Denne oppskriften på hjemmelagde seigmenn (også kalt sukkerflesk), er bare helt nydelig. Godt å spise selv, men også perfekt å ta med bort som vertinnegave.

Selv om seigmenn kan lages og spises året rundt, er julegodteri er en viktig del av julefeiringen. Å lage det selv er en hyggelig aktivitet for store og små i førjulstiden. 

Vil du prøve noe annet en seigmenn? Lag et pepperkaketog

Oppskrift på hjemmelagde seigmenn

Dette trenger du for å lage hjemmelagde seigmenn

60 g gelatinpulver
1 kg sukker
25 ml annanasessens
konditorfarge etter smak

Gjør sånn:

  • La 2 dl kaldt vann og 60 g gelatinpulver svelle til en fast klump
  • Mens det står å sveller gi 1 kg sukker og 3 dl kaldt vann ett oppkok
  • Gelatinen has i sukkerlaken og røres til det er oppløst
  • Del opp massen og ta i de fargene du ønsker
  • Hell seigmenn-massen over i langpanne eller former. Husk å kle de med bakepapir. Massen skal stå til den stivner
  • Skjær så i biter og vend i sukker

Hjemmelagde seigmenn er fint å ha med bort som vertinnegave, eller ekstra gave til gjestene dine. Legg gjerne en liten pose ved hver kuvert.

Oppskriften har jeg fått fra Kragerø apotek for mange år siden, og det har blitt en tradisjon og lage seigmenn til jul. Er du flink til å ta med deg oppskrifter hjem når du er ute på reiser?

Prøv noen av mine andre reiseinspirerte oppskrifter: 

Mezze og arabisk brød

Andre hobby -og julerelaterte artikler

Likte du artikelen? Del den gjerne ved bruk av knappene nedenfor.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

4 Comments

Nann Karin · 8. December 2018 at 15:27

Helt sant ,jeg skal prøve dette. Samboeren sier at mammaen hans pleide å lage slike og at det var kjempe godt.

Rundt Ekvator · 10. December 2018 at 05:13

Det må du gjøre 🙂 De er skikkelige gode 🙂

Desirée travels · 12. December 2018 at 15:05

Åh, det så godt ut! Fikk lyst på Seigmenn nå. 🙂 Burde definitivt bli flinkere til å lage ting fra bunnen av, som dette, ofte er det jo ikke engang så vanskelig. 🙂

Rundt Ekvator · 13. December 2018 at 06:58

De er gode og det går raskt å lage de. Bare å prøve 🙂

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.