Chitwan er en av de få villmarksparkene i Nepal som tillater elefantsafari, båtsafari, Jeep safari og safari til fots. Vi skal tilbringe to dager på Tigerland Safari Resort, for å prøve ut noen av de spennende aktivitetene. 

Tigerland Safari Resort

Det er svært varmt når vi ankommer. Etter kalde forfriskninger blir vi innlosjert i hytter, som heldigvis har avkjøling. Temperaturen viser 34 grader og aktivitetene vi skal gjøre er lagt opp til å gjøres tidlig på formiddag og ettermiddag.  Første post på programmet er elefant-safari, men før det, får vi en deilig treretters lunsj. 

Elefantsafari

Chitwan, Tigerland Safari Resort

Tigerland Safari Resort grenser til den mektige Chitwan nasjonalpark. Etter en liten spasertur forbi risåkre, gjennom palmelunder og bananplantasjer, ser vi en høy rampe som vi klatrer opp på. Etter litt kommer elefanten. Jeg skritter usikkert ut fra rampen, og opp i kurven på elefantens rygg. Maksimalt fire personer kan ri på en elefant, og man sitter på en polstret howdah.

Chitwan, med Tigerland Safari Resort

Lite slo denne stille og spennende turen. Det er helt spesielt når du ser et fredelig dyr på nært hold, mens elefanten går gjennom den grønne elveskogen. 

Chitwan, med Tigerland Safari ResortElefant er tydeligvis ingen trussel for de ville dyrene, og de lar deg komme tett på.

Elefantsafari i Chitwan. Tigerland Safari Resort

Safari til fots i Chitwan villmarkspark

Neste morgen står vi klare i resepsjonen kl. 05.45. Resepsjonisten på Tigerland Safari Resort står klar med kaffe og juice, før vi vandrer innover i jungelen.

Guiden, som er fra området rundt Chitwan identifisere og forteller om ville urter, planter, fugler og innsekter. Vi ser også ferske dyrespor. Da vi kun er bevæpnet med paraplyer,  får vi streng beskjed om å være stille. I tillegg får vi instruksjoner om hvordan vi skal opptre, hvis ville dyr kommer tett på. I Nepal er det ikke under noen omstendighet lov til å drepe ville dyr.

chitwan 11
chitwan 30
chitwan 15
chitwan 12

Vi ser flere villsvin, mange forskjellige hjortedyr og et nesehorn-par, som bader. Det som er helt unikt med denne opplevelsen er hvor tett vi kommer på de ville dyrene!

Chitwan. Med Tigerland Safari Resort

Chitwan. Med Tigerland Safari Resort

Chitwan betyr “skogens hjerte”, og er den første av Nepals nasjonalparker som er på UNESCOs verdensarvliste. I parken finnes over 68 arter av pattedyr, som nesehorn, bengal tiger, leopard, villsvin og sjakaler. I tillegg finnes mange forskjellige hjortedyr, Gharial krokodillen og skillpadder. Det er også et rikt fugleliv med 544 registrerte arter. I tillegg til sommerfugler og mange andre innsekter. 

Chitwan. Med Tigerland Safari Resort

Bading med elefanter

Etter frokost er vi klare for å bade med elefanter. Jeepen kjører til en liten elv i nærheten og utstyrt med kameraer er vi klare til en opplevelse utenom det vanlige. 

En av elefantens favorittaktivitet er å kjøle seg ned,  og plaske i vannet. Vi fikk være med på å vaske elefantene i tillegg til en tur på ryggen med gratis dusj.

chitwan 40
chitwan43

Elefantbading. Tigerland Safari Resort

I ettertid har jeg lest at flere aktører ikke lenger tilbyr elefantbading. De ønsker å gi elefantene ro til å bade for seg selv, i et naturlig miljø. Elefantene våre virket glade og fornøyde så forhåpentligvis tok de ikke skade av det.

chitwan 41
chitwan42

Båt safari

Vi hadde opprinnelig meldt oss på jeep safari, men dette var ikke mulig i monsun-tiden. Vi ble derfor tilbudt en båt safari, som alternativ.

Båt-safari. Med Tigerland Safari Resort

Jeepen frakter oss til Rapti-elven hvor vi går ombord i tradisjonelle kanoer, uthult fra stammen til Kapok-treet. Mens vi glir nedover elven ser vi et rikt fugleliv, både papegøyer, sjøfugler og rovfugler. Langs bredden ser vi også en stor krokodille som ligger å soler seg.

