GondolSmale smug og store åpne plasser – Gli langs kanalene i en gondol mens gondolieren synger O sole Mio. Venezia har absolutt mye å by på!

Fra flyplassen kommer du deg enklest inn til Venezia ved hjelp av water bus og det er flere linjer som stopper langs Canal Grande. Det er også muligheter for å ta water taxi, ett litt dyrere alternativ. Vårt valg falt på water bus som er et billig og greit alternativ, men med mange ivrige turister er det vanskelig å få fotografert. 

Vi ankom på kvelden og synet som møtte oss var en by full av fargerike bygninger utsmykket med sjarmerende vindus skodder, kanaler, gondoler og små kaffer. Ved hjelp av google maps gikk vi nesten rett på hotellet, og fikk sjekket inn.

Smale smug

Hva bør man gjøre her?

Venezia er kjent for sin sjarm og vakre atmosfære. Egentlig er det mer enn nok å bare vandre rundt i de smale gatene eller ta en romantisk gondol-tur på en av de mange kanalene. Byen er også full av gamle vakre bygninger, plasser og kulturelle skatter. Noen av disse bør man absolutt få med seg. 

De viktigste severdighetene i Venzia

* Markuskirken
* Dogepalasset
* Sukkenes bro
* Markusplassen
* Gondoltur
* Båttur langs Canal Grande – byens hoved”vei” som er 4 km lang
* Guggenheim-samlingen
* Rialto markedet – Byens “kjøpesenter”  og matmarked som ligger på en historisk plass fra år 1097

Har man tid bør man absolutt få med seg en båttur ut til øyene Murano, Burano og Torcello. Venezia er kjent for venetiansk glasskunst og på Murano er det muligheter for omvisning. 

Hvor skal man bo?

Vi bodde på PallazzinaG. Dette er et lite hotell med ca. 25-30 rom. Hyggelig betjening og koselige rom. Er du heldig får du rom med terasse. Hotellet ligger i grei gangavstand til de fleste kjente landemerker. Det var heller ikke langt å gå fra water bus-stasjonen. Venezia har mange overnattingssteder men det er langt dyrere å bo i selve Venezia enn det er på fastlandet eller på en av de nærliggende øyene.

PallazzinaG

Mulighet for å spise frokost ute på PallazzinaG.

Omgivelser

Venezia har ingen ordentlige veier men masse koselige smale smug og store åpne torg innimellom.

venezia_1654
Smale smug

Napelonic Wing (1807-1830). En del av Markusplassen.

Palazzo Ducale (Dogepalasset).  Vakkert slott med masse historikk. På rundtur gjennom palass og hage vil du også finne Sukkenes bro. I følge legenden stammer navnet fra da fangene ble ført over broen på vei fra rettsalen til fangehullet.  Beregn lang kø eller vær tidlig ute på morgenen.

Ved Markusplassen og Markuskirken yrer det av turister og folkeliv. Markuskirken er topp 2-attraksjonen i Venezia så her bør du stå tidlig opp, hvis du vil inn uten for mye venting.

Kirken ble påbegynt i år 828. Det er et fantastisk byggverk som man absolutt bør få med seg.

Område nedenfor Markuskirken og mot Canal Grande (Riva degli Schiavoni) er utrolig populært og kryr av besøkende. Her finner du mange små fortauskafeer hvor du kan sitte ned å ta noe kaldt drikke. Det er mange gamle vakre bygninger langs promenaden.

Mat og drikke

Byen har mange koselig restauranter. Jo lenger vekk fra hovedgatene jo lavere er prisene.
En av dagene ble lunsj på Caffe Florian. Kafeen har ligget på Markusplassen i snart 300 år og har ofte strykekvartett som spiller for gjestene. Det er dyrt her og ekstra fee for musikken sto på regningen (12 euro pr. bord). Men det er stemningsfullt og maten er god.

Caffe Florian

Lunsj på Caffe Florian

Gondoler er et viktig fremkomstmiddel i Venezia og man bør prøve å få med seg en gondoltur. 

Gondoltur i Venezia

Etter endt opphold ble det water taxi tilbake til flyplassen. Dette er mer behagelig og går betraktelig fortere enn water bus men prisen man betaler er forholdsvis høy. Det er vanskelig å si om det er verdt det men fordelen er at man får tatt mer bilder. 

Canal grande

Båttur på Canal Grande

Selv om Venezia er i overkant dyrt er det en opplevelse å komme hit. Det fine med å bo i selve Venezia er at det blir veldig stille og fint på kvelden, når alle cruiseskipene og turistene har reist.  Venezia kan oppleves på en langhelg selv om det er mye å se her, men man kan godt være lenger. Oppholdet vårt varte fra torsdag til søndag og vi følte at vi rakk mesteparten av det vi ville se.  

Vi reiste med SAS/Lufthansa. Vi overnattet på Pallazzina G men byen har mange hoteller i forskjellige prisklasser. Å bo i selve Venezia er dyrere enn å bo på fastlandet eller en av øyene.   

Litt fakta

Venezia ligger nord i Adriaterhavet og er anlagt på 118 øyer. Du finner over 400 broer og 150 kanaler. Øya, som har broforbindelse til fastland, er helt bilfri.   På øyene bor det ca. 63 000 innbyggere og turistnæringen er den største inntektskilden.

468x60 City
Affiliate-lenke

Les mer om Venezia her:

https://no.wikipedia.org/wiki/Venezia

Her kan du lese om andre destinasjoner i Italia

Pompei – en sommerdag i år 79 e.Kr.


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram

7 Comments

Jørn - Bilivoka · 26. November 2017 at 15:52

Venezia er et flott sted å oppleve! Det er få steder i verden som ser så spesielt ut.

Allikevel synes jeg den romantiske atmosfæren er litt oppskrytt. Det er fint å se på, men når man kommer nært på kanalene så lukter det nødvendigvis ikke så godt og veggene langs husene er ikke alltid veldig rene… Nå er det noen år siden jeg var der, så forhåpentligvis har det blitt litt bedre.

Uansett er det en by som virkelig skiller seg ut fra det meste andre. Det finnes jo mange fine steder som ikke er midt nede i kanalene 🙂

  Rundt Ekvator · 26. November 2017 at 16:18

  Jeg er ikke uenig med deg. Dyrt og kanskje litt oppskrytt, ja. Litt møkkete også. Men uansett – det er en opplevelse. Første gang jeg var der var jeg kun 10-12 år og det var artig å komme dit igjen 🙂

annebe.blogg.no · 26. November 2017 at 18:46

Alltid tenkt at Venezia ser fint og litt “annerledes”ut.. og det ser man jo av innlegget her også :)) Mange flotte turer dere er på og moro å se de flotte bildene..og høre både fakta og om deres opplevelser :)) Ønsker deg ei fin kommende uke <3

  Rundt Ekvator · 26. November 2017 at 20:13

  Takk skal du ha, Anne 🙂 Morsomt å reise litt. En god uke til deg også:-)

Iselin Renée · 1. December 2017 at 19:25

Utrolig fine bilder, har alltid hatt lyst til å reise dit 😀

  Rundt Ekvator · 9. December 2017 at 16:01

  Takk skal du ha 🙂 Ja, utrolig flott i Venezia 🙂

Marco Polo club lounge, Venezia | Rundtekvator · 13. November 2018 at 15:20

[…] En langhelg i Venezia […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.