I hjertet av det sjarmerende området Woodstock finner du The Old Biscuit Mill. Med sin flotte arkitektur og spennende markeder, er møllen elsket av både fastboende og turister. Er du i området bør du absolutt utforske stedet og legg gjerne turen dit på lørdager, da Neighbourhoods Market er åpent.

The Old Biscuit Mill

The Old Biscuit Mill

Selve bydelen Woodstock har gått fra å være et skummelt sted du helst kjører forbi til å bli et av de mest trendy områdene i Cape Town . Bygningen, som opprinnelig er en gammel mølle, huser både kontorlokaler, designer-butikker og kunstnere i tillegg til gårdsboder og anerkjente restauranter. Her finner du over 100 spesialforhandlere. Bønder, bakere, økologiske gartnere og kjøpmenn, slaktere og berømte lokale kokker – alle selger varer av høyeste kvalitetet. Du blir også opplyst om eksakt hva du kjøper, hvordan det er laget og hvor ingrediensene kommer fra.

DSC_1131
DSC_1142
DSC_1176
DSC_1177

Neighbourhoods Market

Marked med leverandører som tilbyr mote, kunst og lokal mat- og drikke. Alt fra nybakte brød til  økologiske grønnsaker, internasjonal mat som italiensk, japansk og spansk i tillegg til afrikanske retter. Du får også vin, øl med mer. Trass i sin popularitet er markedet kun åpent lørdager fra kl 9-15.

The Old Biscuit Mill

Restauranter

Den gamle kjeksmøllen kan skryte av noen utmerkede restauranter. Den mest kjente er The Test Kitchen, rangert som den beste restauranten i Sør-Afrika. Et godt alternativ til Test Kitchen er The Pot Luck Club som tilbyr en tapasmeny med vekt på deling. Pot Luck Club ligger på toppen av den gamle siloen, og byr på vidstrakt utsikt over Woodstock, havnen og Table Mountain.

Forhåndsbestilling er påkrevd på begge disse restaurantene.

DSC_1182
DSC_1184
DSC_1166
DSC_1149
DSC_1155

Shopping

Det er flere motebutikker i tillegg til innrednings- og designbutikker. Her kan du få kjøpt alt fra vintage-skatter til vakre håndlagde klær til spennende gjenstander i keramikk, lær og tre. For vinelskere tilbyr Wine At The Mill et imponerende utvalg av viner fra hele landet. Hvis du er en fan av sjokolade må du besøk Cocoafair-sjokoladefabrikk for håndlaget sjokolade laget av organiske kakaobønner.

DSC_1146
DSC_1163

The Old Biscuit Mill er en av Cape Towns mest besøkte attraksjoner. Maten er elsket av både lokalbefolkningen og turister, og er et livlig knutepunkt hvor folk kommer sammen for å spise, drikke, handle og kose seg. Med jevne mellomrom arrangeres det også festivaler og andre arrangementer her.

The Old Biscuit Mill

The Old Biscuit MillUtsikt til Table Mountain.

Marked ligger bare 10 minutter fra sentrum, og er det perfekte stedet å starte lørdagens shopping. Med så mye å se, spise og gjøre vil du tilbake igjen og igjen.

Her kan du lese mer om våre andre opplevelser i Sør-Afrika

Fakta om The Old Biscuit Mill

Hva
Gammel kjeksmølle fra 1800-tallet som huser både butikker, kontorlokaler og restauranter i tillegg til Neighbourgoods Market


Åpningstider
Old Biscuit Mill: Mandag til lørdag
Neighbourhoods Market: Lørdager fra 9-15


Hvor
Bydelen Woodstock i Cape Town


Utforsk hjemmesiden til møllen her

Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

10 Comments

annebe.blogg.no · 15. November 2017 at 19:31

Der så det flott og spennende ut.. litt utenom det “vanlige”.. bra det ikke er skummelt der lenger da… Annebe

Rundt Ekvator · 18. November 2017 at 07:04

Millen er et utrolig kult sted med en herlig stemning. Selve området rundt er nok fortsatt litt skummelt men hvis man kommer i en Uber (taxi) går det bra 🙂

Iselin Renée · 18. November 2017 at 17:18

Et fint og lærerikt innlegg 🙂

Renates Reiser · 19. November 2017 at 14:44

Så bra at de har klart å snu nabolagets rykte! Så ut som et flott sted å bruke tid på dette, og så synes jeg navnet var bare helt superkoselig, haha. 🙂

Rundt Ekvator · 19. November 2017 at 14:53

Takk skal du ha, Iselin 🙂

Rundt Ekvator · 19. November 2017 at 14:55

Ja, det var virkelig et kult sted som er verdt å få med seg 🙂 Sant… navnet er virkelig sjarmerende 🙂

Jørn - Bilivoka · 19. November 2017 at 17:00

Spennende sted! Har vært i Cape Town tidligere, men var ikke klar over at dette stedet var der. Må ta turen innom hvis jeg reiser tilbake 🙂

Rundt Ekvator · 19. November 2017 at 18:10

Det var et utrolig kult sted som anbefales 🙂

Rita · 15. March 2018 at 12:52

Det er faktisk helt trygt å gå rundt her nå på dagtid. Anbefaler å gå fra Bisquit Mill til Woodstock Exchange, et annet senter med masse spennende butikker og kafeer. Og på veien er det en rekke andre kule butikker. Woodstock er virkelig i forandring, da vi først var der i 2005 var det helt utenkelig å gjøre noe annet enn å kjøre raskt forbi. Nå er det ett av de første stedene vi oppsøker!
PS: Espresso Lab på Bisquit Mill har, etter min mening, Cape Towns beste kaffe! Og Über er genialt å bruke i Cape Town, det vil jeg anbefale alle som skal dit. Billigere, bedre, enklere, mer effektivt og tryggere enn vanlig taxi.

Rundt Ekvator · 16. March 2018 at 06:06

Millen var et helt utrolig kult sted. Fikk ikke prøvd espresso der, dessverre. Bra området er i forbedring. Det var vel helst på kvelden vi ble anbefalt og ikke gå der 🙂 Uber er jo bare helt genialt som du sier. Takk for mange gode tips 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.