Rundt Ekvator i media og på trykk

svalbard

Rundt Ekvator og etablerer av nettstedet Laila Moltzau Andresen har bidratt med flere artikler, intervjuer og reiseopplevelser i media. 

Nominering til årets reiseblogger – September 2019

Konkurransen gjennomføres i regi av TrueStory. 33 reiseblogger er nominert og vinneren vil bli avslørt i begynnelsen av november.

Her er presentasjonen av reisebloggen Rundt Ekvator.

Norges beste reiseblogg 2019
reiseblogger

Intervju – Magasinet Reiselyst September 2019

Intervju til Magasinet Reiselyst sin spalte «Tre på gaten», hvor de stiller fem enkle spørsmål om reiser og ferier til folk som jobber i bransjen eller er spesielt opptatt av reiser.

1 Din beste reise?
Det er vanskelig å si om det var turen i Amazonas hvor vi lå i hengekøyer på dekk og opplevde alt det spennende Amazonas kunne by på, eller om det var når hele familien presterte å komme opp på toppen av Kilimanjaro. Begge deler en minneverdig opplevelse på hver sin måte.

2 Hvilket sted var den største skuffelsen?
Det må være Zanzibar, på grunn av tidevannet. Vi skulle tilbringe noen late dager på stranden etter å ha besteget Kilimanjaro. På østkysten av øya er tidevannet ekstremt og strekker seg opptil 800 meter ut. Det ble vanskelig å få badet og skuffelsen var stor for både barn og voksne. Byen Stone Town og krydderplantasjene har sin sjarm men badeferien ble ikke som forventet.

3 Neste års hotteste reisemål?
Nepal Hvorfor: Landet har en annen kultur en det man er vant med og byr på mange muligheter. Du kan utfordre deg selv ved trekking i Annapurna eller teste ut zip-line eller hanggliding i Pokhara.  Legg gjerne inn et stopp i Bandipur, isolert i fjellene finner du en av Nepals mest sjarmerende byer. Er du opptatt av safari og dyreliv kan du reise sørover til Nayrani sonen. For de som er interessert i historie, åndelighet eller arkeologi erl Lumbini, buddhas fødested, noe som må med på ønskelisten. Glem heller ikke å ta noen dager i den hektiske hovedstaden Kathmandu, med sine storslåtte templer, stupaer og kuer som vandrer rundt i gatene. Prisnivået i Nepal er lavt. Vær forberedt på dårlige veier og unngå å leie bil.

4 Hvilket sted lever opp til ryktet?
Maldivene helt klart. Med sitt turkise hav og hvite strender er dette et sted vi vil tilbake til igjen og igjen.

5 Neste tur går til?
Neste tur går med Transmongolske jernbane fra Moskva til Beijing. Etter noen dager i Beijing tar vi lyntog ned til Shanghai hvor vi blir noen dager, før vi setter oss på flyet hjem.

Reportasje – Reiseliv, august 2019

.Reiseliv er Norges eldste reiselivsmagasin på nett. Jeg deler våre opplevelser med den trassibirske jernbane.

–> Link til artikkel

Reportasje i Magasinet Reis 03/19

Reportasje om Sarande i Albania Artikkelforfatter Laila Moltzau Andresen

–> Link til artikkel (side 20)

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.