Det er mange attraksjoner i Bangkok og byen sover aldri. Under støv og kaos er byen full av ting man kan gjøre og steder å se.

Bangkok er kjent som Krung Thep, “Angels City” av de som bor her, og byens seremonielle navn er det lengste i verden. Med tilsynelatende tusenvis av attraksjoner, topp severdigheter, hippe takterasser og nabolag er det umulig å få med seg alt. 

Attraksjoner i Bangkok

READ IN ENGLISH

Uansett om du vil utforske de imponerende templene, ta en båtur på elven, en tuk-tuk-tur gjennom Bangkok-natten, handle på markeder eller prøve matbodene på gaten. Bangkok har noe for deg!

Her kommer noen av de viktigste attraksjoner i Bankgok.

Kongepalasset Grand Palace

Av alle attraksjoner i Bangkok er det 200 år gamle Grand Palace den mest berømte. Slottet var tidligere kongefamiliens hjem i mer enn 150 år, og stedet der Thailands regjering holdt til.

Området er på 214 000 kvadratmeter og består av over 100 bygninger, utsmykket med gullbelagt tak og omgitt av statuer. Inne i palasset ligger Wat Phra Kaew-tempelet, Thailands mest hellige sted. Her finnes den verdensberømte Buddha-statuen som er utskåret av ett stykke grønn jade. Det er kun en regjerende konge som kan røre ved buddhaen.

Kongepalasset Grand Palace, Bangkok, Attraksjoner i Bangkok

Kongepalasset Grand Palace, Bangkok

Nå bruker kongefamilen palasset kun til religiøse seremonier og høytider. 

Bangkok1g
Bangkok1f

Spar-symbolet i kortstokken skal vistnok være inspirert av bladet på dette treet.

Topp attraksjoner i Bangkok

Inngang:  ฿ 500

Wat Pho – attraksjoner i Bangkok

Wat Pho, eller Temple of the Reclining Buddha, er kjent for den hvilende gigantiske Buddha, som er plassert i sentrum av tempelet. Skulpturen er 46 meter lang og 15 meter høy. Selv om Buddha er hovedfokus i tempelet er det 400 fargerike veggmalerier, som illustrerer bilder av Buddha.

Wat Pho, hvilende buddha. Attraksjoner i Bangkok

Hvilende Buddha

Området huser også en fantastisk chedis (stupa) og en fargerik kinesisk paviljong. Tempelet er også regnet som det tidligste senteret for offentlig medisinsk utdannelse, og er anerkjent av UNESCO i deres verdensminne-program.

Chedis, Wat Pho. Attraksjoner i Bangkok

Attraksjoner i Bangkok

Viktigst av alt — det er fødestedet til tradisjonell thailandsk massasje, som fortsatt blir praktisert ved tempelet i dag.

Bidra, Wat Pho. Attraksjoner i Bangkok

Wat Pho er det eldste og største tempel-komplekset i Bangkok.
Inngang:  ฿ 100.

Wat Arun – attraksjoner i Bangkok

Wat Arun eller Soloppgangens tempel, er et av Bangkoks mest berømte landemerker, og kjent for sitt gigantiske tårn ved siden av Chao Phraya-elven. Tårnet ruver 70 meter over bakken. Tempelet består delvis av fargerike spir, dekorert med små biter farget glass omringet av kinesisk porselen. 

Wat Arun (soloppgangens tempel)

Soloppgang reflekteres fra overflaten av templet med perlemorsk fargespill

Det er lett å si at det er ett av de mest fantastiske templene i Bangkok. Ikke bare på grunn av beliggenhet ved elvebredden, men også fordi designen er svært forskjellig fra de andre templene i Bangkok.

Trapper. Wat Arun

Inne i  ordinasjonssalen kan man beundre en gylden buddha og detaljerte veggmalerier. Klosteret i tempelkomplekset inneholder 108 buddha-statuer.

Wat Arun

Tempel, Wat Arun

Inngang, Wat Arun

Buddha, Wat Arun. Attraksjoner i Bangkok

Selv om Wat Arun er en veldig populært for turister, er det også et viktig sted for tilbedelse for buddhister. Pass på at du kler deg riktig med skuldre og knær tildekket.

Inne i tempelet, Wat Arun

Inngang: ฿100 baht. Tempelet er åpent daglig fra kl. 08.30 til 17.30.

Siam Paragon

Et  populært kjøpesenter som huser mange forskjellige designerbutikker, Sørøstasias største akvarium, en stor multiplex kino og masse restauranter. Det er over 250 butikker inne i kjøpesenteret. I tillegg er det utstillingslokale for ulike bilprodusenter, inkludert Ferrari og Lamborghini. Har du har god råd finner du nok helt sikkert det du ser etter.

Siam Paragon, Attraksjoner i Bangkok

Foto credit: Wikipedia

Bangkok med sine 8 millioner innbyggere er en stor, travel og pulserende metropol. Hvert år  tiltrekker byen seg millioner av reisende fra hele verden med sin spennende kultur og sitt folkerike storbyliv. Få med deg noen av de mange attraksjoner i Bangkok.

Sjekk ut våre andre opplevelser fra Hua Hin og Bangkok 

Her finner du tips om hvor du kan bo: Siam Kempinski Affiliatelenke


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

3 Comments

Reiser i 2018 | Rundtekvator · 30. December 2018 at 14:26

[…] Høydepunkter i Bangkok […]

Hua Hin - Thailands eldste badeferieby - Rundtekvator · 16. March 2019 at 11:44

[…] Høydepunkter i Bangkok […]

Anmeldelse av Siam Kempinski, Bangkok - Rundtekvator · 16. March 2019 at 12:19

[…] Bangkok – høydepunkter på rekke og rad […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.