Som oftest blir feriebilder bare liggende på PC´n. Hvorfor ikke lage en fotovegg eller fotoplakat av dine spennende opplevelser?

Etter hvert som nye reisemål kommer til kan feriebilder byttes ut med nye. Egentlig burde man jo ha en fotovegg for hvert reisemål, men det kan skape litt plassproblemer. Hos oss er det derfor høydepunktene som er plukket ut.

Fotovegg av feriebilder

Hvordan lage en fotovegg?

  • Jeg printer ut bildene på fotoark og skjærer til (2 bilder pr. A4-ark)
  • Deretter limer jeg bildet fast på 5 mm Centafoam ark. Centafoam er et superlett montasje/modellkartong i A3 som skjæres til i samme størrelse som bildene
  • Lim bildet fast til Centafoam med papirlim
  • Gode hjelpemidler er skjæreplate m/linjal og vanlig tapetkniv eller kniv med hjul
  • Til å feste bilder på en fotovegg kan du bruke dobbeltsidig tape
Dagens montasje

Andre tips til fotovegg

Vil man bruke noe annet enn feriebilder er andre tips til å lage fotovegg for eksempel bilder fra bryllupet, oppveksten til barnet – en tidslinje hvor nye bilder kan settes opp hver måned eller hvert år, eller kanskje hobbyen din.

Fotoplakat

Min far har alltid vært opptatt av biler og har hatt godt over 50 stykker siden han tok sertifikat. Jeg laget nylig et fotoplakat av bilene. I og med at den skulle henges opp på rommet på sykehjemmet var det i dette tilfelle enklere å få den laget som en plakat. Det var helt klart en julegave som det ble satt stor pris på, og når han har besøk skaper det mange gode samtaler. Det blir også mye mimring om hva slags fabrikat de forskjellige bilene hadde, fra både besøkende og personalet.

Fotoplakat av biler
Arvid har hatt godt over 50 biler. Her et utvalg!

Gjør du noe spesielt med dine feriebilder, bryllupsbilder eller andre store høydepunkter, eller blir de liggende på harddisken? Prøv å lage en fotovegg eller fotoplakat.

Her kan du få flere tips til hobbyer og aktiviteter

Hvis du vil ha tipset til senere kan du pinne det på Pinterest!

Fotoplakat

Har du hatt glede av tipset må du gjerne dele det ved hjelp av knappene nedenfor 🙂


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

4 Comments

Iselin Renée · 2. May 2018 at 13:34

Det var kjempe lurt 🙂

Rundt Ekvator · 2. May 2018 at 19:32

Det er hyggelig å få vist frem litt av bildene 🙂

Renate Sandvik · 7. May 2018 at 09:36

For en god ide! Det er jo litt trist at de fleste reisebildene ligger og støver innerst på en harddisk et eller annet sted… Heldigvis at man har bloggene også, så man får oppbevart og vist fram litt bilder der også. 😉 Før laget jeg også fotobøker, men det ble litt omfattende og dyrt i lengden, dessverre.

Rundt Ekvator · 10. May 2018 at 12:40

Ja, det er absolutt artig og vi ahr fått mye “skryt” for den 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.