MSC World Europa har fått sin dåp, og i tillegg til å overvære selve dåpsseremonien var vi invitert til å bo ombord på skipet fra 11. – 14. november. Det var ikke et ordinært seilas, og skipet lå ved terminalen i hele perioden.

Skipet er det mest innovative og miljømessig avanserte cruiseskipet i MSC Cruises flåte, og har gjort banebrytende fremskritt med sitt LNG-drevne drivstoff, og mange andre bærekraftige løsninger.

Foto: MSC Cruises

MSC World Europa strekker seg over 22 dekk, er 47 meter bred, har 40 000 kvadratmeter offentlig plass, og 2626 lugarer. Det er en ultramoderne urban metropol til sjøs som tilbyr et vidt spekter av opplevelser, samtidig som den setter en ny standard for cruiseindustrien.

Vi er simpelthen begeistret, og elsker skipet!

Les mer om dåpen og de mange bærekraftige løsningene på MSC World Europa!

Ombord på MSC Wold Europa

I følge MSC Cruises er skipet designet for å heve underholdningsnivået, og de mange tilbudene ombord viser at de har lykkes på dette området.

Med et enormt areal til fri disposisjon er det muligheter for både rekrasjon og aktivitet.

World Galleria spenner over 3 etasjer og har et fantstisk LED-tak med forskjellige animasjoner gjennom dagen. I dette område finner man blant annet butikker, restauranter og konferansesenter.

World Promenade er den Y-formede akterenden som fører til en 104 meter lang promenade. Langs promenaden er det barer, restauranter, og butikker. Lugarene på dekkene ovenfor gir mulighet til å skue ned på folk, noe av det som fasinerte oss mest! I tillegg var den en herlig sjøutsikt akter.

Foto: Trude Jacobsen

I promenaden ligger også ankomststed for den lengste sklien til havs. Venom Drop er et arkitektonisk midtpunkt, og en av våre favorittting på MSC World Europa. Det er den lengste sklien til sjøs, og strekker seg over imponerende 11 dekk! Panoramaheisen som går direkte opp til dekk 20, tar deg raskt opp igjen hvis du vil prøve på nytt! Ville du våget å entre slangens munn? 🙂

Man sklir på matter, og farten er fin (ikke alt for fort). Det er veldig spennende at øvre del av sklien er gjennomsiktig, slik at man får med seg den fine utsikten.

De mange tilbudene ombord viser at MSC har lykkes med å heve underholdningsnivået. Her er det noe for enhver smak, enten du vil trene, ta SPA, gå på show, eller bare slappe av.

Lugarer

Med den Y-formede akterenden er MSC World Europa like annerledes på innsiden som på utsiden. Denne løsningen gjør at skipet tilbyr flest balkonglugarer av alle skip i flåten.

Det er tilgjengelig 19 forskjellige lugartyper, hvor av 7 av de er nydesignet. Her får man alt fra en herligste luksus i Grand suite Aurea, til mer budsjettvennlige innendørslugarer. Utvalget spenner mellom studio lugar for en person, til opptil 6 mannslugarer. Så her er det gode muligheter for å finne lugartype som passer de flest, enten det er barnefamiler, venner på tur eller man reiser alene.

Noen lugarer har også panorama skyvevinduer som blir til et glassrekkverk når de er åpne. Veldig smart løsning!

Selv var vi tildelt en Deluxe Balkong med Promenade- og havutsikt. Lugarene er lekre i farge- og utforming, har komfortable senger, safe, minibar og aircondition. Det er mulighet for å koble seg på Wifi, og mot avgift har man tilgang på internett til alle døgnets tider og posisjoner.

Vi savnet sofaområde, men på den positive siden var det walk-inn garderobe og flott balkong med utsikt over promenadedekket og havet.

deluxe balcony promende 1 MSC World Europa

Her kan du se favorittlugaren vår. Grand Suite Aurea with terrace and whirlpool er helt klart et alternativ vi vil teste ut ved en senere anledning.

Mat og drikke

Ombord finnes 13 spisesteder, hvorav 6 av disse er spesialrestauranter. En av de er i Yacht-klubben hvor kun de med lugar der har tillgang. Vi hadde fast middagsbord i La Fouglia, en trivelig restaurant på 5. dekk som serverte deilig mat.

Lunsj kan man spise i hvilke av de 3 ordinære buffet-restaurantene man ønsker. Inkludert i disse er en Pizza og Burgerbar som har åpent 24/7.

Skipet har også en rekke barer, puber og kafeer.

Spesialrestaurantene

Et av høydepunktene var Chef’s Garden Kitchen som drives i samarbeid med den svenske Michelin-stjernekokken, tv-personligheten og forfatteren Niklas Ekstedt. Her er det fokus på de naturlige ingrediensene, og restauranten har også den første “på-sjøen” hydroponiske hagen.

Vi fikk prøvesmake på alle spesialrestaurantene, og det smakte helt topp!

