Enten du søker et fredelig gjemmested eller en aktiv ferie passer LUX* South Ari Atoll på Maldivene bra. Resorten ligger på øya Dhidhoofinolhu, og det er sjøfly som frakter deg ut fra hovedstaden Malé.

Maldivene

Maldivene består av en gruppe atoller, og ligger ca. 650 km sørvest for Sri Lanka.  De nærmere 1200 øyene er stort sett ikke høyere enn 2 meter på det høyeste, og det tropiske klimaet holder en jevn temperatur året rundt.

READ IN ENGLISH

 MaldiveneHovedstaden Malé har tett bebyggelse og det er ikke plass til mye mer….

Hovedstaden Malé – Maldivene

Vi landet på Maldivene sin flyplass i Malé som er en egen øy ved siden av hovedstaden, og ble kjørt til sjøflyhavnen. Der ventet vi i LUX* South Ari Atoll Resort sin longe inntil avreisetidspunktet var klart. Her ble vi godt traktert, og det var til og med muligheter for å ta en dusj etter en lang flytur til Maldivene.

 sjøflyBehagelig venting i Lux* sin lodge

En øy, en resort

Etter  25 minutters flytur kom vi ut til vår øy, Dhidhoofinolhu. På Maldivene er det oftest ett hotellresort som har hele øya. Man har derfor ikke så mange andre valg en å spise, drikke og handle fra resortens utvalg. Det finnes for eksempel ikke butikker man kan handle mat i. Våer erfaring er derfor at det billigste blir å bestille all inclusive. Da kan man spise og drikke til alle måltider og ellers når man ønsker på en av øyas 8 restauranter. Utvalget er både buffet og a la cart, hvor man både finner en japansk restaurant og en pizzeria. Med til all inclusive-pakken hører i tillegg dyre gode viner.

Velkomst på LUX* South Ari Atoll

Vel fremme på øya ble vi tatt i mot av hotellets vennlige velkomstkomite, hvor til og med direktøren hilste alle gjestene personlig velkommen. Etter litt infomasjon og både Maldivene og resorten ble vi kjørt i booegier til våre villaer. Øya har hele 193 villaer hvor reisefølge vårt som besto av 2 voksne og 2 ungdommer, hadde valgt  vann-villaer som lå ved siden av hver andre.

Vannvillaene på  LUX* South Ari Atoll, Maldivene

Vannvillaene på LUX* South Ari Atoll

Vi ble transportert til området på øya, hvor våre villaer lå. Temperaturen er høy og øya forholdsvis lang. Det var derfor deilig å benytte seg av transport mellom restauranter, badestrender og aktiviteter. Boogiene kjører fram og tilbake over øya hele tiden, og det er bare å rekke ut armen for skyss.

Vannvillaene var det ikke noe å si på. Omringet av turkist hav og vakker sand ligger villaene plassert på påler over en krystallklar lagune. Her finnes et stort rom med seng og sofa, et stort bad og veranda med stige ned i vannet. Vi bodde på den delen av øya som kalles west-point. Øya er 1 km lang, og man brukte ca. en halvtime på å jogge rundt den.

LUX* South Ari Atoll tilbyr mange aktiviteter 

Dagene ble stort sett tilbragt på stranden. Av andre gjester var det noen få russere, men mesteparten av de andre gjestene var kinesere. De soler seg visstnok ikke, noe som gjorde at vi hadde god plass på strendene. På kveldene var det lagt opp til forskjellige temakvelder hvor det ble mulighet for å prøve spennende matretter fra Maldivene. Det var også kino og diskotek, men dette ble ikke prioritert denne gangen. For de med mindre barn var det mulighet for aktivitetsklubber. Øya har også noen få gavebutikker.

Maldivene

Aktiviteter på  LUX* South Ari Atoll, Maldivene

Is-sykkelen bød på kalde overraskelser over hele øya

Maldivene

I tillegg til den vakre stranden har LUX * South Ari Atoll  to evighetsbasseng, opplyste tennisbaner og et Technogym-treningssenter, mens LUX* Me-spaet er en velværeavdeling. Vannaktiviteter som vannscoter, padling og flyboard ble også prøvd. I tillegg ble det tid til både jungle gym og spa. 

Maldivene.  LUX* South Ari Atoll

PADI dykkesenter på Maldivene

Det er flott å dykke på Maldivene og med et 5-stjerners PADI dykkesenter er feriestedets klare vann en dykkers nirvana. Det er også mulighet for snorkling, og man kan være heldig å se skilpadder og hvalhai. Ungdommene valgte å ta Open Water Diver sertifikat. I tillegg ble det snorkling på hele gjengen. 

Maldivene
Dykkersertifikatet snart i boks 😉

Maldivene, PADI

Skattejakt

Blant øyas mange aktivitetstilbud var skattejakt en populær geskjeft.
Flaskepostene var gjemt mange steder rundt på øya og for den som var heldig å finne en, vanket det en premie. Vi fant en den siste dagen vi var der og vant et natt-seilas for to personer. I og med at vi skulle reise neste morgen spurte vi pent om heller å få med selve flaskeposten hjem i stedefor, og det fikk vi.

Maldivene, LUX* South Ari Atoll

Man skulle kanskje tro at en uke på en liten øy ville bli kjedelig, men vi hadde nok klart et par dager til her. Et tropisk paradis med vennlig og høflig betjening på alle restauranter og barer. Rent og pent over alt og flott tilrettelagt. Vi gir LUX* Sourh Ari Atoll på Maldivene vår høyeste scor.

For resorten gir vi: Terningkast 6

Les om søppelproblemet til Maldivene her:
Thilafushi – Maldivenes søppel øy

Andre reisetips!

Fakta om oppholdet på Maldivene

Hvor:              Maldivene, Dhidhoofinolhu
Hovedstad:   Malè
Kontinent:      Asia
Befolkning:   515 696 (2018)
Styre:             Republikk
Resort:          LUX* South Ari Atoll
Reise:            F.eks. fly fra Oslo til Malé med mellomlanding i Qatar

Lurer du på hva det koster?

Sjekk her hva det koster å bo på LUX* South Ari Atoll.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

4 Comments

Traveltheworld · 22. October 2017 at 00:48

Det ser helt fantastisk ut!

Rundt Ekvator · 22. October 2017 at 00:51

Ja, det er utrolig fint der 🙂

OnTrip.dk · 2. November 2017 at 17:38

WOW Laila, sikke nogle billeder 🙂 De er vel nok smukke og sikke et sted i har boet. Her på en kold, grå novemberdag bliver jeg da meget rejselysten så dejligt jeg kan drømme mig væk når jeg læser dette indlæg. Tak for det 🙂
Vi var på Maldiverne for nogle år siden og var ret vilde med det. Efter jeg har læst dette indlæg bliver jeg helt fristet til at tage afsted igen.

/Annette

Rundt Ekvator · 2. November 2017 at 22:05

Ja, Maldivene er ett av de stedene jeg gjerne reiser tilbake til 🙂 Flott sted!

Comments are closed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.