Som reiseglade blir vi ofte spurt om våre beste opplevelser på 5-stjerners hotell. Å rangere luksushoteller er imidlertid en utfordrende oppgave, da vi vurderer dem ut fra ulike kategorier basert på deres unike tilbud – enten det er for en storbyferie, en villmarksopplevelse eller en avslappende strandferie.

Tross dette, finnes det noen få luksushoteller som har gjort et uutslettelig inntrykk på oss. Disse har vi plassert i en eksklusiv kategori av uforglemmelige opphold. Her er vår topp 10-liste over verdens mest forbløffende 5-stjerners luksushoteller som fortjener en plass på din reiseliste.

1. Burj Al Arab – Dubai, Emiratene

Dette er et 5 stjerners luksushotell som står på en kunstig øy ved Jumeirah Beach, og er designet for å se ut som et seil. Hotellet regnes som et av de mest luksuriøse i verden med sine 202 suiter. Den dyreste er den kongelige suiten som koster nesten 260 000 kr. per natt.

Det er innsjekking direkte i suiten og det er personlig butlerservice. Hver suite er blitt kåret til verdens mest luksuriøse, og har iPads i 24 karat gull, egyptisk sengetøy, Hermes toalettartikler og boblebad.

Hotellet har flere anerkjente spisesteder, et lekkert spa-område og en herlig terrasse på hele 10 000 kvadratmeter. Dette området er lekkert, med maritimt design, evighetsbasseng og fin utsikt over Persiabukten. Selve terrassen ble bygget i Finland, og er transportert sjøveien til Dubai.

Burj Al Arab gjør alt for å få deg til å føle deg som kongelige gjennom tjenester og fasiliteter som du ikke finner andre steder.

Burj Al Arab er et luksushotell som garanterer en Dubai-opplevelse uten sidestykke

2. LUX South Ari Atoll – Dhidhoofinolhu, Maldivene

Uansett om du lengter etter en avslappende tilflukt eller en aktiv ferie, er 5-stjerners LUX South Ari Atoll på Maldivene den ideelle destinasjonen. Resorten er majestetisk plassert på øya Dhidhoofinolhu, og du blir fraktet dit med et sjøfly.

Resorten er den eneste bosetningen på den postkort-perfekte øya , så her er det lurt å velge all inclusive. Øya har hele 8 restauranter, og du får mat fra alle verdens hjørner.

Lux
Lux, Maldivene, 5-stjerens hotell
Lux, Maldivene, 5-stjerens hotell
Luksushotell, LUX, Maldivene
Lux, Maldivene
LUX Madivene
LUx, Maldivene. 5-stjernes hotell
LUX, 5-stjernes Maldivene
Vannaktivitet

Det tilbys både vannvillaer og bungalower. Vannvillaene er rommslige og vakkert dekorert. Fra terrassen kan du gå ned trappen, og rett ut i det deilige havet.

Maldivene er et av de stedene som fortsetter å dukke opp på reisendes bucket-list med god grunn. Drømmende atoller av tropiske øyer spredt over Det indiske hav. Maldivene er et kalejdoskop av farger og jordiske gleder.

På 5 stjernes LUX South Ari Atoll kan du ta dykkersertifikat, du kan sykle på veiene som går langs hele øya, eller svømme sammen med hvalhaier. Det er også muligheter for SPA, eller kanskje du vil slappe av i vannvillaen, eller bare bade og sole deg. I tillegg til stranden finnes to flotte basseng. Er du ikke solseng-typen tilbys det mange aktiviteter på vannet. Seiling, vannscooter, kiting og surfing for å nevne noe. På øya vil du også kunne oppleve overraskende kino på stranden, musikaler og lokal underholdning på kvelden.

Hvis du ikke vil å gå eller sykle rundt på øya, kan boogier frakte deg rundt. Rekk ut armen, så tar de deg med.

LUX South Ari er et luksushotell som anbefales!

3. The Ritz-Carlton Shanghai, Kina

Det 5 stjerners luksushotellet ligger i de øvre etasjene i et stilfullt 58-etasjers tårn i Shanghais kommersielle sentrum. Utsikten er førsteklasses med fantastisk utsikt over det ikoniske Oriental Pearl Tower og elven. Rommene er designet i elegant art deco-stil, og har klimaanlegg, store vinduer og TV. Moderne bekvemmeligheter inkluderer BOSE lydanlegg og Nespresso kaffetrakter. Club-rommene inkluderer også tilgang til 24-timers Club Lounge, hvor gjestene kan nyte 5 utsøkte mat- og drikke serveringer uten kostnad, daglig.

The Ritz-Carlton Shanghai, 5-stjernes hotell
The Ritz-Carlton Shanghai, 5-stjernes hotell
Pearl Towerfrom The Ritz-Carlton Shanghai, 5-stjernes hotell
The Ritz-Carlton Shanghai, 5-stjernes hotell
Pearl tower, The Ritz-Carlton Shanghai, 5-stjernes hotell
The Flair
The Ritz-Carlton Club

Ritz-Carlton Spa har et døgnåpent treningsstudio, innendørsbasseng og spabehandlinger. Med club-access tilbys også kontorsenter, 24-timers romservice og en døgnåpen resepsjon. I tillegg får man gratis sjåførtjeneste (begrenset antall). Hotellet har flere spisesteder. Noe som absolutt bør testes ut er Flair, den høyeste takrestauranten og baren i Kina.

Ritz-Carlton Shanghai er et luksushotell som garanterer gjestene en minneverdig opplevelse, og et uforglemmelig Shanghai-besøk. Særlig satte vi pris på den behagelige utsjekkingen i club-loungen.

Ritz-Carlton er et 5 stjerners hotell som vi anbefaler hvis du skal oppholde deg i Shanghai.

4. Marina Bay Sands – Singapore

Singapores ikoniske 5 stjerners luksushotell Marina Bay Sands hotel er det dyreste hotellet som noen gang er bygget. Det består av tre 55-etasjes tårn, 2560 luksuriøse rom og suiter og 18 forskjellige romtyper. Hotellet har verdens største evighetsbasseng på taket, mange spisesteder og et kasino i verdensklasse. Det er også direkte adkomst til Singapores fremste kjøpesenter og ArtScience Museum.

Rommene er moderne og komfortable. De er dekorert i nyanser av krem og jordfarger som gir rommene en myk stemning. Alle rom har TV, vannkoker og tøfler. Vinduene fra gulv til tak har panoramautsikt over Singapores silhuett. Badent har et godt utvalg badeprodukter. Gratis WiFi er tilgjengelig på alle rommene.

Både evighetsbassenget på takterrassen og Sands SkyPark Observation Deck i 58. etasje har fantastisk utsikt over byen. Arkiteturen i lobbyen er imponerende, men området er så stort og det er masse turister. Det kan føles mer som flyplass-terminal enn et hotell. På grunn av det store antall med gjester er det mye restriksjoner og regler. Men det var absolutt en opplevelsen å bo her.

Siden det 5 stjerners hotellet ble fullført i 2010, har den blitt en favoritt blant arkitektoniske magasiner over hele verden. Det også veldig Instagram-vennlig her.

5. South Beach Hotel Camps Bay – Cape Town, Sør-Afrika

South Beach er et boutiquehotell som ligger i Camps Bay, og tilbyr 5 stjerners luksuriøs innkvartering. Hotellet ligger kun et steinkast fra den veredensberømte South Beach-stranden og sentrumsområdet. South Beach tilbyr 19 selvbetjente boenheter i et 5 stjerners hotell, slik at du kan nyte det beste fra begge verdener. Alle suitene vender ut mot havet, og inkluderer enten balkong eller privat uteplass. Det er to basseng tilgjengelig. Noen boenheter har i tillegg eget basseng.

South Beach Camps Bay, Luksushotell
South Beach Camps Bay, Luksushotell
South Beach Camps Bay
South Beach Camps Bay, Luksushotell
South Beach Camps Bay, Luksushotell
South Beach Camps Bay
South Beach Camps Bay

Rommene er lekkert innredet, er romslige og er utstyrt med høy standard. Det er et velutstyrt kjøkken, minibar og kaffemaskin. Kjøleskapet ditt fylles opp daglig og ferskt brødbakst henges på døren tidlig hver morgen, slik at man kan nyte en deilig frokost i sin egen suite. Badet er romslig og fint. I tillegg finnes TV, Wi-Fi, Bluetooth-høyttaler av høy kvalitet, og støydempende hodetelefoner.

