En levende atmosfære med strandselgere og fargerike folk møter deg på Copacabana beach, en av de mest berømte strendene i verden.

Copacabana ligger lokalisert i den sørlige delen av Rio, ut mot Atlanterhavet. Selve stranden er 4 kilometer lang og strekker seg mellom to historiske fort. Fort Cocapacbana som ligger i sørenden, ble bygget i 1914 og huser i dag et museum. Fort Duque de Caxias ble bygget i 1779 og ligger i nordenden, mot Sukkertoppen.

 

Langs med stranden går Avenida Atlântica med sine tre kjørefelt i hver retning og den kjente strandpromenaden med svart-hvitt geometrisk bølgemønster. Søndager sperres de tre løpene nærmest promenaden for biler, noe som er populært for sykelister, joggere eller de som bare vil spasere. Ta en stopp ved en av de mange strandbarene hvor du kan nyte en lett lunsj eller en gulkopp med chopp (fatøl). Eller ta en spasertur på stranden og nyt de fantastiske sandskulpturene.


Det er ikke uvanlig med musikanter som underholder langs strandbarene. Her blir vi også dratt med, både for å danse og spille


Fantastiske sandskulpturer er et vanlig syn langs promenaden

Avenida Atlântica huser også mange førsteklasses hoteller og gode brasilianske restauranter. Fra fredag til søndag med start kl. 18 er det marked foran Rio Othon Hotel. Her kan du gjøre gode kjøp av kunst, håndarbeide og suvenirer.

Stranden er et kapittel for seg med strandselgere, sportsaktiviteter, lettkledde mennesker, musikk og god stemning. Sport er populært i Rio og langs strendene finner du flere volleyballnett og fotballbaner.


Avslappende strandliv med utsikt mot Sukkertoppen

Bølgene på Copacabana var utrolig store og man må stå i mot, for ikke å bli dratt under.

Strandselgere et vanlig syn både på stranden og på barene. Alt fra salg av badetøy til suvenirer til mat og drikke.

Blir du tørst kan du prøve ut Agua de Coco eller kokosnøttvann rett fra kokosnøtten. Friskt og godt!

Her er det Caipirinha som nytes. Brasils nasjonaldrink består av limebåter, sukker, isbiter og ikke minst nasjonalbrennvinet cahaca. Ordet Caipirinha betyr “liten landsbyjente” og drinken som tilbys over hele Brasil er en klassiker her på Copacabana.

Her finner du oppskriften: https://www.aperitif.no/artikler/caipirinha/182662

 

Stranden brukes forøvrig både til store idrettsarrangementer og til konserter. Mest kjent er kanskje fyrverkeriet nyttårsaften, som er av det største i verden. Man bør unngå å ferdes på stranden på kveld- og natterstid. Det er mye fattigdom i Rio og derfor en viss fare for å bli ranet.

Transport til og fra Copacabana er enkelt med over 40 bussruter og 3 metro-stasjoner.

 

Categories: Rio

8 Comments

OnTrip.dk · 14. October 2017 at 09:10

Copacabana er en helt special strand og så smuk. Elsker det liv der er ved stranden og alle de lokale som virkelig nyder den. Haha vi prøvede at bade og efter 2 minutter blev vi væltet af de store bølger. Ikke ligefrem et hav som er velegnet til at bade i men smukt er det.
Tak fordi du tog mig med tilbage til Rio 😉

/Annette

  Rundt Ekvator · 14. October 2017 at 15:43

  Hehe, ja de bølgene var virkelig tøffe 🙂 ikke lett å stå i mot. Veldig flott sted, det har du rett i. Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

   Rundt Ekvator · 14. October 2017 at 17:15

   Det er et flott sted 🙂

Iselin Renée · 14. October 2017 at 16:37

Så herlig, skulle gjerne dratt dit 🙂

  Rundt Ekvator · 14. October 2017 at 17:16

  Ja, det er et flott sted 🙂

Sao Paulo airport lounge | Rundtekvator · 1. July 2018 at 13:31

[…] Copacabana beach […]

Snarvisitt i Sao Paulo - Rundtekvator | Rundtekvator · 10. July 2018 at 00:39

[…] Copacabana beach […]

Amazonas - eventyr og opplevelser i 3 dager - Rundtekvator · 19. February 2019 at 08:17

[…] Copacabana beach […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *