Julen nærmer seg med stormskritt og dersom pakkene ikke ligger klare under treet enda er dette innlegget for deg! I tillegg til koffert, støydempende headsett og nakkepute, er det mye en globetrotter har bruk for. Vi har samlet våre beste julegaveideer til de som elsker å reise, så her er det bare å hente inspirasjon.

Analogt kamera

Jeg fikk selv et analogt kamera til bursdagsgave i fjor og elsker å ha det med på reisene mine. Et slikt kamera gir den ekte retro-looken på bildene, noe som skaper en unik sjarm. Det jeg derimot liker aller best er at man legger mer tid og ettertanke i bildene man tar. Med telefon eller digitalt kamera er det lett å knipse i vei, og man sitter igjen med hundrevis, kanskje tusenvis av bilder. Det kan være en tidkrevende prosess å gjennomgå bildene, og faren er stor for at man får lite glede av de. Med det analoge kamerat knipser man gjerne under 30 bilder i løpet av turen og skaper dermed helt unike minner. Ved fremkalling kan man også få bildene digitalt.

julegavetips

Bøker

Det finnes enormt med litteratur om reiser til fjerne og nære destinasjoner. Personlig anbefaler jeg bøkene til Helene Mo for de som ønsker å utforske mer av Norge. Hennes bøker Tur-retur Norge og Tur-retur Norge på nye eventyr tar for seg reiseruter, pakkelister og andre tips og triks som kommer godt med på ferie i vårt langstrakte land. Det finnes også et enorm utvalg andre bøker, så her er det store muligheter for å finne noe som passer for nettopp den du skal kjøpe gave til. Kjenner du noen som planlegger en reise til Asia kan vi også anbefale vår reiseguide til Nepal som kom ut i år!

Opplevelse fra Youwish

En opplevelse fra YouWish.no er den perfekte gaven dersom man ønsker å gi en opplevelse man kan ha sammen. Det kan være dagsopplevelser eller overnattingsturer, hvor man kan velge alt fra luksushotell og spa til en natt i tretopphytte. Selv har vi teste Alpakkavandring i Aurskog og overnattet i en tretopp dome i Rakkestad.

Fotobok fra reisen

En fotobok med minner fra en reise kan være en fin gave til noen man er glad i. Dette er en super måte å mimre tilbake til en stor opplevelse man har satt sammen, og noe de fleste vil sette stor pris på. Det finnes mange ulike aktører som tilbyr fotobøker, men det er også mulig å lage sin egen. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Eksempler på nettsider som tilbyr dette er https://www.mixbook.com/, https://www.optimalprint.no/ og https://www.cewe.no/

Fotobok

Bildet er hentet fra https://www.mixbook.com/

Utstyr eller gavekort fra Chillout travelstore

Chillout er en spesialbutikk for reise og friluftsliv, hvor man finner alt av utstyr for sitt neste eventyr. I tillegg til nettbutikk har Chillout 3 fysiske butikker i Oslo og 1 i Bergen. Her kan man finne et julegavetips som faller i smak, eller enkelt og greit kjøpe et gavekort. 

Andre butikker som tilbyr hendige ting for den reiseglade er enklereliv.no og smartasaker.no.

Julegavetips

Bilde er hentet fra chillout.no

Noen av våre favoritter er:

Bagasjevekt

Dette er noe jeg ikke visste jeg trengte, men som jeg nå ikke klarer meg uten. I løpet av noen uker på reisefot har man gjerne kjøpt med seg både stort og smått. Det kan være vanskelig å vite hva vekta på kofferten er, noe som gjerne blir et stressmoment på vei til flyplassen. En bagasjevekt tar liten plass og veier lite, til tross for hva man får igjen for den. Dette er noe jeg alltid har med meg om jeg skal på lengre turer, spesielt om turen inneholder flere stopp. Bagasjevekter selges av flere aktører og kommer i ulike prisklasser.

Bildene er hentet fra https://www.clasohlson.com/no/

Apple AirTag

Er man mye på reisefot har man kanskje opplevd at bagasjen ikke alltid kommer frem. Ved å pakke ned en Apple AirTag sammen med resten av det essensielle kan man spore bagasjen sin i sann tid. Denne er også smart dersom du låser inn bagasjen et sted å ønsker å holde et ekstra høye med den eller du har en tendens til å glemme igjen eller miste tingene dine. MERK! Sjekk ut vår giveaway på Instagram @RundtEkvator for muligheten til å vinne en 4-pakk med Apple AirTags!

Bildene er lånt fa apple.no

Andre forslag som kan inspirere:

Categories: Ukategorisert

Sandra Moltzau

Hei, mitt navn er Sandra! Jeg er 27 år gammel, eventyrlysten og medforfatter av denne reisebloggen. Reiselysten har ført med seg en unik mulighet til å oppleve varierte kulturer, historier og naturskjønnhet, og jeg trives med å omfavne mangfoldet verden har å tilby. Utforsk verden med meg, både på land og under vann, og følg med for spennende fortellinger, praktiske tips og inspirasjon til å utforske verden på dine egne vilkår. I tillegg til min lidenskap for reising, har jeg studert byggeteknikk og arkitektur, noe som reflekteres i noen av mine artikler.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.