Orientering er en fin måte å komme seg ut i marka på, og byr på nye spennende steder i hvert kart. Søndag var det tid for å ta noen flere poster, denne gang i Losby marka.

Vi valgte å starte på post nr. 13 og fulgte veien fra Losby gård mot Mønevann. Her  tok vi av til venstre, og fulgte veien inn mot Finnland.

Kartet viste at en sti skulle gå av til høyre i svingen i nærheten av golf-hull 3. Stien innover lå delvis i en myr, og det var ikke til å unngå at vi ble våte på beina. Etter ca. 500 meter tok vi av fra stien og kløv oppover en del høydemeter.

Posten ble funnet etter litt leting ved en steinklynge, men først etter et lite fall på glatt fjell under mose.

Turorientering Losby

For å finne neste post tok vi ut kompasskurs med delvis brukket kompass, på grunn av fallet. Området her oppe på åsen var mye triveligere å drive orientering i, og vi gikk rett på post 14.

Post 15 som var neste valg, lå under en skråning rett ved Bispetangen, og det var på tide med en liten pause. Her er det en koselig bålplass, og tømmerstokker til å sitte på.

Utsikten over til Finnland er flott, og mange hadde tatt turen ut denne søndagen.

orientering i Losby, Finnland

Vi fulgte stien videre mot post 12, som ble funnet på en kolle. Deretter satte vi kurs mot turens siste post, nr. 11, som bød på mest utfordringer med hensyn til kondisjonen.  

Vi fulgte stien ned på grusveien og gikk denne et lite stykke nedover før vi knakk opp i skråningen. Posten ble funnes  på ca. 65 høydemeter over veien.

orientering i Losby

Orientering fører til mange fine opplevelser. Her en andefamilie er på tur.

turorientering i Losbymarka

Om turorientering

Orientering er en fin måte og å komme seg ut i naturen, og man kommer til nye steder på hver eneste tur. Kart fra våre turer er fra Østmarka Orienteringsklubb, men orientering finnes mange steder i landet. Synes du dette høres spennende ut kan du lese mer her:  Turorientering.no

orientering i Losbymarka

Her kan du finne andre turtips i Østmarka


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.