Vi legger til land og spaserer gjennom jungelen opp til Gharial Breeding Centre. Her får den truede gharial krokodillen hjelp av et avlsprogram. Dette for å øke antallet av arten. 

De store kattedyrene glimrer med sitt fravær men vi ser både aper og spennende natur på vei tilbake til båten.

chitwan51
chitwan52
chutwan53

Oppsummert om Tigerland Safari resort

Resorten var hyggelig uten å være luksuriøs. Hyttene som sto på påler inneholdt, sove- og oppholdsrom, gang og bad. Det var også en safe og et lite kjøleskap. I tillegg var det en veranda til hver hytte.

chitwan 60
chitwan 29
chitwan71
chitwan 28
chitwan 26
chitwan 21

Vi hadde fullpensjon, og maten var svært bra. Guider og personale var kunnskapsrike og hyggelige. Det var litt skuffende at vi ikke hadde fått beskjed om at jeep-safari var uaktuelt på denne årstiden. Men alt i alt er vi godt fornøyd.

Safari i Sør-Afrika, jakten på de 5 store

Fakta og informasjon

Hvor: Chitwan nasjonalpark, Nepal 
Høyde over havet: 180 m

Reise hit: Fly fra Katmandu eller bil med sjåfør
Overnatting: Vi bodde på Tigerland Safari Resort men det finnes andre aktører i området.
Pris for overnatting: Vi betalte USD 300,- for 2 netter inkudert alle måltider, per pers.
Aktivitetspakker:
Opp til 3 aktiviteter USD 140,-
5 til 8 aktiviteter: USD 280,-
9 og flere aktiviteter: USD 350,-
Aktivitetspakker: I tillegg til aktivitetene som vi var med på kan du være med på følgende:
Fugletitting, Jeep safari, besøke en lokal landsby og diverse kveldsunderholdning.
Tid: Vi hadde 2 dager og 4 aktiviteter
Beste tidspunkt: Oktober til mai
 Link til nasjonalparken: 

Her finner du flere artikler fra Nepal og andre steder


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

8 Comments

Ontrip@outlook.com · 5. August 2018 at 22:38

Sikke dog nogle spændende oplevelser i har haft 🙂 Det må være en stor oplevelse, at være så tæt på de vilde dyr. Elefantbadning er altid et hit. Jeg elsker at se elefanterne når de skal vaskes og bade.

Tak for et spændende indlæg som giver masser af inspiration.

/Annette

BeingIsabella · 5. August 2018 at 23:25

Wow! This safari looks absolutely incredible. To get to see all those animals up close and touch them must have been a really memorable and heartfelt experience. I have always had a love for animals but of course there’s only so many you can see in NY,… that aren’t in the zoo that is! It seems like with this experience you really got to immerse yourself in the culture too which is a huge bonus! Quick question, since it was so hot you said, weren’t you a bit hot in the black pants? Just wandering 😉

Rundt Ekvator · 5. August 2018 at 23:36

Takk for hyggelig tilbakemelding, Annette. Det var en stor opplevelse 🙂

Rundt Ekvator · 6. August 2018 at 06:17

Hi, and thank you for your nice response 🙂 It was amzing to be so close to the animals and we loved it. And yes, it was really hot. But there where leeches there and you don´t want one of them one you. Mosquitos can also be troublesome in the jungle so it is importen to protect the skin 🙂

Renates Reiser · 13. August 2018 at 11:37

For noen spennende opplevelser dere fikk i Chitwan! Litt mer action enn de få dagene jeg tilbrakte der i 2012. Utrolig mange dyr fikk dere sett også, på nært hold! 🙂 Jeg skulle egentlig på elefantsafari den gang jeg også, men akkurat den dagen fikk vi vite at elefantførerne var på streik, så det ble ingen slik safari på oss. I ettertid er jeg i grunn glad for det, og jeg ble dessverre vitne til hvor forferdelig enkelte av førerne behandlet elefantene “sine”.

Tina Reiser · 14. August 2018 at 19:25

For en spennende og unik opplevelse!

Rundt Ekvator · 15. August 2018 at 07:32

Takk skal du ha. Ja, det var ganske annerledes og spesielt 🙂 Takk for at du stakk innom 🙂

Rundt Ekvator · 15. August 2018 at 07:39

Ja, det ble jo endel dyr men dessverre ingen av kattefamilien. Skulle gjerne sett en tiger 🙂 Ikke bra hvis elefanter ikke blir behandlet bra. Disse virket fornøyde og jeg håper de ikke led noe nød.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.