Vi ankommer Clarion Collection Hotel Havnekontoret ved 18-tiden og ser at vi kan rekke litt shopping før stengetid. Høyer som ligger sentral plassert ved Bryggen blir det naturlige valget og vi rekker en times-tid handling før dørene stenges.

Opplev Bergen, Bryggen

Middag

Middag står for tur og vi velger Boha –  restauranten hvor vi alltid prøver å legge inn et måltid når vi er i Bergen. Her får man gourmetmåltid inspirert av italiensk og fransk kjøkken og restauranten tilbyr blant annet fulle menyer. Valget vårt denne kvelden falt på en 3-retter meny med kamskjellcarpaccio til forrett, lammerygg med marrokansk kryddersaus til hovedrett og kokos-panacotta i rabarbrasuppe til dessert.  

img_1834-1869216-9-1495975783545
img_1841_1-1869216-9-1495975789384
img_1844_1-1869216-9-1495975795226
Uteliv

Pubtilbudet må også prøves ut. Første stopp blir Zachariasbryggen. Her er det mye folk og stor stemning men med forholdsvis høy prisklasse på ølen, blir det kun en 0,4 her (kr. 85,-).

Opplev Bergen

Så er det tilbudet på andre siden av gaten som må prøves ut. Først blir det fotballpuben, deretter et irsk alternativ. 

Opplev Bergen

 Sist men ikke minst ble det en tur på Sjøboden pub. Her var det flott live-musikk og god stemning. Stedet kan absolutt anbefales, selv ved noe stive priser. Lokalene er veldig koselig med stil fra svunnen tid. Kl. 01.00 var det tid for å sette kurs mot hotellet.

Opplev Bergen

Fløybanen

Neste morgen regner det og etter en tur opp i tårnet på hotellet bestemte vi oss for å ta Fløibanen opp å gå ned. Startstasjonen til Fløibanen ligger nede i sentrum og tar ca. 5-6 minutter opp til toppen. Fløibanen er forøvrig en av Norges mest populære turistmål, med sin nydelig utsikt over byen. Denne dagen regnet det og det var var kun tåke å se, så vi bestemte oss for å gå ned. Det er en fin løype på ca. 3.5 km. 

Opplev Bergen

Tårnet byr på en fantastisk utsikt over brygge og havneområdet.

Opplev Bergen

Vakker utsikt på vei oppover Fløyibanen.

Fløyen
img_3771-1869216-9-1495978088917
Lunsj og middag

Etter spaserturen ned fra Fløyien var vi klare for en lunsj. Denne ble inntatt på gatesiden av Zachariasbryggen. Valget falt på skalldyrsalat og fish & ships. Det kan absolutt anbefales men nok en gang må det nevnes at prisene er stive.

Opplev Bergen

Da var det tid for litt avslapping på hotellet før middagen som ble inntatt på TGI Friday. Den amerikanske kjeden lever alltid det forventede og med sitt friske interiør og hyggelige servitører er det et bra sted og avslutte siste kveld i Bergen. For å rekke morgenflyet til Oslo ble frokosten inntatt kl. 06.30.

  Opplev Bergen

Fine 36 timer i Bergen er over. Besøket bar preg at vi har vært her mange ganger før. Bergen er en utrolig koselig by med hyggelig folk og mange fine severdigheter. Reisefølget denne gangen var en 20 åring og hun stortrivdes.

Affiliate-lenke 728x90 Beach

Vi reiste med SAS og bodde på Clarion hotel Havnekontoret.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

4 Comments

Iselin Renée · 30. December 2017 at 19:34

Bergen er en fin by 🙂

    Rundt Ekvator · 31. December 2017 at 08:12

    Ja, Bergen har mye å by på 🙂 Riktig godt nyttår til deg 🙂

Beste reiseminner i 2017 - Rundtekvator | Rundtekvator · 31. December 2017 at 10:24

[…] 36 timer i Bergen […]

Clarion Hotel Havnekontoret - innsjekking - Rundtekvator · 26. February 2019 at 06:32

[…] 36 timer i Bergen […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.