San Sebastian ligger i Nord-Spania og er en av Spanias mest populære turistdestinasjoner. Mye av årsaken er de to flotte strendene som ligger langs bukten byen ligger ved. 

Byen er utrolig sjarmerende. Bygningene rundt strandpromenaden er holdt i vakker viktoriansk stil og du finner også en gamleby med smale gater og tett i tett av koselige Pintxo-barer. 
Det fine med å reise hit er at du får strand, by, kultur og shopping – i ett. Byen er også kjent for sine mange designerbutikker, så kortet kan fort gå varmt. 

Spise og drikke
San Sebastian har rykte som et sted som har verdens beste spisesteder og har flere Michelen-restauranter pr kvadratmeter enn noe annet sted i verden. Vi du gå for noe enklere er Pintxo, som er Nord-Spanias svar på tapas verdt å prøve ut. Når du går inn på en Pintxo-bar vil du få en tallerken som de håper du vil fylle med pintxos fra bardisken, som en buffet. Lokalbefolkningen gjør det ikke sånn –  de kjøper gjerne en rett av gangen, og går videre til neste sted.

Som oftest spiser man Pintxo stående. 

Mange vakre og utsmykkede bygninger
Constitución Square ligger i hjertet av gamlebyen og er blitt gjenreist etter brannen i 1813. Bygget er opprinnelig bygget for å være rådhus. Nummeringen av husene stammer fra tyrefektingen i gamledager, hvor man kunne leie et rom.

Plassen brukes til arrangementer og det er også et fint sted og nyte et glass forfriskninger.

Mount Igueldo 
Utsiktene fra toppen av Monte Igueldo, like vest for byen, er spektakulær. Her ser  man panoramaet av Bahía de la Concha og den omkringliggende kysten og fjellene. 

Oppe på toppen finner du en liten gammeldags fornøyelsepark, et akvarium og flere simulatorer. 

Den beste måten å komme seg opp dit er via city-toget eller med taxi.  Åpningstider varierer gjennom hele året så sjekk nettsiden for detaljer.

http://www.monteigueldo.es/home

Vakker utsikt fra Mount Igueldo og ned på den ene av byens to strender

San Sebastian er kjent som den spanske kongefamilien og adelens tidligere favorittdestinasjon og har ikke mistet sin glans gjennom årene. Her finner man elegante bygninger, vakre parker og yrende shopping. Til å være en by av denne størrelsen finner man også mye kultur og forskjellige festivaler. I tillegg er byen et populært sted for surfere, med den nære tillgangen til Biscaya-bukten.

Oppsumert
I San Sebastian får man en kombinasjon av både by og strand. Er du i tillegg glad i god mat og drikke, er dette stedet. Mange flyselskaper flyr fra Norge til Bilbao, som er nærmeste flyplass (Blant annet Norwegian). Per nå er det ikke mulig å nå Bilbao uten en mellomlanding. Det er ca.  1 times kjøring med taxi eller buss fra flyplassen til San Sebastian.

San Sebastian har overnatting i alle prisklasser.

Turistbrosjyre San Sebastian

I området finner du blant annet vinområdet Rioja. Les mer her:

Vinsmaking i Rioja

 


6 Comments

OnTrip.dk · 12. April 2018 at 15:56

Der ser rigtig dejligt ud, Laila 🙂 Den by kunne jeg bestemt godt tænkte mig at besøge.

/Annette

  Rundt Ekvator · 21. April 2018 at 20:05

  Prøv det absolutt ut. Det er et flott sted 🙂

Iselin Renée · 13. April 2018 at 12:00

For noen flotte bilder 🙂

  Rundt Ekvator · 21. April 2018 at 20:05

  Takk skal du ha, Iselin 🙂

Kattas Betraktelser · 28. June 2018 at 20:07

Så roligt att läsa om San Sebastian, vi reser dit i augusti månad. Fin blogg du har!

  Rundt Ekvator · 9. July 2018 at 20:34

  Takk skal du ha og i lige måde til deg 🙂 San Sebastian var en veldig trivelig by. Kos dere 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *