De siste årene har jeg latt meg inspirere av tidligere reiser og opplevelser når jula nærmer seg. Årets store tur gikk med den transsibirske jernbane, og det ble mange dager og kilometer med tog. Årets pepperkakeprosjekt ble derfor et pepperkaketog – Et lokomotiv med tre vogner som frakter godter!

READ IN ENGLISH

Planlegging, tegninger og design – Pepperkaketog

Første steg er å lage en plan med tegninger av alle delene som kan klippes ut og brukes som maler. Inspirasjon fikk jeg ved å søke etter bilder av tog, i tillegg til å se på egne bilder fra turen i sommer. Den store grunnen til at jeg liker slike prosjekter er på den andre siden at man kan la fantasien flyte fritt!

Utskjæring av deig. Pepperkaketog

Videre prosess – Pepperkaketog

Jeg bruker ferdig pepperkakedeig da målet med prosjektet ikke er smaken, men designet. Denne kjevles ut og skjæres til etter malene. Til vinduene på lokomotivet er det brukt drops knust til små biter, som smelter når pepperkakene stekes. For å lime delene sammen har jeg brukt knekk. Selv om toget hovedsakelig er ment for pynt, følger jeg prinsippet om at hele toget skal være spiselig, og bruker bare spiselige ting under byggingen. Dersom man ønsker å bygge med barn kan det være en ide å bruke limpistol i stede for smeltet sukker da det er lett å brenne seg.

Maler til åpen vogn. pepperkaketog.
Delene til en av vognene er skjært ut etter mal og stekt.

Lokomotivet er under konstruksjon.

Når alle delene er stekt og satt sammen er det pynting som står for tur! Til de hvite bordene har jeg brukt pynteglasur fra Dr. Ötker. På taket av lokomotivet og godsvognen har jeg brukt melis og strødd over pynt for å gjøre det litt eventyraktig. De to åpne pepperkakevognene er fylt med godteri. Toget fungerer altså både om pynt og som godteriskåler!

Til pipen og lykten på lokomotivet, og forbindelsen mellom vognene har jeg brukt lakris. Hjulene er pyntet med sure ringer og kjeks og jeg har laget mønster langs lokomotivet med sølvkuler. Her er det bare å dra i godtebutikken og la fantasien slå seg løs!

Ferdig pepperkaketog.

Les mer om selve togturen her!

Tidligere prosjekter laget av pepperkaker

Vasilijkatedralen
KNM Måløy. Laget av pepperkakedeig.
KNM Måløy, minefartøy
Pepperkakehus.
Huset vårt

Andre artikler du kanskje vil lese


Sandra Moltzau

Hei, mitt navn er Sandra! Jeg er 27 år gammel, eventyrlysten og medforfatter av denne reisebloggen. Reiselysten har ført med seg en unik mulighet til å oppleve varierte kulturer, historier og naturskjønnhet, og jeg trives med å omfavne mangfoldet verden har å tilby. Utforsk verden med meg, både på land og under vann, og følg med for spennende fortellinger, praktiske tips og inspirasjon til å utforske verden på dine egne vilkår. I tillegg til min lidenskap for reising, har jeg studert byggeteknikk og arkitektur, noe som reflekteres i noen av mine artikler.

2 Comments

Renates Reiser · 11. January 2020 at 11:04

Så utrolig tøft! Veldig kreativt og gøy å trekke inn reisene i juledekorasjonene på den måten. 😀

Sandra Moltzau · 12. January 2020 at 08:18

Takk skal du ha 🙂 Det er morsomt å bruke den kreative siden litt også 🙂 Hilsen Sandra

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.