Ønsker du å unnslippe hverdagen, tilbringe kvalitetstid med din bedre halvdel, eller bare gjøre noe helt annerledes, da er tretopphytter den perfekte getaway! Vi har besøk denne tretopphytta, eller tretoppdomen i Rakkestad, en unik måte å komme i kontakt med naturen på.

Overnatting i tretopphytter er blitt veldig populært i Norge og det finnes mange som tilbyr dette.

Spennende arkitektur i en tretopphytte
Tretopphytta sett forfra

Tretoppdomen er designet og bygd av Joakim. Han forteller at han ble inspirert av sin kone som synes det hadde vært en morsom ide å bygge en platting oppe i trærne. Han tok ideen videre og startet planleggingen av domen. 3 år og ca. 4000 arbeidstimer senere sto den særegne tretopphytta ferdig. 

Det er en spesiell følelse å bevege seg 4 meter opp i tretoppene. Når man kommer opp på platting får man umiddelbart en følelse av å være i ett med naturen. Her viser det seg også en koselig sittegruppe med utsikt utover skogen. 

Byggeteknisk – tretopphytter

Hytta har et unikt rundt design, bygd opp av trekanter, og med glassvinduer på forsiden og i taket over senga. Det rustikke preget på metallplatene gjør at den passer perfekt inn i den vakre høst-skogen. For å få den rustikke looken forteller Joakim at han har brukt en platetype som heter cortenstål. Det er en kombinasjon av kobber og sink, og har som egenskap at det raskere oksiderer enn vanlig stål og at det får denne flotte rustrøde fargen.

Peiskos i en tretopphytte

Det runde designet gjør den ikke bare iøynefallende, men sammenlikning med en konvensjonell hytte er den opptil 70% mer energieffektiv. Avkjølingseffekten blir mindre siden vinden ikke får tak i konstruksjonen på samme måte som et vanlig bygg. Den runde formen fører også til bedre luftsirkulasjon da den varme luften fra peisen stiger og enkelt  presses ned langs sidene igjen.  

Detta kan illustreres med att man pustar lätt i skummet på en kaffekoppen, vs å pusta i en kvadratisk betållare så få du se vad som händer

Forteller Joakim

Sjarmerende interiør

Innsiden av domen legger til rette for avkobling og ordentlig hyttestemning. Hytta har en åpen løsning, hovedsakelig bestående av et stort oppholdsrom. Midt i rommet finner vi peisen, men gode muligheter for å sette seg ned med en god bok. Langs vindusfronten er det et lite spisebord og vi finner også et lite kjøkken og et toalett.

Tretopphytte, Rakkestad.

En trapp fører opp til en hems med en dobbeltseng plassert under takvinduene. Her er det bare å krysse fingrene for en stjerneklar natt!

Unike detaljer i tretopphytta– tretoppdome

Noe av materialene som ble benyttet under byggingen kommer fra USA, samtidig som hytta er preget av både gjenbruk og håndlagde elementer. Nettingen i rekkverket rundt platingen er laget av et gammelt “bærnett”. Denne kule detaljen finner vi også igjen i rekkverket på hemsen.

Detaljebilder fra en tretopphytte i Rakkestad. Det er blitt populært å overnatte i tretopphytter.
I hytta er det et gammelt bilde som forteller om bærnettet

Mye av innredningen er også laget av Joakim selv, blant annet døren inn til toalettet og den vakre hengestolen plassert mitt i hytta.  

Vårt opphold i en tretoppdome

Når det kom til middagen ble det, i likhet med selve hytta, en opplevelse litt utenom det vanlige. Vi hadde handlet inn til pizza, men støtte på et lite problem da vi innså at det ikke var noen ovn der. Heldigvis viser det seg at det er mulig å lage pizza uten ovn også!

Pizza i en tretopphytte, Rakkestad. Det populært å overnatte i tretopphytter.

Fremgangsmåte:

Varm stekepannen, ha i litt olje og legg pizzabunnen i pannen. Stek et par minutter på den ene siden

Snu bunnen og ha på ønsket fyll (i vanlig rekkefølge)

Skru ned varmen og legg på lokk til osten er smeltet

Vi var veldig heldige med været og hadde en flott opplevelse i hytta. Da peisen slukket ut over kvelden så vi hvordan stjernehimmelen lyste opp den lille hemsen. Neste morgen nøt vi en god frokost før turen var over for denne gang!

Tretopphytter.  Koselig på innsiden også.

Hvordan finne frem til tretopphytta i Rakkestad

Tretopphytta befinner seg mellom Rakkestad og Aremark, ca. 10 min med bil fra Rakkestad sentrum. Nøye veibeskrivelse fremkommer ved booking.

Bookinginformasjon finnes på deres nettside: https://www.treehousedome.com/

Det er blitt populært å overnatte i tretopphytter i Norge, og de finnes over store deler av landet.

Kunne du tenke deg å overnatte i en tretopphytte?

Andre opplevelser i Norge


Sandra Moltzau

Hei, mitt navn er Sandra! Jeg er 27 år gammel, eventyrlysten og medforfatter av denne reisebloggen. Reiselysten har ført med seg en unik mulighet til å oppleve varierte kulturer, historier og naturskjønnhet, og jeg trives med å omfavne mangfoldet verden har å tilby. Utforsk verden med meg, både på land og under vann, og følg med for spennende fortellinger, praktiske tips og inspirasjon til å utforske verden på dine egne vilkår. I tillegg til min lidenskap for reising, har jeg studert byggeteknikk og arkitektur, noe som reflekteres i noen av mine artikler.

1 Comment

Rundt Ekvator · 2. November 2020 at 05:51

Veldig koselig. Absolutt noe jeg kunne tenke meg å gjøre igjen 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.