – 12.00). Flere butikker holder stengt på fredager mens kjøpesentre åpner på ettermiddagen på fredager.
 • Elektrisk forsyning: Standardspenningen er 240 V og frekvensen er 50 Hz. Pluggpunkter er de samme som i Storbritannia.
 • Tidssone: GMT + 3

Foto: Trude Jacobsen og Rundt Ekvator

Viator tilbyr mange spennende aktiviteter i Qatar, og har et bra opplegg (affiliatelenke).

Andre reisetips:

Vil du lese mer anbefales et besøk på Qatars offisielle webnettsted.

Categories: MidtøstenQatar

Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.