Table View ligger i Western Cape like utenfor Cape Town. Navnet kommer av den enestående utsikten over Table Mountain. Beachfronten har en rekke restauranter, puber og underholdningssteder. Til tross for den unike beliggenheten og de gode fasilitetene, er stedet undervurdert og noe få har kjennskap om.

  Table View, enestående utsikt over Table Mountain

Området ligger kun 20 minutter fra Cape Town,  og du tar deg enkelt dit med Uber eller buss. I tillegg til å være enkelt og effektivt, er Uber både tryggere og billigere enn Taxi (Sjåførene må registrere seg i appen, som gir deg tilgang på informasjon, deriblant navn og skiltnummer. I tillegg kan du gå inn og lese vurderinger fra tidligere kunder). Cape Towns bussnett, MyCITI, har egne spor mellom kjørefeltene og man unngår på den måten kø. Bussen går hvert 10. minutt fra flere sentrale plasser i sentrum. Dette er derfor også et godt alternativ for å komme seg rundt. https://myciti.org.za/en/routes/interactive-routes/

Hva kan man gjøre her?

I området finner du de 3 flotte strendene Bloubergstrand Big Bay, Little Bay og Dolphin Beach.
Big Bay er et populært sted for surfing. Dolphin beach har perfekte forhold for vind- og kitesurfing. Dersom du har lite erfaring på området men ønsker og teste ferdighetene dine, finnes det en rekke kite- og surfeskoler. Er du erfaren er det også mulig å få leid utstyr. Little Bay er på den andre siden mer egnet for familier. Med de idylliske strendene er det bare å lene seg tilbake og slappe av. Hvis du planlegger å bade så vær oppmerksom på at det ikke er livvakter her. I tillegg til tidvis store bølger skal man være obs på hai. Når dette er sagt fortalte en erfaren surfelærer med mange års erfaring at han aldri har hørt hai-alarmen gå. Mitt råd er like vel: Be Shark Smart!

Versjon 4
DCIM100GOPRO

Langs strandpromenaden finner man iskrembarer, restauranter og strandbarer. Det er også gode parkeringsmuligheter for de som kommer med bil.

Board House Beach Bar 

….. er en av de mer gjennomførte barene i Table View. De har et skate/surfe tema og tilbyr god service, der bartenderne gjerne tar en drink med deg. Her stakk vi stadig innom for å ta en lokal øl, eller dro ut på kveldene for å spille biljard. Ved inngangen finner du parkering for skate-boardet ditt, dersom det skulle være nødvenidg.

Bord House Beach Bar, Table View

Dagstur fra Cape Town eller overnatting?

Enten du velger å ta en dagstur for å nyte strendene og utsikten eller vil overnatte, finner du alternativer som spenner fra budsjett til luksus. Dette inkluderer hoteller, pensjonater og backpacker-tilbud.

Table View, enestående utsikt over Table Mountain 

 Saltycrax Backpackers and Surf Hostel

Jeg bodde 3 uker i Table View i forbindelse med frivillig arbeide og var plassert på Saltycrax Backpackers and Surf Hostel. Hostellet er veldig kult, med både boblebad, bar og et koselig grillområde. Velger du å bo på sovesal kan du få overnatting fra 130 kr natten, men det tilbys også dobbeltrom fra 450 kr natten. Jeg bodde i et av hovedhusene, sammen med 20 andre frivillige. Vi var fordelt på 5-mannsrom og delte kjøkken og to bad.

10 minutter til fots finner du lokalt kjøpesenter, i tillegg til strandpromenaden med restauranter og barer. 

Table View, enestående utsikt over Table Mountain

IMG_8303
IMG_8302
IMG_8297

Affiliate-lenke
468x80 Beach

Her kan du lese mer om mine andre opplevelser i Sør-Afrika

Jeg besøkte Sør-Afrika i november 2017.


Sandra Moltzau

Hei, jeg heter Sandra og fikk smaken på å reise når jeg var veldig ung. Nå 23 år gammel og nærmere 75 land senere, har reiselysten bare økt og økt. Jeg holder på med en master i Byggteknikk og arkitektur, og noen av artiklene mine bærer derfor preg av dette.

6 Comments

OnTrip.dk · 26. February 2018 at 01:06

Der ser rigtig dejligt ud, Laila. Stor respekt for dit frivillige arbejde og tak fordi du delte dette indlæg.

/Annette

    Rundt Ekvator · 28. February 2018 at 06:35

    Takk skal du ha, Annette. det er min datter som er flinkest på dette 🙂

Jørn - Bilivoka · 4. March 2018 at 20:55

For en flott utsikt mot Table Mountain! Har kjørt gjennom dette området, men var ikke klar over at det var så fint nede ved stranden 🙂

Btw, kartet ser ikke ut til å fungere, må taste inn passord for å se det.

    Rundt Ekvator · 5. March 2018 at 06:47

    Takk for tilbakemelding ang. kartet. Oppdaget det når jeg gikk inn fra en annen nettleser og jobber med saken 🙂 Ja, Table View er et utrolig flott sted hvis man vil bort fra storbyens mas 🙂

Vinsmaking i Stellenbosch, Cape Wine Land | Rundtekvator · 6. March 2018 at 07:05

[…] 5 store Pingvinkolonien på Boulders Beach Woodstocks Old Biscuit Mill Bo på South Beach Camps Bay Table View Vi besøkte Sør-Afrika november […]

Frivillig arbeide - Gjør En Forskjell - Rundtekvator · 27. February 2019 at 07:43

[…] Table View […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.