Jeg tror man trygt kan si at å oppleve en safari, er på alle sin ønskeliste. Det har lenge vært en drøm å se disse fantastiske dyrene i naturlige omgivelser og endelig skal det gå i oppfyllelse. Tett program gjør at dette bare blir en dags safari, men likevel med en mulighet til å se alle de fem store.

Valget vårt har falt på Aquila Private Game reserve, et naturreservat som ligger kun 2 timers kjøring fra Cape Town. Vi skal ankomme Aquila til frokost kl. 09.00 og blir derfor hentet grytidlig. Kjøreturen går igjennom vakkert landskap og når vi ankommer Aquila, får vi servert en velkomstdrink. Temperaturen er forholdsvis lav i oktober, som er vår-sesong i Sør-Afrika. Vi skjønner fort at det kan bli kaldt i de åpne jeepene og i tid før den solide frokosten rekker vi å kjøpe fleece-vester og luer, som vi kan varme oss på under safarien.

DSC_0810
DSC_0797
DSC_0803
DSC_0812

Aquila Private Game Reserve
Beliggende i den historiske byen Touws River, en dal mellom Langeberg og Outeniqua-fjellene i Karoo, har et 10.000 hektar område utviklet seg fra å være bosatt av antilope-arter til å bli hjemmet til de fem store. Her finnes også en del andre arter som går fritt rundt på reservatet. Aquilas formål  er å beskytte og bevare Afrikas stadig truede dyreliv og de er forpliktet til å drive med sysselsetting, kompetanseutvikling og ulike bærekraftig programmer. Å skape den ideelle, bærekraftige balansen mellom naturvern og lokalsamfunnet i Touws River, er kjernen i hvordan Aquila opererer.

Aquila tilbyr både rom og hytter, for de som ønsker å overnatte. Det finnes også flere svømmebasseng i tillegg til  spa og det er flotte lekeområder og tilbud for barna.  Man kan skreddersy turer for både hesteryggen, 4-hjuling eller i jeeper, som vi valgte.  Safari kan oppleves på halv dag, hel dag eller med overnatting.

Herlig restaurant-område på Aquila

Safari
Presis kl. 10.00 er jeepen vår klar til avgang. Vi er heldige og er de første ombord, noe som gjør at vi kan velge de beste plassene.  Et fleece-pledd til hver er lagt ut, slik at ingen skal måtte fryse. Alle kameraer er full-ladet og når guiden ønsker velkommen og bilen setter av gårde, er vi alle klare til vår livs foto-shoot.  

Allerede når vi passerer porten til nasjonalparken, får vi se vannbøffel. Underveis ser vi struts, elefant, springbukk, sjiraff, nesehorn, løve og  zebra. Jeepen gjør stopp underveis og vi får god tid til å fotografere. Guiden fortalte mye om både dyrene og selve område og det var en opplevelse å komme så tett på dyrene. Midtveis i det vakre landskapet ble det gjort en stopp hvor vi ble tilbudt kalde forfriskninger. Det var unektelig litt spennende å gå ut av bilen, med tanke på alle de ville dyrene som finnes her.

IMG_0949
IMG_0944
DSC_1071
DSC_0829
DSC_0984
IMG_0953

 

Etter Safarien ble det en mektig lunsj før vi satte ferden tilbake til Cape Town. Dog ikke uten tilbud om å nyte fasilitene på Aquila.

Selv om dette ikke er noen Safari som går over mange dager kan man konkludere med at det er verdt prisen. Mulighet til å se alle fem + en del andre dyr. Frokost og lunsj er inkludert. I tillegg har man mulighet til å nyte fasilitetene  på Aquila. Vi fikk riktignok ikke sett alle de fem store denne gangen, men er uansett fornøyd med utvalget av dyr.

Fakta Aquila Reservations, Cape Town, South Africa

Hva: Naturreservat. Safari med alle de 5 store

Hvor: Ca. 2 timers kjøring fra Cape Town
Aquila Reservations, Cape Town, South Africa
Telephone: +27 (0) 21 430 7260
Email: res@aquilasafari.com

Pris: Forskjellige pakker tilbys. Vi valgte dags-safari inkludert frokost og lunsj til ca. kr. 1000,- per pers.
Les mer her

 

 

Litt flere bilder….


12 Comments

Nann Karin · 19. November 2017 at 19:45

Åh, du er så heldig som er på farten rundt. Jeg har vært så priviliggert i yngre år, og jeg har så lyst ut igjen. Men, nå jobber vi alle på skole og er låst til skoleåret . Så det er flott å følge med andre som r på tur 😀

  Rundt Ekvator · 19. November 2017 at 20:03

  Ja, det er gøy å farte litt rundt. Takk for at du følger 🙂 Om noen år er det helt sikkert din tur igjen 🙂

Marianne - Glimt av verden · 19. November 2017 at 20:25

Safari er en helt spesiell opplevelse! Jeg har aldri vært på safari i et privat reservat som dette, men har vært i forskjellige nasjonalparker. Har enda ikke fått nok, så jeg gleder meg til nye safariopplevelser i Benin utpå nyåret 😀

  Rundt Ekvator · 19. November 2017 at 20:45

  Åh.. så spennende med Benin 🙂 Skulle gjerne hatt en lenger opplevelse men får være fornøyd med dette i denne omgang 🙂

Kjersti · 19. November 2017 at 20:38

Ingenting kan måle seg med å se dyr i sine naturlig omgivelser sånn som dette. Jeg får aldri nok av safari! 😀

  Rundt Ekvator · 19. November 2017 at 20:47

  Det var kjemepbra og endelig komme seg på safari. Neste gang håper jeg på en litt villere opplevelse, men er uansett fornøyd 🙂

OnTrip.dk · 20. November 2017 at 06:51

WOW Laila, sikke en oplevelse. Det ser da så dejligt ud og sikke mange dejlige billeder du har taget. Jeg har aldrig været på safari og vil det rigtig gerne. Nu er lysten da blevet endnu større. Tak fordi du delte dine oplevelser 🙂

/Annette

  Rundt Ekvator · 20. November 2017 at 07:08

  Takk, Annette 🙂 Det har lenge vært en drøm og morsomt å endelig komme tett på dyrene. Anbefales absolutt 🙂

annebe · 16. February 2018 at 15:40

Ser helt fantastisk ut og så mange flotte bilder :)) Må være spennende å reise på så mange forskjellige turer og oppleve stadig nye ting :)) God helg til deg og dine <3 Annebe

  Rundt Ekvator · 18. February 2018 at 10:27

  Takk skal du ha, Anne. Fint å reise litt. God helg til deg også 🙂

Har du noen gang vært på safari? Sjekk ut hva vi opplevde. | Rundtekvator · 14. February 2018 at 18:47

[…] Jakten på de fem store – safari i Sør-Afrika […]

Vinsmaking i Stellenbosch, Cape Wine Land | Rundtekvator · 6. March 2018 at 06:38

[…] Jakten på de fem store – safari i Sør-Afrika […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *