De siste årene har jeg latt meg inspirere av opplevelser gjennom året som har gått. Julens prosjekt i år  ble derfor et pepperkaketog. 

Pepperkaketog.

Årets store tur gikk med den transsibirske jernbane og det ble mange dager og kilometer med tog. Hva som skulle bli årets design var en avgjørelse som “tog” seg selv. Pepperkaketog måtte det bli!

READ IN ENGLISH

Design og tegninger 

Det første jeg gjorde var å bestemme designet, og videre lage tegninger og maler. Jeg fikk insprasjon ved hjelp av googling, i tillegg til å se på egne bilder fra turen i sommer. Den største grunnen til at jeg liker slike prosjekter, er på den andre siden at man kan la fantasien flyte fritt. 

Utskjæring av deig. Pepperkaketog.
Tegninger. Pepperkaketog.
Tegningene er viktige for å få et godt resultat.

Videre prosess

Jeg brukte ferdig kjøpt pepperkakedeig. Denne kjevles ut og skjæres til etter malene. Til vinduene på lokomotivet er det brukt drops som er smeltet. Dette gir en fin farge til vinduene. 

Maler til åpen vogn. pepperkaketog.
Her er det en av de åpne vognene som er ferdig stekt.
Pepperkake tog
Lokomotivet under konstruksjon.

Når alle delene er stekt er det tid for å lime de sammen. Her bruker jeg smeltet sukker. Til de hvite bordene har jeg brukt hvit pynteglasur (fra Dr. Ötker). På taket av lokomotivet og godsvognen har jeg brukt melis og strødd over pynt. De to åpne vognene er fylt med godteri.

pepperkaketog

En tykk type lakris er brukt til pipe. En tynnere type er brukt mellom vognene.

Ellers så er det bare å slå seg løs med pyntingen 🙂

Et ferdig pepperkaketog
Et ferdig pepperkaketog.
Her kan du lese mer om selve togturen ->

Tidligere prosjekter

KNM Måløy. Laget av pepperkakedeig.
KNM Måløy
Pepperkakehus.
Huset vårt


Sandra Moltzau

Hei, jeg heter Sandra og fikk smaken på å reise når jeg var veldig ung. Nå 23 år gammel og nærmere 75 land senere, har reiselysten bare økt og økt. Jeg holder på med en master i Byggteknikk og arkitektur, og noen av artiklene mine bærer derfor preg av dette.

2 Comments

Renates Reiser · 11. January 2020 at 11:04

Så utrolig tøft! Veldig kreativt og gøy å trekke inn reisene i juledekorasjonene på den måten. 😀

    Sandra Moltzau · 12. January 2020 at 08:18

    Takk skal du ha 🙂 Det er morsomt å bruke den kreative siden litt også 🙂 Hilsen Sandra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.