En reise til den arktiske delen av Russland er en skjeldenhet for de fleste. Nå har du mulighet med et eksklusivt privat tog.

Å reise med tog er mer miljøvennlig enn fly og bil og det er en avslappende måte å reise på. Dette er en ny tur fra det tyske reisebyrået Lernidee Trains & Cruises, kjent for Zarengold-toget på den transsibirske jernbane. Hvis du er en fan av togreiser er dette den ideelle måte å utforske det unike landskapet og polarsirkelen på. Første tur er satt opp til å gå 30. mai 2020.

Transsiberian
Her fra vår togtur langs transsibirske jernbane tidligere i sommer.

Turen har en varighet på 13 dager og går fra Moskva til St. Petersburg via polarsirkelen og Murmansk, Arktis største by. Underveis langs Kirov Railroad gjøres det stopp ved mange spennende steder og byer.

  • Dostojevskis sommerhus i Staraya Russa
  • Besøk i byene Pskov, Petrozavodsk, Kem, Murmansk og Teriberka
  • Utflukt til Solovkiøyene (UNESCO verdensarvliste) og til den historiske øya Kizhi
  • Reisen starter i Moskva hvor du får se de mest kjente severdigheter og avslutttes i St. Petersburg, hvor blant annet Vinterpalasset og krypten står på programmet.
Murmansk and beyond
Ombord på toget

Det tilbys 3 kategorier kupeer. Fra den rimligste med 4 sengs kupe til den mer eksklusive som har både toalett og dusj. Det er 3 måltider av gourmetklasse inkludert per dag og du kan forberede deg på både vodka- og kaviarsmaking. Underveis holder togdirektøren daglige foredrag. Her får man lære mer om byer, kultur og steder som besøkes. Toget gjør stopp daglig og det er vanskelig å kjede seg.

Hva koster det?

For den rimligste kupeen er prisen € 4020. Dette er inkludert alle måltider, 6 netter på gode hotell, guiding i byene, inngangsbilletter, transport og baggasjehåndtering. Det er også lege ombord.

Mer informasjon om toget og booking, finnes på Lernidee Trains & Cruises nettsider.

Kunne du tenke deg en slik tur?

Transsiberian Railway

Les våre andre artikler om byer i Russland og den transsibirske jernbane.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

12 Comments

OnTrip.dk · 3. August 2019 at 18:59

Jeg kunne bestemt godt tænke mig denne tur. Den lyder rigtig spændende og at rejse med tog er super hyggeligt. Tak for info, Laila.

/Annette

Rundt Ekvator · 3. August 2019 at 23:51

Takk for hyggelig tilbakemelding. Ja, jeg tror den kan være flott. Det sier jo jeg som er en stofan av filmen The Polar Express movien 🙂

Tina Reiser · 4. August 2019 at 11:03

Det høres ut som en veldig spennende tur, og en gøy måte å oppleve Russland på. Vet ikke om jeg hadde tatt meg råd til det med det første, men vil absolutt vurdere når jeg en gang skal til Russland! 🙂

Rundt Ekvator · 4. August 2019 at 13:36

Ja, tror det er en utrolig spennende tur hvor man får mange opplevelser. Enig i at det er mye penger og kanskje ikke noe man prioriterer i første runde 🙂

Marianne - Glimt av verden · 7. August 2019 at 20:50

Det høres jo fint ut, men jeg hadde nok valgt en billigere løsning 🙂 Gleder meg til å lese mer om turen deres!

Rundt Ekvator · 8. August 2019 at 06:18

Ja, det er en kostbar tur. Vi skal ikke på denne turen. Vi får klare oss med den vi har vært på 🙂

Magne - verdensnerden · 8. August 2019 at 11:37

Jeg har sjekket ut denne turen tidligere. Går jo an å ta denne reisen uten å bruke luksustog. Ta bare et vanlig tog. Hvis du reiser med russiantrains.com får du billetter ned til 79 euro per person.

Rundt Ekvator · 8. August 2019 at 16:42

Hei Magne, Ja det går helt fint å ta offentlige tog. Ville bare skrive om denne luksusturen. Vi var på en lignende langs transsibirske i sommer og det var en opplevelse. vh Laila

Jørn - Bilivoka · 22. August 2019 at 20:49

Jernbane i Russland virker veldig spennende. Som mange andre skriver så hadde nok jeg også gått for en litt billigere utgave, men når man ser på alt som er inkludert så er ikke prisen så ille. Er man 4 til å fylle en kupé så er det vel rundt 750 kroner per dag per person?

Rundt Ekvator · 23. August 2019 at 07:20

Ja, dette er nok en spennende tur. Jeg sier meg fornøyd for en stund med tog etter transsibirske jernbane i sommer. Turer med privat tog er ganske anerledes en med offentlig tog og prisen er naturligvis deretter. Det kan sammenlignes med å være på cruise med alle måltider, sightsinger og opplevelser inkludert. Samt gode hoteller. Og prisen er per person, i den billigste kupeen. Så det er kostbart.

Renates Reiser · 28. August 2019 at 11:12

Så utrolig tøft! Sjelden man hører om folk som tar toget nordover på den måten. Skulle gjerne gjort det selv, har blant annet lenge drømt om å se St. Petersburg og ikke minst Solovkiøyene i Kvitsjøen! Dessverre blir prislappen litt for heftig for min del, så det måtte blitt offentlig tog om ikke annet. 🙂 Men takk for tips, vil tro det ville vært litt av en opplevelse!

Rundt Ekvator · 1. September 2019 at 00:30

Ja, jeg tror det kunne vært utrolig gøy. Synd det er såpass dyrt.

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.