Chef’s Garden Kitchen_Niklas_Ekstedt1
Chef’s Garden Kitchen og Niklas Ekstedt

Chef’s Garden Kitchen_Niklas_Ekstedt
Chef’s Garden Kitchen_Niklas_Ekstedt

La Pescaderia er middelhavsfiske-restauranten som serverer den ferskeste fisken, og er du glad i fisk er denne verdt et besøk. Skipet har også signaturrestauranter som Butchers Cut Steak House i amerikansk stil, Hola, som tilbyr latinamerikansk streetfood, og en Teppanyaki-restaturant. Det fine med disse restaurantene er at det for de fleste er mulig å sitte utendørs.

Spesialrestaurantene er ikke inkludert i helpensjonen, og man betaler for det man velger. Når det er sagt var ikke prisene på mat og drikke skremmende når vi testet ut spesialrestauranter på MSC Seaview.

Chefs farden MSC World Europa
Det fine med de fleste av spesialrestaurantene er at det er muligheter for også å sitte utendørs. Dette likte vi godt.

Tilbud for barn og ungdom

Reiser du med barn eller ungdom finnes det utallige muligheter om bord, og skipet tilbyr aktiviteter for alle aldersgrupper. I området MSC Sportplex er det mulighet for å kjøre radiobil, gå på rulleskøyter eller andre type ballspill. Det er også en stor spillarkade ombord.

Barneklubben har flotte lekeområder med spennende aktiviteter. Det er daglig samlinger med konkurranser og annen moro, og alt ligger til rette for å få seg noen nye venner. Ungdomsklubben er for de litt eldre barna, og arrangerer daglige konkurranser og treff.

MSC Sportplex

Sol- og bassengområder

MSC World Europa har 7 basseng rundt om på båten. Aurora Borealis Aquapark med sklier er spennende for barn og ungdom, det er et område med plaskesone for mindre barn, Zen Pool er perfekt for de voksne, her har ikke barn tilgang. La Plage, som ligger midtskips på 18 dekk har også et flott bassengområde. Innenfor dette finner man det idylliske innendørs Botanic Garden Pool.

Også Top 20 Exclusiv Solarium Whirlpool kan anbefales. Dette er et område på dekk 20 som tilbyr solsenger, boblebad og avslapping i litt roligere omgivelser. Litt avhengig av lugartype har man tillgang inkludert. På andre MSC-skip er det mulig å kjøpe dagspass, eller tilgang for hele seilasen. Det er nok mulig her også. Dersom du ønsker en avslappende dag, og en pause fra alle aktivitetene om bord, kan dette anbefales sterkt.

Andre høydepunkter ombord på MSC World Europa

  • Skipet har sitt eget mikrobryggeri i samarbeide med Teo Musso, grunnlegger og bryggemester av av det italienske håndverks- og gårdsbryggeriet Birra Baladin. Her kan du få tre forskjellige øltyper som er hjemmebrygget, og det er destillert sjøvann som brukes for å produsere ølet. Puben er utrolig kul så hit er det vært å ta en tur.

  • Ellers så er The Gin Project et must for gin-elskere. Her serveres over 70 forskjellige gins, både bart og i form av klassiske cocktailer.
Gin project_msc world europa

  • Det er flere show hver eneste kveld.
  • Skipet har en lekker SPA-avdeling som tilbyr behandlinger av en rekke slag.
SPA Aurea

Aurea SPA
  • Du finner et stor Casino ombord, hvis du vil prøve lykken.
  • En hemmelig Speakeasy bar finnes ombord på MSC World Europa hvor du må være invitert for å få innpass. Baren finnes ikke på noe dekkplanoversikt eller kart, men når du finner den og kommer inn, blir du transformert tilbake til 1920-tallet. Hvor kult er ikke dette?
  • Ombord finnes hverken dekk 13 eller dekk 17. Tallet 13 er som vi vet ikke nødvendigvis et lykketall for oss nordboere. Tallet 17 er ikke et tall med karma når det gjelder Italienerne, så dette dekket er også utelatt.
MSC World Europa
Ingen mulighet for å heise til dekk 13 og 17.

Konklusjon MSC World Europa

Vår konklusjon er at MSC World Europa er et herlig skip. Vi er beigeistret for det bærekraftige perspektivet, men elsker også denne litt annerledes utformingen med den Y-formede akterenden. Smart med tanke på at mange flere lugarer får balkong. Det skal også nevnes lugartyper for barnefamilier/venner med opptil 6 senger er fordelaktig. Likeså Studio lugarer for en person, samt vinduene som kan trekkes ned.

Både mat og service med mange hyggelige ansatte har vært helt topp, og vi reiser gjerne på cruise med dette skipet!

// Pressereise med MSC Cruises //

Om MSC Cruises

MSC Cruises er et  italiensk familiedrevet rederi startet i 1970 av Gianluigi Apone. Hovedkontoret er registrert i Geneve, og er eid av Aponte-familien. Pr. nå sysselsettes 150 000 ansatte. Det er verdens største familieeide- og familiedrevene cruise selskap, og er det tredje største på verdensbasis. Pr. nå har rederiet 20 skip, og flere er på gang.

Administrerende styreleder er Pierfrancesco Vago og Administrerende direktør er Gianni Onorato.

#MSCWorldEuropa #TheFutureOfCruising

Andre artikler fra cruiselivet


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.