Vi blir inspirert av mat fra alle verdens hjørner. Focaccia er ekstremt lett, raskt og billig å lage. Du kan tilpasse mengden med salt og olivenolje etter egen smak. Fetaost eller oliven kan eventuelt tilsettes. Brødet passer til alt og smaker like godt til tapas som til supper, salater, sandwich og til matpakken.

Print

Focaccia

Course Brød
Cuisine Spansk
Servings 10

Ingredients

  • 1 kg hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 2 ts salt
  • 6 dl vann
  • 2 dl oliven olje
  • Rosmarin

Instructions

  1. Slik gjør du det:

    Bland salt med tørrgjær og hvetemel. Tilsett cirka 6 dl vann og 0,5 dl olivenolje. Rør deigen raskt sammen uten å elte. Deigen skal være klissete. Ha litt ekstra hvetemel i bollen før du dekker den med plastfilm og setter den til heving et par timer i romtemperatur.

    Smør en ildfast form med 0,5 desiliter olivenolje, ha i deigen og trykk den godt ut i formen. Lag små hull jevnt over i deigens overflate, og fyll hullene med den siste desiliteren med olivenolje.

    Dryss over havsalt og rosmarin. La brødet heve litt før du steker det ved 220 grader i 20-25 minutter, eller til brødet er akkurat gjennomstekt. Avkjøl på rist.

Brødet kan gjerne fryses.

Categories: Mat

2 Comments

Iselin Renée · 13. February 2018 at 15:24

Jeg har faktisk aldri smakt sånt brød før, men det ser utrolig godt ut. Tror nesten jeg må prøve på det en dag 🙂

    Rundt Ekvator · 18. February 2018 at 10:26

    Brødet er både godt og lettlaget 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *