Den lille vakre øya i Middelhavet utenfor kysten av Italia er virkelig vakker. Med krystallklart turkis vann, dramatiske klipper og steinete strender er øya en destinasjon som tar pusten fra deg. Capri har en rik historie og kultur, og har tiltrukket seg besøkende i århundrer på grunn av sine naturlige skjønnhet, arkitektur og kunstneriske innflytelser.

Capri

Anacapri

Vi er på cruise i Middelhavet med MSC Seaview, og er kun på en kort visitt til denne vakre øya. Med lokal rutebåt fra Napoli, tar det kun en liten time før vi er fremme. Først ut er Anacapri, og fra den folksomme bryggen blir vi ført til små busser, for videre tur opp til Anacapri.

Anacapri, er øyas andre sentrum, og fremstår litt mer folkelig enn den eksklusive byen Capri. Anacapri betyr “byen over byen”, og etter å ha snirklet oss oppover åssiden med vakker utsikt over havet og Capri, forstår vi godt dette navnet. 

Anacapri

Det er en atmosfære av ro og avslapning her oppe, og en kontrast til det mer hektiske turistområdet i Capri by. Her kan man utforske Anacapris attraksjoner, inkludert Villa San Michele, en villa i renessansestil som ble bygget av den svenske forfatteren og legen Axel Munthe.

Øyas høyeste punkt er Monte Solaro (589 moh). Frister det ikke å gå i varmen, er det mulig å ta stolheisen opp til øyas høyeste punkt. Vår tid var for knapp til det, men det er gjerne noe vi vil gjøre ved et senere besøk.

Vi fikk med oss vakker utsikt, nydelig blomsterprakt, Villa San Michelle og det autentiske italienske livet. Det ble også tid til shopping, og en lunsj hvor vi nøt både lokale retter- og drikkevarer. Den friske limoncello-likøren kan virkelig anbefales!

Anacapri

Anacapri

Capri

Bussen snirkler seg nedover igjen til øyas største sentrum Capri. Øyas hovedby er et must-see, med sin livlige piazza, vakre arkitektur, elegante butikker, barer og restauranter.

Capri

Capri er generelt sett kjent som en luksuriøs destinasjon. Øya har vært en favoritt blant velstående turister og kjendiser i mange år på grunn av sin naturlige skjønnhet, kultur, historie og arkitektur. Capri har noen av de mest eksklusive og luksuriøse hotellene, butikkene og restaurantene i Italia, og er kjent for å tilby en førsteklasses opplevelse til sine besøkende.

Capri

Selv om Capri kan være et dyrt reisemål, tilbyr øya også muligheter for besøkende som ønsker å reise på budsjett. Det er mange rimelige alternativer for overnatting og spisesteder på øya. Mange av de vakre naturlige attraksjonene som fotturer og bading på strendene, er gratis å oppleve.

Attraksjoner på Capri

Capri har en rekke attraksjoner som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Her er noen av de mest populære:

 1. Den blå grotte (Grotta Azzurra. Denne er kjent for det krystallklare, turkise vannet inne i grotten, som skinner når sollyset treffer det.

 2. Villa Jovis: En av de tolv keiserlige villaene bygget av den romerske keiseren Tiberius på øya, Villa Jovis er en av de mest imponerende ruinene fra antikken på Capri.

 3. Monte Solaro: Øyas høyeste punkt (589 moh), og en av de beste utsiktspunktene. Monte Solaro tilbyr panoramautsikt over hele øya og det omkringliggende Middelhavet.

 4. Villa San Michele: En villa i renessansestil som ble bygget av den svenske forfatteren og legen Axel Munthe. Villa San Michele er kjent for sin vakre hage og sin kunstsamling.

 5. Faraglioni: Disse tre naturskjønne klippene stiger opp fra havet like utenfor kysten av Capri og er en av øyas mest ikoniske landemerker.

 6. Marina Piccola: En pittoresk bukt på øyas sørkyst. Et flott sted å slappe av på stranden og nyte den vakre utsikten over havet og kysten.

 7. Arco Naturale: En naturlig klippebue som ligger på østkysten av Capri.

Viator tilbyr flere spennende turer og aktiviteter og kan være et alternativ (affiliatelenke).

Blomsterprakt på Capri

Fakta om Capri

 • Folketallet på Capri var 14 117 pr. april 2023.
 • 2,3 millioner turister besøker øya hvert år.
 • Capri er egentlig ingen øy men en stor stein/klippe.
 • Kun 20% av folkene du ser på øya er innbyggere. Resten er turister.

Vi var på dagsturutflukt i regi av cruiset vårt med MSC Seaview. Dette ble litt kort, så neste gang vil vi overnatte på øya.

Andre reisetips!


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.