Plastsøppel som forurenser havene er et stadig mer aktuelt miljøproblem. Omlag 15 tonn plast per minutt, og over åtte millioner tonn plast hvert år, havner på sjøen!

Med tanke på at det tar 450 år for naturen å bryte ned en plastflaske, og 600 år å bryte ned et fiskesnøre er det ikke å legge skjul på at noe må gjøres. Både lokale, regionale og nasjonale tiltak, i tillegg til globale prosjekter, kan være med på å forbedre situasjonen. Alle kan være med å gjøre en forskjell, og det er mange muligheter til å bidra!

Finn.no i samarbeid med vipps lanserte i sommer en kampanje der de ønsket å kjøpe havplast. Deltok man fikk man tilsendt sekker og hyssing i posten. Så var det bare å ta en tur til nærmeste strand å plukke det man skulle finne av plastsøppel: Fiskesnøre, matemballasje, flasker, kanner, osv – alt som er laget av plast!

blekkulf3
blekkulf4
blekkulf7
blekkulf8

Man leverte så søppelet på nærmeste gjenvinningsstasjon, tok et bilde, og la ut en annonse på finn.no. I løpet av kort tid hadde vipps kjøpt søppelet av deg, med et honorar på 100,- per sekk. 

blekkulf5
blekkulf6
Plastsøppel i havet

Videre oppfordret finn.no til å registrere seg på “Hold Norge Rent” sine hjemmesider holdnorgerent.no. Dette er en forening som arbeider mot forsøpling og forurensning, ved hjelp av mottoet “Sammen rydder vi Norge!”.  

På nettstedet kan man opprette og melde seg på ryddeaksjoner, registrere forsøplede områder og få gratis ryddeutstyr. I tillegg til dette og mye annet, kan man også adoptere en strand!

Nettstedet lar deg lese om nyttig og spennende fakta, i tillegg til at du kan følge med på hva som er aktuelt for tiden. “Hold høsten ren 2018” er deres neste prosjekt. Det finner sted 10.-16. September og er i samarbeid med den internasjonale strandryddedagen som er Lørdag 15. September. 

Plast, hold norge rent

 Vær med å gjør en forskjell du også, for som Blekkulf sier;

“BRUK HODET – VI HAR BARE EN KLODE!” 

Les artikler om fokus på matgjennvinning og forurensning på Maldivene

Vi plukket søppel i skjærgården utenfor Risør. I løpet av vinteren var det skyldt på land store mengder med plastsøppel, drivved og isopor.

Andre bloginnlegg fra Risør


Sandra Moltzau

Hei, mitt navn er Sandra! Jeg er 27 år gammel, eventyrlysten og medforfatter av denne reisebloggen. Reiselysten har ført med seg en unik mulighet til å oppleve varierte kulturer, historier og naturskjønnhet, og jeg trives med å omfavne mangfoldet verden har å tilby. Utforsk verden med meg, både på land og under vann, og følg med for spennende fortellinger, praktiske tips og inspirasjon til å utforske verden på dine egne vilkår. I tillegg til min lidenskap for reising, har jeg studert byggeteknikk og arkitektur, noe som reflekteres i noen av mine artikler.

8 Comments

OnTrip.dk · 28. August 2018 at 19:39

Jeg hader bare plastik, Laila. Det ødelægger vores natur og de vilde dyr. Bliver så gal og ked af det og dejligt du sætter fokus på det. Tak for det 🙂

/Annette

Rundt Ekvator · 28. August 2018 at 20:14

Enig, Annette. Det er veldig trist å se hvor mye søppel og plastikk det er over alt 🙁
Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

Desirée travels · 30. August 2018 at 12:33

For en fin kampanje! 🙂 Utrolig trist når man ser hvor mye søppel som bare ligger slengt rundt i naturen, både her hjemme og når man er ute i verden.

Rundt Ekvator · 31. August 2018 at 06:53

Ja, absolutt. Hvis det kan få fokus på søppelproblemet er det helt supert. Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

Jørn - Bilivoka · 3. September 2018 at 21:30

For et flott tiltak! Plastsøppel er over alt nå og det må virkelig gjøres noe med. Håper jeg har tid til å være med på rydding i forbindelse med “Hold høsten ren 2018”, men ellers er det jo ingen grunn til å ikke rydde litt på eget initiativ også 🙂

Rundt Ekvator · 4. September 2018 at 07:24

Ja, det skaper litt ekstra engasjement. Bra tiltak av både Finn.no og Hold norge rent-aksjonen. Det utrolig mye søppel som ligger rundt omkring. Det koster jo ikke mer enn å ha meg seg en pose når man er ute å går, og ta med seg det man ser:-)

Tina Reiser · 9. September 2018 at 13:10

Denne kampanjen har jeg ikke fått med meg! For et bra tiltak 🙂 Helt utrolig hvor mye plastikk som ligger rundt overalt, som folk bare legger i fra seg. Veldig bra at det har blitt så mye mer fokus på dette, for noe må gjøres!

Rundt Ekvator · 9. September 2018 at 21:04

Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Ja, her må vi bare gjøre det vi kan 🙂

Comments are closed.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.