Løs opp gjæren i 1/2 kopp varmt vann. (Tørrgjær kan også brukes)
Tilsett sukker og rør til det er oppløst. La det stå i 10-15 minutter til vannet er skummende.
Bland mel og salt i en stor bolle.
Gjør en liten fordypning i midten av mel og gjær. Hell i vannet sakte. Rør med treskje eller slikkepott til deigen blir elastisk.
Legg deigen på melet bakebord og kna i 10-15 minutter. Når deigen ikke lenger er klebrig og er myk og elastisk, er den ferdig eltet.
Smør en stor bolle med olje og legg deigen i bollen. Snu deigen opp-ned slik at all deigen er dekket av oljen.
La det stå på et lunt sted i ca 3 timer, eller til den har doblet i størrelse.
Når deigen har dobblet seg, rull den ut i et "tau" og klem ut 10-12 små biter. Plasser ballene på melet bakebord. La de stå tildekket i 10 minutter. Forvarm ovnen til 260 grader. Forvarm stekeplaten og sørg for at den er helt i bunnen av ovnen.
Kjevle ut hver ball av deigen i sirkler. Hver bør være ca 12-14 cm i diameter og 1/4 tommers tykke.
Bak hver sirkel i 4 minutter til brødet puffer seg opp. Snu og stek i 2 minutter.
Fjern hvert pita med en slikkepott fra stekeplaten og legg til flere pitabrød for baking.
Ta stekespaden og trykk forsiktig ned hevingen. Legges til lagring i poser med en gang.