Det er treningsstudio, gjestevaskeri, gratis sykler og flere andre tjenester og fasiliteter. De ansatte er vennlige og hjelpsomme. Camps Bay kjent for sin eksklusive luksus og fantastiske sjø- og fjellutsikt. Noe som gjør det til det perfekte stedet for en strandferie.

Camps Bay er et luksushotell vi anbefaler hvis du skal reise til til Cape Town.

6. Cape Nidhra hotel – Hua Hin, Thailand

Cape Nidra er et luksushotell på stranden med 59 rom/suiter. Hoteller kjent for sin utmerkede service og gode fasiliteter.

Rommene er luksuriøse, og er vakkert innredet med de fineste lokale materialene og polert treverk. Tekstiler er i varme farger. Alle rom har eget basseng og sittegruppe, noe som gjør det til et ideelt reisemål for en romantisk ferie eller bryllupsreise. Både rommene og badene er av god størrelse.

Photo credit: Hotellets nettsiden
Cape Nidhra
Cape Nidhra
Cape Nidhra
Photo credit: Hotellets nettside
Cape Nidhra

Av fasiliteter finner man en restaurant og en bar, basseng og solstoler på stranden. Spaet på Cape Nidhra tilbyr gode behandlinger, og har en langt mer vennlig pris en i for eksempel Bangkok.

Hua Hin er et godt alternativ hvis du vil legge inn en badeferie i ditt Bangkok opphold. Områdt er godt tilrettelagt for strandferie, surfing, fotturer eller golf. Hotellet ligger 10 minutter fra togstasjonen og Hua Hin har også en internasjonal flyplass. Selv leide vi sjåfør og kjørte fra Bangkok.

Cape Nidhra 5 stjerners Hotell er et imponerende hotell som garantert vil oppfylle alle dine forventninger til en herlig ferie. Det vi likte spesielt godt var at antall rom ikke var flere enn at betjeningen tiltalte oss ved navn.

7. Corfu Holiday Palace – Korfu, Hellas

Corfu Holiday Palace 5 stjerners hotell er et av de første luksushotell som ble bygget på Korfu. Her får man en fantastisk utsikt over havet. Det er også det eneste hotellet på øya med direkte utsikt til det berømte landemerket Mouse Island. Hotellet ligger 4 kilometer fra Korfu by og tilbyr en perfekte base for de som ønsker å utforske øya.

Flere av de rommslige rommene har egne basseng og minikjøkken. Vi bestilte en familiebungalow og elsket den store terrassen, utsikten og det private bassenget. Deler av hotellet kan virke noe slitt, men renholdet var bra og betjeningen hyggelig.

Hotellet er forholdsvis stort, med 276 rom og vi fikk en liten følelse av charter-ferie, med underholdning og aktiviteter for barn. Det er absolutt familievennlig og man kan fint oppholde seg på hotellområde under hele oppholdet. Det tilbys også barnepass. Hotellet har 6 restauranter og 4 barer, så det er mulighet for å variere.

Her finnes forøvrig lekeområde, innendørs- og utendørs bassengområde, og en behagelig heis ned til stranden. I området er det mulighet for sykling, golf og aktivitet i og på vannet.

8. Kempinski Hotel Aqaba Red Sea – Aqaba, Jordan

Kempinski Hotel Aqaba Red Sea er et supert valg hvis du skal til Aqaba. Det er et 5 stjerners hotell som er familievennlige og tilbyr komfort og gode bekvemmeligheter. Det ligger også i fin avstand fra sentrum.

Kempinski Aqaba, Jordan
kempinski, Aqaba, 5-stjernes hotell
Kempinski Aqaba, Jordan

De lekre lyse rommene i moderne stil har tv, klimaanlegg, gratis minibar og kjøleskap. Det tilbys room-service døgnet rundt og det er gratis Wi-Fi. Hotellet har 3 restauranter i tillegg til bar. Av fasilitetene finner man basseng, strandområde og spabehandling. Her finnes også et treningsstudio. Hvis du ikke vil slappe av kan du seile, ro, drive med brettseiling eller ta en vannskitur.

Nærliggende landemerker som Aqaba Castle og Sharif Hussein Bin Ali gjør Kempinski til et utmerket sted å bo. Kempinski Aqaba 5 stjerners hotell, er et luksushotell vi kan anbefale.

9. The Soho hotel – London, Storbritania

5 stjerners The Soho Hotel ligger kun 5 minutters spasertur fra Oxford Street. Både med tanke på shopping og et utvalg av Londons beste restauranter, barer og teatre ligger hotellet perfekt plassert.

Heisene er små og gangene smale, men når man åpner døren til rommet blir man svært positivt overrasket. Hotellet har 96 indviduelle rom og suiter, alle forskjellig dekorert. DELUXE Terrace rommet svarte absolutt til forventningene. 48 kvadratmeter, stor myk seng og sittegruppe. Badet er ikke av de største men er i vakker granitt og har to vasker, dusj og badekar med integrert TV.

Resepsjonen på the Soho hotel
Nydelige rom på Soho hotel
Lekkert rom på the Soho hotel
The Soho hotel, London
The Soho hotel
Restaurant Soho Hotel
Inngangspartiet til Soho hotel

Frokost serveres i The Refuel bar & restaurant. Restauranten tilbyr også buffet og a la cart-meny. Stedet er populært så her kan det være greit å reservere bord. Av fasiliteter ellers er dette et luksushotell med blant annet concierge, bibliotek, treningsrom, SPA og 24 timers room-service.

Det vi elsker med hotellet er at det ligger så sentralt i tillegg til at det holder høy standard.

10. Kempinski Mall of the Emirates – Dubai, Emiratene

5 stjerners Kempinski Mall of the Emirates er i lukseriøs stil, og tilbyr blant annet spa og utendørs basseng. Hotellet ligger i tilknytning til Mall of the Emirates og Ski Dubai.

Kempinski Mall Of The Emirates, Sitteområdet. Luksushotell
Inngangspartiet, Kempinski Mall of the Emirates
Kempinski Mall Of The Emirates, Sitteområdet. Luksushotell
Soverommet
Kempinski Mall Of The Emirates, Sitteområdet. Luksushotell
Amenity kit
In room dinner
Kempinski Mall Of The Emirates, Sitteområdet. Luksushotell
Kempinski Mall Of The Emirates, Sitteområdet. Luksushotell. Badet
Resepsjonsområdet

Rommet eller suiten består av sitteområde, minikjøkken og spisebord. Det er også en skrivepult hvor det ligger en ipad. På denne kan man bestille både sightseeing, spa og room-service. Innenfor stuen ligger et stort fint soverom og et bad tilknyttet. Soverommet er stort og luftig og sengen har myke puter og lukseriøst sengetøy. Rommet har ellers tunge satenggardiner, tykt teppe på gulvet og lekre krystal-lamper. To store tofløyede dører fra soverommet fører inn på badet. Dette er stort, og i tillegg til to vasker er det både badekar og separat dusj. Her finnes også badekåper og tøfler. 

Kempinski Mall of the Emirates har utgang direkte inn i senteret som har over 1200 butikker fra nesten alle designere i verden. Her finner man også et akvariet som er av verdens største, i tillegg til det innendørs skiannlegget Ski Dubai.

Andre bemerkelseverdige hotell

Ikke alle hotellene vi mener fortjener omtale kom med på denne 10 på topp-listen. Her kan du sjekke ut andre alternativer som vi likte svært godt. Alle bortsett fra de to første er 5 stjerners hotell. Gaun Ghar og Mary-Ann´s Polarrigg er faktisk bare 2 stjerners, men likevel veldig sjarmerende.

Hotel Gaun Ghar, Bandipur
Hotell Gaun Ghari Bandipur, Nepal

Likte du oversikten over 5-stjernes hotell? Du kan lagre den på Pinteres ved å klikke på pinnen.

Hvis du har hatt glede av oversikten, del gjerne ved hjelp av knappene under 🙂


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.