Escape Room er et interaktivt virkelig fluktspill. Innelåst i et rom har du og ditt team 60 minutter for å løse utfordrende puslespill, finne ledetråder og knekke koder for å unnslippe.

Escape rooms

Velg ditt eget escape rom eventyr

De ulike aktørene tilbyr forskjellige typer scenarier. Hva med å brytes seg ut av en celle i Akershus festning, gjøre innbrudd i Norges bank eller finne Tors hammer for å hindre Ragnarok? Disse spillene tilbys av Escape Hunt i Oslo, men det finne mange flere aktører. House of secrets tilbyr blant annet spill som Stopp viruset og The Inventors´s Legacy (arv etter gal oppfinner).

Escape rooms

Hva er Escape Rooms?

Teamet ditt samles inne i et temarom – det kan være en fengselscelle, et sjørøverskip som synker eller å bli innelåst i et uhyggelig laboratorium. En spillmester forklarer utfordringen og går ut av rommet. Døren låses og Escape rom-eventyret har begynt. Klokken begynner å telle ned fra 60 minutter. Teamet ditt sprer seg for å undersøke hver tomme av rommet for å finne ledetråder. Hvordan finner vi nøkkelen til hengelåsen? Hva betyr dette blinkende røde lyset? Og hva gjør disse fotsporene på gulvet?  Når en ledetråd avdekkes må spillerne tolke det og finne neste ledd ved hjelp av kul teknologi som lasere, magneter, morse, gåter eller ordspill. I tillegg legges det gjerne inn noen falske ledetråder. Det betyr at man kaster bort dyrebare minutter, noe som legger til spenningen. Står man helt fast er det mulig å få ledetråder. Spillene krever både, strategi, samarbeid og kommunikasjon. Escape rooms

Øker i popularitet

Over store deler av verden øker rømningsrommene i popularitet. Du finner Escape Rooms  i de fleste byer av en viss størrelse både i Norge, Europa og ellers i verden. Hvis du elsker strategispill, trenger litt avstand fra jobb og studier eller vil ha avbrekk fra museene og turbussene når du er på ferie – da er rømningsrommene den perfekte måten å ha det gøy på.  

Vår test 

Vår familie på to voksne og to ungdommer valgte “Flukten fra Akershus Festning” med dette scenariet: 

Det er 7. mai 1945, dagen før Frigjøringsdagen. Dere er Pelle-gruppen, de siste fangene, og det er kun en time igjen til dere blir stilt opp i borggården for henretting!

Det startet med at vi ble brifet om regler vi skulle følge når vi var inne i rommene samt info om plottet. Deretter ble vi delt inn i par og låst inn to og to, i parallelle celler.

Uten å røpe for mye – vel inne i rommet  handler det om å finne muligheter for å komme seg ut av cellene. Vi finner raskt ut at vi må samarbeide og første par kommer seg ut av sin celle. Par nr. 2 må ha et hint for å komme seg ut av sin. Deretter må vi finne koden til neste lås for å komme oss videre. Dette gjøres ved hjelp av diverse ledetråder. Vi velger nok engang hint (man kan få 3 uten av at det spises av de 60 minuttene). Med litt hjelp kom vi inn i neste rom men der løp tiden fra oss og vi rakk dessverre ikke å bryte oss ut, før tiden var omme.

Escape rooms
Hvert rømningsrom er utviklet av profesjonelle designere og et virtuelt reality-team, så du finner mange realistiske rekvisitter og opplever massevis av skjult teknologi.

Konklusjon

Artig spill som krever samarbeid, strategi og kommunikasjon. Selv om vi ikke kom ut i tide lærte vi mye om koder og ledetråder og hadde en spennende time. Ett av familiemedlemmene har vært i mange Escape Rooms rundt om i Europa og Sør-Afrika og gir akkurat dette opplegget terningkast 4. Vi hadde valgt Escape Hunt i Oslo for våres spill. Hyggelig betjening og bra oppfølging. Anbefales hvis du vil ha litt spenning i hverdagen med familie, venner eller kolleger. Dette vil vi gjøre igjen!

Escape rooms er et inkluderende spill som kan spilles av omtrent alle samt er perfekte for de fleste aldersgrupper og fysiske evner. Man trenger minst to personer og maksimalt 7-8, for å kunne spille. Dette kan variere fra sted til sted så spør gjerne om aldersgrense og antall personer per spill, ved booking.

Vi måtte legge mobiltelefonene igjen utenfor så det ble dessverre ingen bilder fra selve rommet men her er et fra resepsjonen.
Escape rooms

Mens vi venter på å komme i gang.

Escape rooms 
I mange spill får man klær til å kle seg ut. Det var ikke et ilbud i akkurat dette plottet.

Vil vi prøve Escape rooms igjen? Ja , absolutt!

Zip-Line er en annen opplevelse du kan teste ut med familie og venner.

Affiliate-lenke


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

10 Comments

Iselin Renée · 7. January 2018 at 10:34

Det hørtes veldig spennende ut 🙂

Rundt Ekvator · 7. January 2018 at 11:22

Ja, det var kjempegøy, Iselin. Ta med deg noen venner å prøv 🙂

Kjersti - I all verden reiseblogg · 7. January 2018 at 15:22

Escape rooms er SÅ GØY! Har bare prøvd én gang, og da kom vi oss ut. Har veldig lyst til å prøve flere 😀

ontrip.dk · 7. January 2018 at 15:36

Det ser og lyder da spændende, Laila 🙂 Det kunne jeg godt tænkte mig at prøve.

/Annette

Rundt Ekvator · 8. January 2018 at 18:40

Ja, enig 🙂 Skjønner ikke at jeg ikke har hørt om det før. Jeg vil også prøve flere 🙂

Rundt Ekvator · 8. January 2018 at 18:40

Ja, det var veldig gøy, Annette. Tipper dere har det i Danmark også 🙂

Jørn - Bilivoka · 10. January 2018 at 18:38

Escape rooms er kjempegøy. Har aldri prøvd i Oslo, men prøvde en i Toronto for to år siden. Klarte nesten å komme oss ut, men så gikk tiden ut… Vet egentlig ikke hvorfor jeg ikke har gjort det igjen, kanskje jeg skal sjekke ut den i Oslo ved neste besøk 🙂

Renates Reiser · 12. January 2018 at 11:46

Slike Escape Rooms høres fryktelig spennende ut! Jeg har ikke hatt sjansen til å prøve slike selv, men jeg er nesten helt sikker på at jeg ville likt det. 😀 Får prøve å prioritere det neste gang jeg har mulighet!

Rundt Ekvator · 13. January 2018 at 09:28

Ja, det var faktisk ganske artig. Verdt å prøve 🙂

Rundt Ekvator · 13. January 2018 at 09:29

Absolutt gøy og noe jeg vil prøve igjen 🙂 Et lite søk viste at det finne over store deler av Norge, altså ikke bare i Oslo 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.