Vi skulle tilbringe en natt i vakre Bandipur og valget falt på boutique-hotellet Gaun Ghar, som ligger sentralt plassert i hovedgaten.

Gaun Ghar, bandipur

Innsjekking – Hotel Gaun Ghar

Hotel Gaun Ghar er et gammelt, tradisjonelt hus som har blitt renovert til et hotell. Huset har unike detaljer og struktur, og en flott beliggenhet med fantastisk utsikt.

Bandipur er bilfritt så vi blir tatt i mot ved byporten av to kvinner, som bærer bagasjen vår. Etter en kort spasertur  ankommer vi hotellet, hvor direktøren Amrit tar i mot oss og serverer forfriskninger. Vi får også litt info om hotellets historie og severdigheter rundt i byen.  

Bandipur, Gaun Ghar
Vi følte oss ikke høye i hatten når vi skjønte at disse små kvinnene var sendt for å hente bagasjen vår.

Rommene

Gaun Ghar tilbyr enkle sjarmerende rom, våre med en fantastisk utsikt. Bygningen er orginal så her finnes ingen vinduer, kun skodder. Sengene var i hardeste laget for meg, men resten av reisefølget var godt fornøyde. Wifién virket dårlig på rommene men var ok i fellesområdet. Vi hadde et enkelt hjørnebord med rene glass og lommelykter. Mygglamper hører med til alle rommene.

Badet

Koselig bad med skifergulv,  enkel vask og toalett. Stort og lite håndkle hørte med. Dusjen hadde ikke noe forheng så det ble forholdsvis vått på gulvet etter en dusj, ellers fungerte badet greit. Både rommet og badet var godt reholdt. 

Mat – hotel Gaun Ghar

Måltidene serveres ved inngangspartiet til hotellet og skoddene slås opp på dagtid, slik at man har utsikt til hovedgaten. Vi spiste middag her den dagen vi kom og denne smakte utmerket. Nok ikke av den billigste i byen men likevel helt akseptabelt prisnivå. Frokosten ble servert i samme området og vi valgte en kontinental utgave, også denne smakte bra.

Oppsummert  

Hotel Gaun Ghar er et lite familiedrevet sjarmerende hotell, med grei men enkel standard. Hotellet ligger fint plassert midt i hovedgaten og har en fantastisk utsikt over dalen og fjellene.
Personalet var høflige og hjelpsomme. Det jeg antar var sønnen i familien løp for eksempel over på apoteket for oss, for å kjøpte salve mot myggestikk.  Vi så også med ærefrykt hvordan de to kvinnene bar bagasjen vår – både til og fra bilen, og opp i 2. etasje hvor rommene våre lå. 

Hotellet er behjelpelig med å arrangere turer i området.

Les mer om selve landsbyen Bandipur her

Her finner du andre artikler fra Nepal

Hotel Gaun Ghar, Bandipur
Oversatt til nepalsk, betyr Gaun Ghar “landsbyhus”, og hotellet er en gammel newari tradisjonell mud-og-murstein bolig, som er renovert til hotell. Før huset ble gjort om til hotell, var det vistnok bebodd av en handelsreprentant utsendt av kongen, for å kreve inn skatter og avgifter.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

4 Comments

OnTrip.dk · 11. August 2019 at 13:26

Der ser da rigtig dejligt ud, Laila. Tusind tak for tips. Det skal jeg huske hvis vi kommer på de kanter.

/Annette

Tina Reiser · 13. August 2019 at 20:19

Så ut som et koselig hotell! Liker meg som regel veldig godt på boutiquehotell, det er som regel noe ekstra sjarmerende med dem 🙂

Rundt Ekvator · 17. August 2019 at 09:14

Hei Annette og takk for kommentar 🙂 Et koselig hotell jeg tror du vil trives på 🙂

Rundt Ekvator · 17. August 2019 at 09:15

Hei Tina, Ja, et utrolig sjarmerende hotell selv om det var enkelt 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.