Mindre enn to timers flygning fra Oslo befinner du deg i en internasjonal og pulserende by, full av attraksjoner og shoppingmuligheter. Frankfurt er absolutt verdt å oppleve.

Med kun 24 timer til rådighet rekker man ikke all verden. Frankfurt har mye å by på så hvis tiden er knapp, må man velge ut det viktigste. Denne gangen tester vi ut noen kjente landemerker samt området rundt Zeil, som er et kjent shoppingområde ved finansdistriktet, Alter Oper og gamlebyen. Vi ankommer på kvelden og etter en rask innsjekking på hotellet bærer det ut for å spise middag.Frankfurt

Middagen nytes utendørs. Selv om det var litt kaldt gjorde varmelamper susen. Prisnivået i Tyskland er langt lavere enn i Norge og du kan fint få en enklere middag til 10 euro.

De alte Oper

Neste dag er det mye som står på programmet. Vi starter med Frankfurt Gamle Opera (kjent som De Alte Oper) som var byens første opera konsertsal, og innviet i 1880. Hovedsalen har seter til over  2000 personer og mange spektakulære operaer ble oppført her for første gang. Den tok syv år å bygge og Keiser Wilhelm var en av de mest prestisjefylte gjestene. Operaen ble ødelagt av allierte styrker i 1944 og bare noen yttervegger og fasaden gjensto. Bygget ble gjenreist over flere tiår, før det endelig gjenåpnet i 1981. 

Den rekonstruerte operahuset inneholder nå en stor hall med 2500 seter og en mindre sal, kjent som Mozartsaal, med seter til 700 personer.  Det er ca. 50 arrangementer her årlig, så det burde være muligheter for å få med seg en forestilling når man er i Frankfurt. 

Frankfurt

Den europeiske sentralbanken

Neste stopp er besiktigelse av Den europeiske sentralbanken (ECB). Bygningen ble ferdigstilt i 2014 og ble offisielt åpnet mars 2015. I henhold til EU-traktaten er ECB påkrevet å ha sitt hovedsete innenfor bygrensen av Frankfurt, som er det største finansielle sentret i eurosonen. 

Frankfurt

Elven Main

En spasertur langs elven Main med utsikt mot skylinen, hører med. Frankfurt er en av de få byene i europa som har en stor klynge av skyskrapere. Det meste av Frankfurt sentrum ble ødelagt under 2. verdenskrig og kun et fåtall av byens landemerker ble gjenoppbygd. Byen møtte derfor mindre motstand mot å bygge høyhus enn i andre europeiske byer, hvor man var redd for den historiske verdien av de eksisterende bygningene. Det er nå over 300 høyhus i Frankfurt.

Frankfurt

Main Tower

Main Tower er den fjerde høyeste bygningen i Tyskland og den eneste skyskraper i Frankfurt med et offentlig observasjonsdekk. Tårnet stiger 56 etasjer opp og med antennespiret er det 240 meter høyt. Det har 26 heiser og mer enn 2500 vinduer.

Frankfurt
Gulvarealet er på ca 100.000 kvadratmeter og fungerer som hovedkvarter for Landesbank Hessen-Thüringen, samt kontorlokaler for andre store merker og TV-studioer

Høydepunktet er en tur opp på observasjon dekk hvor du kan se byen fra høyest mulige punkt. For å identifisere de ulike severdighetene er det siluett bilder rundt kanten av observasjonsdekket. Under dekk finner du Main Tower Restaurant, det perfekte stedet å nyte en middag i solnedgangen eller godt drikke over en av de beste utsikten i byen. Restauranten har vunnet flere priser og er verdt et besøk, ikke bare for utsikten men også for sine kulinariske opplevelser.

Shopping

Deretter er det shopping som står for tur. Området rundt Zeil byr på noe for enhver lommebok. Alt fra designerbutikker som Prada og Dior til Hilfiger, Ralph Lauren og Zara. Shoppingsenteret MyZeil byr på et utvalg av alle de kjente kjede-butikkene.
 

Gamlebyen

Har du tid til overs er en tur i gamlebyen verdt å få med seg. Her finner du en samling av 15 til 1800-talls hus, Ostzeile (halvtallshus) og St. Leonard kirken. I hjertet av gamlebyen finner du Romerberg-torget, med sine fine bygninger og koselige butikker.


Affiliate-lenke
468x80 Beach

 

Opplev Muchen – Tysklands tredje største by

Fakta
 • Femte største byen i Tyskland
 • I overkant av 730 000 innbyggere
 • Den viktigste finansbyen på det europeiske kontinentet
 • En av Europas rikeste storbyer (BNP)

Ankomst: Fly med SAS eller Lufthansa
Forslag til bosted: Jumeira Frankfurt

 


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

9 Comments

OnTrip.dk · 30. December 2017 at 10:15

Sikke spændende 24 timer i Frankfurt, Laila. Jeg har egentligt aldrig set byen, den er kun blevet brugt som mellemlanding. Næste gang tror jeg, at jeg vil bruge tid på at opleve byen. Tak for inspiration.
/Annette

  Rundt Ekvator · 30. December 2017 at 11:29

  Hei Annette, Ja, Frankfurt har lett for å bli en by hvor man mellomlander, men den har faktisk mye å by. Absolutt verdt å prøve. Takk for hyggelig tilbakemedling 🙂

Renates Reiser · 30. December 2017 at 12:32

Artig å se litt mer av byen enn jeg fikk på mine 14 timer der i desember. Fine bilder! Da jeg besøkte snødde det tett, og det var så vidt lyset fra toppene av skyskraperne var synlige oppe i tåkeskyene på kvelden. Julemarkedet i gamlebyen var utrolig koselig da, og jeg er veldig glad for at jeg gjorde et stopp der på veien tilbake til Norge. 🙂

  Rundt Ekvator · 31. December 2017 at 08:07

  Takk for tilbakemelding. Ja, Frankfurt er en fin by. Har hatt gleden av å være der mye i forbindelse med jobb og dermed blitt godt kjent i byen 🙂

Beste reiseminner i 2017 - Rundtekvator | Rundtekvator · 31. December 2017 at 10:22

[…] 24 timer i Frankfurt […]

Review - Jumeirah Frankfurt - Rundtekvator · 29. September 2018 at 09:54

[…] 24 timer i Frankfurt […]

Opplev München på 48 timer ! - Rundtekvator · 16. March 2019 at 14:12

[…] 24 timer i Frankfurt […]

Oktoberfest i München - Rundtekvator · 31. August 2019 at 16:06

[…] 24 timer i Frankfurt […]

På julemarked i Kiel - Rundtekvator · 3. December 2019 at 07:30

[…] 24 timer i Frankfurt […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.