Drømmer du om å kaste deg utfor dype juv og sveve over ville kløfter, kanskje i selskap med en fiskeørn?  Omgitt av vakre fjell og spektakulær natur kan et  kurs i zipline med Cape Canopy Tour, være akkurat det du er på jakt etter.

Etter ankomsten blir vi loset igjennom en sikkerhetskurs og kledd opp med seler, hjelm og “vei-arbeider” jakker. Det er kaldt i fjellet på denne årstiden, så jakken viser seg å kommer godt med.  I tillegg til oss to var det et svensk par i vår gruppe. To instruktører skulle få oss igjennom løypa, hvor vi vet det venter oss 13 plattformer og 11 strekk, hvorav det lengste er 320 meter. I tillegg skal vi forsere en spektakulær hengebro.

kurs i zip-line med Cape Canopy Tour

Turen starter

… i åpen firehjulstrekker på humpete fjellveier, gjennom slående natur. Etter ca. 30 minutters kjøring med “african massage” og en kort gåtur senere er vi fremme ved første plattform. Spenningen bygger seg opp og jeg er ennå ikke sikker på om jeg tør. Jeg er valgt til å være først ut i gruppen, sannsynligvis fordi reisefølge mitt har planer om å gi meg en dytt, hvis jeg feiger ut.

kurs i zip-line med Cape Canopy Tour

Profesjonelle instuktører

De to instruktørene gjør en god jobb med å sikre oss og etter at hovedinstruktøren har zippet seg over til ankomststedet, er det klart for meg. Selene mine festes forsvarlig med karabinkroker og før jeg vet ordet av det, glir jeg ut fra den første plattformen. Farten blir høy og når instruktøren gir tegn til at jeg skal bremse følger jeg instruksjonen og sklir trygt inn på plattformen.

Jeg blir knipset av vaieren og festet i en plattform-kabel inntil de andre er over. Deretter fortsetter vi videre 5 plattformer til, med stadig større vanskelighetsgrad. Høyeste  punkt vi svever over, er 110 meter. Vi kommer så til en spektakulær hengebro som går over et dobbelt elveløp, langt der nede. Broen forseres med skjelvende ben før vi tar fatt på de siste strekkene. På dette punktet har vi alle blitt modige og vi kaster oss ut for å få ekstra fart. Når siste bro er nådd er vi alle skuffet over at det alt er over.

kurs i zip-line med Cape Canopy Tour

Tilbake til hentepunktet

Det tid for å ta fatt på den ca. 1 kilometers stigningen opp til hente-punktet, og vi blir fraktet tilbake på den samme humpete veien, for en lett lunsj. Under turen har vi blitt filmet og en video ventet på mail når vi kom hjem.

kurs i zip-line med Cape Canopy Tour  kurs i zip-line med Cape Canopy Tour

Konklusjon

Zipline gir et spennende adrenalin-kick hvor du svever over kløfter og juv med et fugleperspektiv. Instruktørene var hjelpsomme, hyggelige og profesjonelle. Selv om spenningen i høyeste grad var der, var jeg ikke på noen måte redd. Anbefales absolutt hvis man vil prøve noe aktivt litt utenom de vanlige turistattraksjonene.

Terningkast 6

 Fakta om Cape Canopy Tour

Hva
4,5 timers tur med Zipline inkludert 13 plattformer og hengebro

Hvor
Hottentotts Holland Natur Reserve

6 mil fra Cape Town sentrum

Pris
Real 895 ( ca. NOK 650,- pr. okt. 17)

Kontaktinfo
www.capecanopytour.co.za

Inkludert
Lett lunch, video, eventuelt regntøy, sertifikat for gjennomføring

 

Her kan du lese mer om våre andre opplevelser i Sør-Afrika
Ruten

kurs i zip-line med Cape Canopy Tour

Flere bilder

kurs i zip-line med Cape Canopy Tour kurs i zip-line med Cape Canopy Tour kurs i zip-line med Cape Canopy Tour  kurs i zip-line med Cape Canopy Tour kurs i zip-line med Cape Canopy Tour kurs i zip-line med Cape Canopy Tour  kurs i zip-line med Cape Canopy Tour


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

16 Comments

Renates Reiser · 1. November 2017 at 12:29

Så tøft! Zip-line er kjempegøy! Det bruker jeg derimot glemme når det er lenge siden jeg har gjort det, og nervøsiteten stiger frem. Men så kaster man seg ut og kjenner på adrenalinet og hvor gøy det faktisk er. Og så vil man bare ikke at det skal ta slutt, haha. Så ut som en herlig opplevelse dette!

  Rundt Ekvator · 1. November 2017 at 15:56

  hehe 🙂 Ja, det var utrolig gøy og presset nok noen grenser.

annebe.blogg.no · 1. November 2017 at 18:28

Både ser og høres spennende ut.. men vet ikke om det er noe for meg..hehe..men herlig for de som liker slike utfordringer :)) Flotte bilder….:)) Annebe

  Rundt Ekvator · 1. November 2017 at 20:33

  haha 😉 Vet ikke om jeg heller liker slike utfordringer. men greit når det var gjennomført, da 🙂

OnTrip.dk · 2. November 2017 at 17:40

WOW hvor ser det spænende ud og sikke en natur. Modige dig at tage den tur i Zip-line, har aldrig prøvet det men efter jeg har læst dette indlæg er jeg da blevet fristet 🙂 Tak fordi du delte denne spændende oplevelse.

/Annette

  Rundt Ekvator · 2. November 2017 at 22:04

  Det var ikke så ille som jeg hadde trodd. Bare å prøve Annette;-)

Hedda | Tenk Koffert · 11. February 2019 at 20:18

Åh, wow! For en skummel og fantastisk reise! ?/?

  Rundt Ekvator · 11. February 2019 at 21:02

  Ja, det var utrolig kult og pushet et par grenser for meg 🙂

Reiselykke · 24. March 2019 at 19:22

Å, det så gøy ut! Har prøvd zip line et par ganger selv, veldig moro!

Hilsen Mette 🙂

  Rundt Ekvator · 25. March 2019 at 08:01

  Ja, det var artig og gav mersmak 🙂

Ligaya Vidal Bugten · 14. October 2019 at 18:29

Det var tøff gjort: Jeg tror jeg skal bare drømme om det:)
Er for redd:)

  Rundt Ekvator · 14. October 2019 at 23:14

  Det var utrolig spennende i vertfall 🙂 Anbefales 🙂

Escape Rooms er et interaktivt fluktspill. Finn ledetråder, pusslespill, og koder | Rundtekvator · 7. January 2018 at 08:30

[…] Adrenalinsjokk i vakker natur […]

Frivillig arbeide i Sør-Afrika | Rundtekvator · 9. January 2018 at 22:21

[…] Adrenalinsjokk i vakker natur […]

Vinsmaking i Stellenbosch, Cape Wine Land | Rundtekvator · 5. March 2018 at 22:31

[…] Adrenalinsjokk i vakker natur […]

Table View - enestående utsikt over Table Mountain - Rundtekvator · 2. March 2019 at 07:24

[…] Zip-line, adrenalinsjokk i vakker natur […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.