Vi besøker Måløy, Geiranger, Ålesund og Molde med Hurtigruten. Vi skal runde Vestkapp kl. 06.30 og er oppe på dekk i god tid. Vi passerer først Måløy , en av norges største fiskehavner, før vi nærmer oss åpent hav.

Vi runder Stadt
Vestkapp

Med fri sikt til Amerika og 2 timer i frisk åpen sjø rundt Stadthavet, glir skipet igjen innaskjærs blant øyrikene i dette området.Vi gjør et kort stopp i Torvik, Hurtigruten sin havn for Hærøy kommune. Rett over fjorden ligger kommunesenteret Ulsteinvik, med 6000 innbyggere.

Hurtigruten
Torvik
Heröyfjorden
Moltustranda, Heröyfjorden

Vi besøker Geiranger med Hurtigruten

Etter å ha gjort den første av dagens to stopp i Ålesund, hovedstaden for Sunnmøre, seiler vi videre mot Geiranger.

Etter hvert som vi passer fjell, åser, fosser og små gårder oppe på fjellhyllene, får vi nyttig informasjon om området fra ekspedisjonsteamet.

Det blir også tid til smaksprøver av spekemat.

Her kan du lese mer om hurtigrute skipet Richard With

Fjorden strekker seg 100 kilometer innover landet. På veien passerer vi Sula, Sykkylven, Stranda og Ekornes. Innerst i fjorden ligger den idylliske bygda Geiranger.

Innover fjorden kjører vi forbi frodige fjell og spektakulære fosser. De mest kjente er 7 søstre på østsiden og Friaren rett over, på vestsiden av fjorden.

Geirangerfjorden
7 søstre
Geirangerfjorden, Hurtigruten
Friaren
Geirangerfjorden
Geiranger
Geirangerfjorden, Hurtigruten
Riksvei 63 snirkler seg sikksakk oppover åsen

Hurtigruten gjør et stopp i Ålesund

Vi seiler tilbake til Ålesund for å gjøre dagens andre stopp. Denne gangen har vi en time til rådighet og rekker en spasertur i sentrum. Byen er kjent for fiskeindustri og fiske-eksport.

Ålesund

Bybrannen i 1904 ødela omtrent 850 hus. De gjenoppbygde husene har et sterkt preg av Jugend-stil. Som følge av dette er Ålesund blitt internasjonalt kjent for sin særpregede arkitektur.

Tid for middag

Etter en innholdsrik dag med mange inntrykk er det klart for middag. Idag valgte vi å teste ut Kysten Fine Dinning, à la carte-restauranten. Dette ga absolutt mersmak.

Følg oss på vår ferd med Hurtigruten dag for dag ->  


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.