Vakre Losby Gods har historie helt tilbake til 1500-tallet, men det var først i perioden etter 1871 at Losby Gods fikk sine glansdager.

Godseierparet Lorentz Meyer Boeck og Kathrine Boeck flyttet inn på godset i 1893. De var kjent for sin gjestfrihet og arrangerte storslåtte selskaper for det finere borgerskapet fra Kristiania. De fleste gjestene ankom med tog til Lørenskog stasjon. Dette var en stor begivenhet for bygdas innbyggere, som sto oppstilt langs veien for å se hestesledene passere.

Nå, over hundre år etter at mine egne oldeforeldre sto oppstilt for å se fiffen passere forbi, er det vår tur til å overnatte på godset!

Selveste Kong Haakon VII var en hyppig gjest på Losby Gods under glansdagene

23. oktober inviterer Losby Gods til historisk weekend. I samarbeid med Lørenskog Historielag får vi et innblikk i godsets storhetstid med blant annet utstilling av historiske gjenstander, og historisk vandring inne på godset. Det vil også være en tur til Vasshjulet.

Tradisjoner fra storhetstiden videreføres, og det serveres en «historisk 5-retters viltmeny» når du bor på Losby Gods under historisk weekend. I oppholdet inkluderes også overnatting i et komfortabelt værelse med herregaardsfrokost neste morgen, inngang til utstilling og historisk vandring.

Kunne du tenke deg et opphold på Losby?

Annonse Les mer om historisk weekend på Losby

Det er også mulig å se utstillingen og være med på vandringen, uten å overnatte.

Om oppholdet på Losby Gods

Vi er invitert til oppholdet Historisk weekend på Losby Gods, og får dekket mat og opphold.

Vi gleder oss til både utstillingen og vandringen. I tillegg skal vi kle oss opp flott til den historiske 5-retters viltmenyen 🙂

Som oppvokst i Lørenskog har vi vært mye på Losby Gods, og også brukt den fine naturen i området. Dette blir likevel første gang vi overnatter på godset, noe som vi ser frem til.

Les mer om turmulighetene i Losbymarka her

Hvis du kunne tenke deg et opphold på Losby Gods så Pin gjerne artikkelen. Da har du den til senere bruk.

Likte du innlegget så del det gjerne ved hjelp av knappene nedenfor.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 80 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.