Lokker strandpromenade og god mat og drikke? I slutten av september hadde vi noen fine dager i Torremolinos. Byen ligger tett på Malaga og det er kort avstand både til flyplassen og kulturtilbudene.  

Torremolinos, stranden

Torremolinos

Dette var vårt første besøk i Torremolinos, som sies å være  det første feriestedet som ble etablert på Costa Del Sol.

Her finner du et bredt tilbud av barer og puber men også muligheten til å nyte strandlivet. Malaga er kun 8 km unna med taxi, hvis du føler behov for å nyte et utvidet tilbud med museer og bedre shopping.  

Torremolinos, sandskulpturer på strandpromenaden

Strandpromenaden

I Torremolinos finnes to strender, med en klippe i mellom. La Carihuela ligger ved den opprinnelige fiskerbyen og har en avslappet og rolig stemning. På den andre siden av klippen ligger Bajondillostranden. Vil du drive med vannsportaktiviteter er dette rette stranden. 

Torremolinos - strandpromenaden

Langs strandpromenaden finner man flere hyggelige restauranter, egnet for både lunsj og middag. En del av restaurantene server lunsjen ned til strandstolen, for de som ønsker det.

Torremolinos, servering på strandpromenaden

Torremolinos, stranden

Torremolinos, katt på hotel Melia
Torremolinos_4
Benalmádena

Ta gjerne en middag i Benalmádena, naboområdet til Torremolinos. Byen har en hyggelig marina hvor man finner restauranter og butikker.

Vi tok vi taxi til men spaserte tilbake til hotellet. Det er koselig å gå langs strandpromendaden. På dagtid finner man flust av salgsboder, mens det på kveldstid er godt tilbud av puber, restauranter og barer.

Torremolinos, Middag i Benalmádena

Middag i Benalmádena, nabobyen

Plaza San Miguel

Har man behov for noe annet en strandpromenaden er en tur opp til Plaza San Miguel, et godt valg. En bratt stigning med trapper svinger seg oppover, med salgsboder og butikker på rekke og rad.  På veien oppover passeres kulturminnet Torre De Pimentel. Den åpne plassen på toppen har mange koselige restauranter og bodegaer.

Det er ganske bratt oppover men når man kommer til toppen, er det vel verd turen. 

Torremolinos, Plaza San Miguel

Veibeskrivelse til Plaza san Miguel

Fra strandpromenaden tar man av ved Calle Rio Esera. Følg denne til der Calle del Bajondillo begynner –  ta så trappene opp til venstre og følg disse til toppen. 

Hvor skal man bo?

I området finnes overnattingstilbud i alle prisklasser.  Vi bodde på Melia Costa del Sol, som er et ganske stort hotell rett ved strandpromenaden. Hotellet i seg selv er bra men servicen ble noe preget av store busslaster med folk, som kom og dro hele tiden.

Mulig vi var ekstra uheldig med tidspunktet. Det virket heller ikke som hotellet hadde heiser bygd for så mange gjester. Bortsett fra det var hotellet bra med god frokost, store rom, basseng og ellers fine fasiliteter.

Torremolinos, hotel Melia

Torremolinos, Hotel Melia

Hotellet serverte en deilig GT og hotellkatten kom stadig for å hilse på.

Torremolinos_2
Torremolinos_6

Torremolinos, utsikt fra Hotel Melia

Opplevelser og attraksjoner i nærheten

Malaga by – hovedstaden på Costa del Sol
Picassomuseet 

Malaga Cathedral
Torre De Pimentel

Nerjas grotter – Dryppesteinshuler hvor det også er konsertsal

Torremolinos, Plaza San Miguel

En tur opp til Plaza San Miguel bør man få med seg.

Konklusjonen

Det er kort flytid og lett tilgjengelighet fra flyplassen i Malaga. Dette gjør Torremolinos til et fint sted å reise. Du får varme og strandliv i tillegg til god mat og drikke.

Både SAS og Norwegian flyr flere ganger daglig til Malaga.  

Affiliate-lenke

Dette innlegget inneholder en affiliate-lenke. Dett betyr at hvis du kjøper noe etter å ha klikket på linken ovenfor, får jeg en liten provisjon uten ekstra kostnader for deg. Dette bidrar til å holde nettstedet mitt gratis å bruke.

Les mer om våre andre opplevelser fra Spania, for eksempel vinsmaking.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

1 Comment

Langweekend i San Sebastian - en perle nord i Spania - Rundtekvator · 13. April 2019 at 06:47

[…] Torremolinos – en kort taxitur fra Malaga […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.