Go Back
Print
Mezze - småretter fra midtøsten

Arabisk brød

 

Course Brød
Cuisine Midtøsten
Prep Time 4 hours
Cook Time 10 minutes
Total Time 4 hours 10 minutes
Servings 4 personer
Author Rundt Ekvator

Ingredients

  • 1 pakke gjær
  • 1/2 kopp varmt vann
  • 3 kopper hvetemel
  • 1 1/4 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 kopp lunkent vann

Instructions

  1. Løs opp gjæren i 1/2 kopp varmt vann. (Tørrgjær kan også brukes)

    Tilsett sukker og rør til det er oppløst. La det stå i 10-15 minutter til vannet er skummende.

    Bland mel og salt i en stor bolle.

    Gjør en liten fordypning i midten av mel og gjær. Hell i vannet sakte. Rør med treskje eller slikkepott til deigen blir elastisk.

    Legg deigen på melet bakebord og kna i 10-15 minutter. Når deigen ikke lenger er klebrig og er myk og elastisk, er den ferdig eltet.

    Smør en stor bolle med olje og legg deigen i bollen. Snu deigen opp-ned slik at all deigen er dekket av oljen.

    La det stå på et lunt sted i ca 3 timer, eller til den har doblet i størrelse. 

  2. Når deigen har dobblet seg, rull den ut i et "tau" og klem ut 10-12 små biter. Plasser ballene på melet bakebord. La de stå tildekket i 10 minutter. Forvarm ovnen til 260 grader. Forvarm stekeplaten og sørg for at den er helt i bunnen av ovnen.

    Kjevle ut hver ball av deigen i sirkler. Hver bør være ca 12-14 cm i diameter og 1/4 tommers tykke.

    Bak hver sirkel i 4 minutter til brødet puffer seg opp. Snu og stek i 2 minutter.

    Fjern hvert pita med en slikkepott fra stekeplaten og legg til flere pitabrød for baking.

    Ta stekespaden og trykk forsiktig ned hevingen. Legges til lagring i poser med en gang.