The Residence ligger i området Gammarth, og har en herlig utsikt over Tunisbukten. Det 5 stjernes hotellet er bygget i en vakker palassaktig Arabisk-Andalusisk arkitektur.

The Residence

READ IN ENGLISH

Jeg er på en pressereise i regi av det tunisiske turistdepartementet, og ankommer The Residence på ettermiddagen. Vi skal ha to overnattinger her før vi reiser videre til Djerba. Hotellet ligger kun 20 minutters biltur fra Tunis-Carthage International Airport.

The Residence ligger også bare 5 kilometer fra både det arkeologiske området Kartago og fra den sjarmerende byen Sidi Bou Said. Soukene og Medinaene er heller ikke langt unna. Er du i Tunis er dette steder å få med seg!

Velkomst på The Residence

Inngangspartiet til The Residence er slående med fontener, søyler og buer. Vel innenfor ligger resepsjonen plassert i et enormt stort og vakkert området med vannspeil og fontener. Det er også en imponerende høyde under taket, og vinduer fra gulv til tak.

The Residence

Vi blir tatt vel i mot av de hyggelige resepsjonistene og får tildelt hvert vårt deluxe rom med sjøutsikt. Bagasjen fraktes som seg hør og bør til rommet.

Rommene på The Residence

Denne romtypen er på 39 m², og er vakkert dekorert i arabisk stil, og med lekkert gulv i marmor. Det har en bred og romslig gang med inngang til badet, innbydende soveområde med kingsize-seng, hvilebenk, skrivepult, TV og minibar. Rommet har også utgang til en trivelig balkong med utsikt over bassengområde, hage og havet.

Foto credit: The Residence

Utsikt fra rommet
Det er flott utsikt fra balkongen.

Badet

Badet er rommslig med både badekar og stor dusjnisje. I tillegg er det et walk-in-closet plassert her inne. Det er også tykke badekåper og håndklær, luksuriøse toalettartikler, og godt utvalg av amenity.

Fasiliteter på The Residence

Det 161 rom store hotellet har et flott utendørsområde med to basseng. Det er godt tilrettelagt for barn med barneklubb, barnebasseng og lekeplass. Barn er inkludert i romprisen, og det tilbys barnepass.

The Residence

Vil du legge inn litt trening har The Residence to tennisbaner og treningssenter. Det er også fine muligheter for å jogge på stranden.

The Residence

Golf på The Residence

The Residence har en 18-hulls, par 72 golfbane, designet av Robert Trent Jones II. I tillegg til de spektakulære fairwayene, finnes et klubbhus med restaurant, bar, lounge og basseng. Her er også gode treningsfasiliteter, utstyrsutleie og en velfylt proshop.

Vi fikk en omvisning over området, og jeg må si at lysten til å tørke støv av golfkøllene våknet!

Link til golfbanen her

Foto credit: The Residence

The SPA & Thalasso på The Residence

Inspirert av den stemningsfulle atmosfæren til gamle romerske termalbad er The Spa & Thalasso en av de mest anerkjente thalasso-spa-destinasjonene i Middelhavet.

Gjester på The Residence har gratis tilgang til det prisbelønte senteret. Her finnes blant annet 18 behandlingsrom og et orientalsk hamam. I tillegg er det både innendørs- og utendørsbasseng med saltvann.

Thalassoterapi, The Residence

Thalassoterapi bruker ingredienser fra det maritime miljøet (sjøvann, sand, tang og marin gjørme) til helbredende formål og avslapning.

Jeg får teste ut en av behandlingene som senteret tilbyr. Det starter med at jeg smøres inn med tang. Deretter pakkes jeg inn i varm tung folie i 30 minutter. Etter en en dusj er jeg klar for en intens hel kroppsmassasje med Neroli oljer. Underveis i behandlingen kjenner jeg at kroppen slapper mer og mer av, og at stramme muskler slipper taket. Behandlingen var herlig og huden ble myk og fin.

For den ultimate opplevelse anbefales det et bad i salvannsbassenget etter behandlingen.

Thalassoterapi, The Residence

Les mer om Thallasoterapi på The Residence.

Privat strand

Tunisia har en kystlinje som strekker seg hele 114 mil. Trives du best på stranden har The Residence en privat strand. Her er det strandbar og mulighet for å låne stoler og parasoller. I tillegg er det en restaurant her.

Lang fin strand

Tunisia har solfylt vær det meste av året. Juli og august er de mest populære månedene for soling på hotellene ved stranden, men sesongene vår og høst er også gode valg. Du vil få lange solfylte dager, og gode tilbud på strandferie i Tunisia.

Resturanter på The Residence

Avhengig av sesong har hotellet 6 restaurant- og drikkekonsepter. The Residence serverer alt fra lette sunne salater og fersk sjømat til hjemmelagde tunisiske retter. Hotellet har en egen kjøkkenhage og henter mye av urter og grønnsaker fra denne.

Her får man mat fra hele verden, inkludert kinesiske spesialiteter og middelhavsspesialiteter. Vi fikk testet ut noen av de.

Frokostbuffet på L’OLIVIER

Frokost er inkludert i prisen på The Residence hotell. Her serveres en deilig og variert frokostbuffé som i tillegg tilbyr et bredt utvalg av “Mlaoui” (tradisjonelle tunisiske brød), og sesongens frukt.

L’OLIVIER Restaurant

Den første kvelden spiste vi på denne elegante restauranten. Her tilbys det smakfull middelhavsmat med gode fisk- og kjøttretter. Jeg liker spesielt godt den tunisiske måten ved at bordet bestiller mange forskjellige forretter, og deler maten. Da får man smakt på mest mulig!

EL DAR

Siste kvelden på The Residence testet vi ut EL DAR. Her får man en autentisk smak av hva som er typisk i de tunisiske hjem. Menyen tilbyr de karakteristiske krydrede smakene og duftene fra tunisiske retter. Måltidet ble toppet med en deilig dessertbuffet og fersk myntete. Her var det også lokal underholdning.

LE SALON

Le Salon-loungen er The Residences trivlige bar- og loungeområde. Her er det tykke tepper og komfortable sofaer. Utvalget i baren er utmerket, og er du heldig kommer hotellkatten for å hilse på.

Konklusjon fra The Residence

Jeg er strålende fornøyd etter noen dager på The Residence. De herlige omgivelser, de flotte rommene, og den gode maten gjør at dette er et sted jeg gjerne reiser tilbake til. Det var rent over alt og de ansatte var servicevennlige.

Hotellet passer for både single, par og for storfamilien. Her kan golfentusiasten spille golf mens resten av reisefølget nyter bassenglivet.

 Vi gir terningkast 6 for oppholdet på The Residence!

Link til hotellet

Til info

Jeg var invitert til denne presseturen av det tunisiske turistdepartementet. Reise og opphold ble dekket, men det er ikke lagt føringer på hva jeg skal skrive, eller hva jeg skal skrive om. Alle betraktninger er således mine egne.

5 stjernes luksus i Norge: Britannia Hotel, Trondheim

Andre artikler fra Tunisia og Middelhavet


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.