Den karakteristiske seilformede silhuetten av Burj Al Arab er mer enn bare et fantastisk hotell. For noen vil kanskje hotellet være litt i overkant med sin gulldekorerte og påkostede stil. 

Vakre vannfontener, personlig butler og Rolls Royce-flåte er bare noen av tingene du kan nyte her. Ønsker du å ankomme i helikopter er det heller ingen umulighet.

Velkomst

Etter en drøy uke i Dubai skulle vi tilbringe de 2 siste dagene på dette spektakulære 7* hotellet. Ankomsten vår var mindre smidig, da hotellet vi bodde på i forkant hadde bestilt en vanlig taxi til oss, i steden for en maxi-taxi. Med fire personer og 4 kofferter måtte vi som satt i baksetet ta en koffert på fanget.

Trass i den lite grasiøse ankomsten ble vi tatt meget godt i mot og to portører rykket frem og tok bagasjen mens en tredje fulgte oss inn i resepsjonsområdet. Her ble vi ønsket velkommen av vår egen personlige butler, fikk varm te, svisker og oshibori (våte kalde håndklær), før vi ble loset inn i heisen og videre frem til suiten vår.

Suiten

Vi var 2 voksne og 2 barn og fikk tildelt en Deluxe Two Bedroom Suite på hele 335 kvadratmeter, over to etasjer. Det var ikke det vi egentlig hadde bestilt men for vår del var denne oppgraderingen bare positiv.  

Etter innsjekkingen som foregikk i suiten, trakk butleren seg tilbake og det var tid for å gjøre seg kjent. På det nedre planet finner vi bar, salong, spisestue for 6 personer, butlerens kjøkken og og gjestebad. På øvre plan finnes to store soverom med tilstøtende bad samt walk in closet.

Alle rom har wide-screen TV, integrerte bose-høytaler og iPhone/ iPad docking. Både soverommene og stuen har nydelig utsikt over den Persiske gulf. Ringer det på døren ser du hvem som står utenfor på alle tv-skjermene.

I det private barområdet kan man få servert cocktailen.

Soverommene

Suiten hadde 2 store soverom, det ene med walk in closet. Vi blir tilbydt og få pakket ut bagasjen, men avslår dette.  

Speil i taket, gardiner som styres med fjernkontroll og en putemeny med hele 14 forskjellige puter hører med. Rommene er svært store og har en nydelig utsikt over sjøen.

 

Soverom 2

Utsikten fra soverommene var det ikke noe å utsette på.

Badene

Badene som var store og med vakker flis-dekor og hadde begge jacuzzi og regnvanndusj. Vi voksne fikk en full pakke med Hermes-produkter mens de yngre fikk en mer barnevennlig utgave. 

Frokost

Man kan velge å få frokosten servert i suiten elle man kan gå ned i restaurantene Junsui eller Bab All Jam. Her serves både europeisk og arabisk buffet i tillegg til a la cart.

Fasiliteter
Burj Al Arab har hele 8 restauranter hvor de fleste ble prøvd ut. En av kveldene ble det Al Muntaha (betyr det ultimate på arabisk),  som ligger 200 meter over havet. En kelner for hver gjest hører med og maten var spektakulær. Det ble også en middag i Al Iwan som byr på arabiske retter og deilig Mezze og en lunsj på Al Mahara.

Alt som ser ut som gull er vist nok gull.

SPA

Har du lyst på SPA kan du besøke Talise SPA som tilbyr det aller ypperste av behandlinger mens du ser ut over Persiabukta. Eller kanskje du vil svømme i evighetsbassenget eller ta et boblebad. 

Her finnes også et treningsrom som ligger 150 meter over havet og har en fantatisk utsikt. Hotellet har mange bassenger, både inne og ute. Du finner også et flott utendørs område med solsenger og en privat strand.

I gangavstand ligger Wild Wadi Waterpark hvor hotellet tilbyr fri adgang. Dette bør besøkes med sine spektakulære vannsklier og spennende vannleker.

Fantastiske vannfontener i resepsjonsområdet

Utsjekking

Oppholdet har kommet til sin ende og det er på tide å sjekke ut. Selve utsjekkingen foregår i suiten men i og med at flyet vårt først går sent på  kvelden skal vi tilbringe resten av dagen på hotellet. Koffertene våre blir hentet med beskjed om at vi vil få de levert opp i SPA-området når vi måtte ønske. Her kan vi dusje og skifte før avreise etter nok en dag i Dubais sol.

Konklusjon

Et herlig hotell med utsøkt service og flotte fasiliteter. Burj Al Arab bør absolutt oppleves, her er ingen ting umulig når det det gjelder service. Reisefølget var enige om at det var bra vi var her på slutten av oppholdet, for vi hadde ikke hjerte til å dra utenfor hotellet. Er man i Dubai vil jeg anbefale en natt her men hvis man ikke har anledning til det, er det mulig å ta en middag eller ettermiddags te her.  

Terningkast 6

Vi besøkte Burj Al Arab første gang i 2005. Les mer her om vårt neste besøk i 2019!

På innsiden av  Burj Al Arab

 


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.