Et glass med syltet rødløk er supert å ha stående, og det finnes en million måter å bruke det på.

READ IN ENGLISH

Oppskrift syltet rødløk

Rødløken er ikke så vakker når den ligger der med skallet på, men blir flott når den deles i to. Når den i tillegg syltes, kommer de nydeligste farger frem. Den løfter en hver rett og passer like godt til middagsretter som kjøtt og fisk, som på smørbrød. I salater, til pølser og hamburgere og til mexicanske retter som taco og burritos, er syltet rødløk et “må ha”, rett og slett.

Du kan variere hvordan du kutter, hvor sur eller søt du vil ha den, og om du vil sylte noe sammen med rødløken. Velg den enkle utgaven med kun rødløk eller pynt opp med for eksempel hel pepper, koriander, limeskiver eller fennikel. 

Syltet rødløk - enkel oppskrift

Ingredienser du trenger for å lage syltet rødløk

2 rødløk
1 1/2 dl vann
1 dl sukker eller 2-3 ss honning
1/2 dl eplecidereddikk (alternativt samme mengde rød- eller hvitvin eller balsamico)
1/2 ts salt
1/4 ts kvernet pepper eller en passe mengde hele pepperkorn

Ha eventuelt i lime, fennikel, gulrot, brokkoli, blomkål eller annet du ønsker å bruke i din syltet rødløk.

Lime i syltet rødløk

Slik gjør du

  1. Skrell rødløk og skjær den i biter, tynne skiver eller båter (inkluder eventuelt tynne limeskiver, fennikel, hele pepperkorn etc.) 
  2. Legg alt over i en ildfast form
  3. Mål opp vann, søtningsmiddel, salt og eddik. Kok opp vann i kjelen og rør rundt til alt er oppløst
  4. Hell væsken over og påse at løken er dekket. La det stå minst en time
  5. Avkjøl og hell over på lufttett glass

Prøv deg frem og lag din egen blanding avhenging av hvor søt/sur du ønsker å ha den og om du vil tilsette noe mer.

Syltet rødløk lyser opp en hver rett med sin purpurrosa farge, og på lufttette glass holder de lenge.

Prøv ut noen av mine andre oppskrifter!


    Rundt Ekvator

    Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

    6 Comments

    SaraK · 3. October 2018 at 22:08

    Åh, syltet rødløk er SÅ godt! Nå fristet du meg skikkelig 🙂 Dette må jeg bare få lagd en dag igjen, takk for påminnelsen 🙂

    Rundt Ekvator · 4. October 2018 at 07:04

    Ja, det er godt og lettvint 🙂

    Ingeborg - Hamacareise · 4. October 2018 at 09:58

    Mmm! Det var et godt tips!! 😀 De holder vel ganske lenge og de? Er litt for dårlig til å huske på å gjøre sånt, dessverre.

    Desirée travels · 4. October 2018 at 20:53

    Bor sammen med en skikkelig matelsker (som elsker å lage mat, jeg på min side er mest glad i å spise den) som har minst to sånne glass med syltet rødløk i kjøleskapet akkurat nå. Nam! Løk, altså, så utrolig godt, på så mange forskjellige måter, også så enkelt. 🙂

    Rundt Ekvator · 5. October 2018 at 22:56

    Ja, det er faktisk utrolig godt. Fint å høre at andre også liker det 🙂

    Rundt Ekvator · 6. October 2018 at 07:38

    Ja, de holder i uker (kanskje til og med måneder) i kjøleskapet. Godt til det meste 🙂

    Leave a Reply

    Avatar placeholder

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.