Lokker strandpromenade og god mat og drikke? I slutten av september hadde vi noen fine dager i Torremolinos. Byen ligger tett på Malaga og det er kort avstand både til flyplassen og kulturtilbudene.  

 

Torremolinos
Dette var vårt første besøk i Torremolinos, som sies å være  det første feriestedet som ble etablert på Costa Del Sol.

Her finner du et bredt tilbud av barer og puber men også muligheten til å nyte strandlivet. Malaga er kun 8 km unna med taxi, hvis du føler behov for å nyte et utvidet tilbud med museer og bedre shopping.  

Strandpromenaden
I Torremolinos finnes to strender, med en klippe i mellom. La Carihuela ligger ved den opprinnelige fiskerbyen og har en avslappet og rolig stemning. På den andre siden av klippen ligger Bajondillostranden. Vil du drive med vannsportaktiviteter er dette rette stranden. 

Langs strandpromenaden finner man flere hyggelige restauranter, egnet for både lunsj og middag. En del av restaurantene server lunsjen ned til strandstolen, for de som ønsker det.

Torremolinos_3
Torremolinos_4

Benalmádena
Ta gjerne en middag i Benalmádena, naboområdet til Torremolinos. Byen har en veldig hyggelig marina hvor man finner restauranter og butikker.

Vi tok vi taxi til,  men spaserte tilbake til hotellet, langs den hyggelige strandpromendaden. På dagtid finner man flust av salgsboder, mens det på kveldstid er godt tilbud av puber, restauranter og barer.


Strandskulpturene var de reneste kunstverk

 
Middag i Benalmádena

Plaza San Miguel
Har man behov for noe annet en strandpromenaden er en tur opp til Plaza San Miguel, et godt valg. En bratt stigning med trapper svinger seg oppover, mens salgsboder og butikker ligger på rekke og rad.  På veien oppover passeres kulturminnet Torre De Pimentel. Den åpne plassen på toppen har mange koselige restauranter og bodegaer.

Det er ganske bratt oppover men når man kommer til toppen, er det vel verd turen. 

Veibeskrivelse:
Fra strandpromenaden tar man av ved Calle Rio Esera. Følg denne til der Calle del Bajondillo begynner –  ta så trappene opp til venstre og følg disse til toppen. 

Hvor skal man bo?
I området finnes overnattingstilbud i alle prisklasser.  Vi bodde på Melia Costa del Sol, et ganske stort hotell som ligger rett ved strandpromenaden. Hotellet i seg selv er bra nok men servicen ble noe preget av store busslaster med folk, som kom og dro hele tiden. Mulig vi var ekstra uheldig med tidspunktet. Det virket heller ikke som hotellet hadde heiser bygd for så mange gjester. Bortsett fra det var hotellet bra med god frokost, store rom, basseng og ellers fine fasiliteter.

Hotellet serverte en deilig GT og hotellkatten kom stadig for å hilse på.

Torremolinos_2
Torremolinos_6

Opplevelser og attraksjoner i nærheten
Malaga by – hovedstaden på Costa del Sol
Picassomuseet 
Malaga Cathedral  
Torre De Pimentel
Nerjas grotter – Dryppesteinshuler hvor det også er konsertsal

Konklusjonen
Kort flytid og lett tilgjengelighet fra flyplassen gjør Torremolinos til et helt greit sted å reise. Her får du varme og strandliv i tillegg til god mat og drikke. Både SAS og Norwegian flyr flere ganger daglig til Malaga.  

Affiliate-lenke
 

Skrevet av Laila Moltzau

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *