First Class Loungen ligger i Terminal B, men vår plan var å teste ut Lufthansa First Class Terminal. Denne representerer det aller ypperste av Lufthansas førsteklasses lounger på Frankfurt lufthavn. Det som gjør den så unik, er at den er adskilt fra resten av terminalen.

Ankomst til Lufthansa First Class Terminal

Hvis man ankommer flyplassen med bil, kan man kjøre direkte til Lufthansa First Class Terminal, bli innsjekket, passere gjennom sikkerhetskontrollen og deretter bli kjørt direkte til gaten. Det er derimot ikke like enkelt for oss andre.

Da vi ankommer fra Oslo står det en sjåfør å venter på oss utenfor flyet, og som kjører oss til bagasjeområdet i terminalen. Man vil aldri bli kjørt direkte til First Class Terminalen fra gaten, men må gå selv.

Du finner First Class terminalen ved å gå ut av ankomsthallen, ta til venstre og følg langs med terminalen. Ved enden av bygget tar man fotgjengerovergangen til andre siden av veien. Passer Lufthansa Mannskapsenter, og rett forbi der ligger Lufthansa First Class Terminal.

Tilgang til loungen

Vi blir møtt av en ubemannet resepsjon, og tar heisen opp en etasje. Der kommer vi opp i innsjekkingsområde, og en vennlig agent som tar pass, billetter, og diskret sjekker at vi har tilgang til loungen. Når dette er avklart følges vi til den effektive sikkerhetskontrollen, og videre inn i loungen hvor vi får en rask omvisning.

Vi får også vite at agenten tar seg av oss under oppholdet. Passkontroll og boardingkort vil bli ordnet, og hun vi passe på tiden, slik at vi når flyet.  

Loungen er stor og luftig med sine 1800 m2, og har mange sitteområder.

Fristende snacks og gotteri er tilgjengelig.

Lufthansa First Class ender

Vi får også utdelt hver vår and. Lufthansa sine søte ender bytter design innimellom, og er populære samleobjekter. De tilbys i First Class Terminal, så vel som i andre lounger for førsteklasses passasjerer. 

Vi blir fortalt at noen lages også i begrenset opplag, og feirer alt fra Oktoberfest til høytider og idrettsarrangementer. Når du går inn i loungen er det et glassmonter til venstre som viser alle endene. 

Lufthansa First Class Terminal

Fasiliteter i Lufthansa First Class Terminal

Av fasiliteter er det ingen ting som mangler. Alt fra velværeavdeling, mulighet for å dusje, og mulighet for å sove. Det er to soverom tilgjengelig etter “førstmann til mølla” prinsippet. Her er også flere kontoravlukker, lekeområde for barna, og rikelig med sitteområder. Det er til og med en egen taxfree-butikk, slik at du kan handle i fred og ro.

Restaurant, bar og sigar lounge

Vi begynner med å prøve restauranten. Det er frokost på menyen, og vi starter med á la carte fra en rikholdig meny. Av drikke valgte vi champagne, men alt kan bestilles fra den rikholdige baren.

Deretter testes buffeten ut. Her fantes både frisk frukt, kjøttpålegg, godt brød, og oster.

Velutstyrt bar

Baren ligger til høyre når man kommer inn i loungen. Den var utrolig velutstyrt sortimentsmessig, og blant mye annet tilbys over 100 forskjellige whiskyer. Her får man også gode viner, øl, te, mineralvann og kaffe i forskjellige utgaver.

Det er barstoler foran baren, men man kan også velge å få drikke levert til bordet.

Sigar lounge

Loungen har også et sigarområde med dype skinnstoler, og selvbetjent bar med et lite utvalg mineralvann.

Lufthansa First Class limousin service

Da går vårt herlige opphold mot slutten, og agenten kommer for å hente oss. Vi geleides ned til underetasjen, og får tilbake pass og boardingkort. Deretter introduseres vi for sjåføren, som kjører oss direkte ut til flyet. Her kan du lese mer om denne servicen.

Dette er noe vi absolutt kan vende oss til. Alt fra selve loungen med fasiliteter, servicen og transporten!

Lufthansa First Class Terminal

Andre reisetips


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.