Copacabana Beach – verdens mest berømte strand

Copacabana Beach møter deg med en levende atmosfære med strandselgere og fargerike folk. Stranden er en av de mest berømte i verden.

Copacabana ligger lokalisert i den sørlige delen av Rio de Janeiro, ut mot Atlanterhavet. Stranden er 4 kilometer lang og strekker seg mellom to historiske fort. Fort Cocapacbana ligger i sørenden, og ble bygget i 1914. Dette er nå et museum. Fort Duque de Caxias ble bygget i 1779 og ligger i nordenden, mot Sukkertoppen.

Avenida Atlântica – 3 felts langs Copacabana Beach

Langs med stranden går Avenida Atlântica med sine tre kjørefelt i hver retning. Den kjente strandpromenaden har svart-hvitt geometrisk bølgemønster. Søndager sperres de tre løpene nærmest promenaden for biler. Dette er populært for sykelister, joggere og de som bare vil spasere.

Ha det gøy med de lokale.

Opplevelser langs strandpromenaden

Langs Avenida Atlântica finner man mange førsteklasses hoteller og gode brasilianske restauranter. Fra fredag til søndag er det marked foran Rio Othon Hotel. Her kan du gjøre gode kjøp av kunst og håndverk. 

Gjør et stopp ved en av de mange strandbarene hvor du kan nyte en lett lunsj eller en gulkopp med chopp (fatøl). Eller ta en spasertur på stranden og nyt de fantastiske sandskulpturene.

Stranden er et kapittel for seg. Det florerer av lettkledde mennesker, musikk og god stemning. Sport er populært i Rio. Langs strendene finns flere volleyballnett og fotballbaner.

Bølgene på Copacabana er store og sterke. Man må stå godt i mot, for ikke å bli dratt under.

Strandselgere et vanlig syn både på stranden og på barene. De selger alt fra badetøy til mat og drikke.

Blir du tørst kan du prøve ut Agua de Coco rett fra kokosnøtten. Friskt og godt!

Caipirinha – Brasils nasjonaldrink

Brasils nasjonaldrink består av limebåter, sukker og nasjonalbrennvinet Cahaca. Ordet Caipirinha betyr liten landsbyjente. Caiprinha tilbys over hele Brasil.

Her finner du oppskriften: https://www.aperitif.no/artikler/caipirinha/182662

Arrangementer på Copacabana Beach

På stranden arrangeres det store idrettsarrangementer og konserter. Mest kjent er fyrverkeriet nyttårsaften, som er av det største i verden. Under sommer-OL i 2016 ble flere av øvelsene avholdt på Copacabana beach.

Man bør unngå å ferdes på stranden på kveld- og natterstid. Det er mye fattigdom i Rio, og en viss fare for å bli ranet.

Transport til og fra Copacabana er enkelt med over 40 bussruter og 3 metro-stasjoner.

Høydepunkter – Rio de Janeiro

Les mer om våre andre opplevelser i Brasil her:

Published by

Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser. Følg oss gjerne på facebook og instagram View all posts by Rundt Ekvator

10 thoughts on “Copacabana Beach – verdens mest berømte strand”

  1. Copacabana er en helt special strand og så smuk. Elsker det liv der er ved stranden og alle de lokale som virkelig nyder den. Haha vi prøvede at bade og efter 2 minutter blev vi væltet af de store bølger. Ikke ligefrem et hav som er velegnet til at bade i men smukt er det.
    Tak fordi du tog mig med tilbage til Rio 😉

    /Annette

    1. Hehe, ja de bølgene var virkelig tøffe 🙂 ikke lett å stå i mot. Veldig flott sted, det har du rett i. Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating