Vi skulle tilbringe en natt i vakre Bandipur og valget falt på boutique-hotellet Gaun Ghar, som ligger sentralt plassert i hovedgaten.

hotell Gaun Ghar, Bandipur
Hotellet er et gammelt, tradisjonelt hus som har blitt renovert til et hotell. Huset har unike detaljer og struktur, og en flott beliggenhet med fantastisk utsikt.

Bandipur er bilfritt så vi blir tatt i mot ved byporten av to kvinner, som bærer bagasjen vår. Etter en kort spasertur  ankommer vi hotellet, hvor direktøren Amrit tar i mot oss og serverer forfriskninger. Vi får også litt info om hotellets historie og severdigheter rundt i byen.  

hotell Gaun Ghar, Bandipur
Rommene

Enkle sjarmerende rom, våre med en fantastisk utsikt. Bygningen er orginal så her finnes ingen vinduer, kun skodder. Sengene var i hardeste laget for meg, men resten av reisefølget var godt fornøyde. Wifién virket dårlig på rommene men var ok i fellesområdet. Vi hadde et enkelt hjørnebord med rene glass og lommelykter. Mygglamper hører med til alle rommene.

bandipur34
bandipur 38
bandipur66
Badet

Koselig bad med skifergulv,  enkel vask og toalett. Stort og lite håndkle hørte med. Dusjen hadde ikke noe forheng så det ble forholdsvis vått på gulvet etter en dusj, ellers fungerte badet greit. Både rommet og badet var godt reholdt. 

bandipur41
bandipur43
Mat

Måltidene serveres ved inngangspartiet til hotellet og skoddene slås opp på dagtid, slik at man har utsikt til hovedgaten. Vi spiste middag her den dagen vi kom og denne smakte utmerket. Nok ikke av den billigste i byen men likevel helt akseptabelt prisnivå. Frokosten ble servert i samme området og vi valgte en kontinental utgave, også denne smakte bra.

bandipur50
bandipur53
bandipur55
bandipur51
bandipur54
bandipur56

I midten av hotellet var det et atrium. Fint sted å ta morgen-teen.

 

hotell Gaun Ghar, Bandipur

Oversatt til nepalsk, betyr Gaun Ghar “landsbyhus”, og hotellet er en gammel newari tradisjonell mud-og-murstein bolig , som er renovert til hotell.

Oppsummert  

… er dette et lite familiedrevet sjarmerende hotell, med grei men enkel standard. Hotellet ligger fint plassert midt i hovedgaten og har en fantastisk utsikt over dalen og fjellene.
Personalet var høflige og hjelpsomme. Det jeg antar var sønnen i familien løp for eksempel over på apoteket, for å kjøpte salve mot myggestikk, til oss.  Vi så også med ærefrykt hvordan de to kvinnene bar bagasjen vår – både til og fra bilen, og opp i 2. etasje hvor rommene våre lå. 

Hotellet er behjelpelig med å arrangere turer i området.

Vil du lese mer om hotellet finner du link her

hotell Gaun Ghar, Bandipur

Før huset ble gjort om til hotell, var det vistnok bebodd av en handelsreprentant utsendt av kongen, for å kreve inn skatter og avgifter.

 

Les mer om selve landsbyen Bandipur her

 

Her finner du andre artikler fra Nepal


Rundt Ekvator

Om artikkelforfatteren Laila Moltzau: Jeg heter Laila og er etablerer av nettstedet Rundt Ekvator. Her kan du få tips om reiser fra fjernt og nær. Jeg har alltid vært glad i å reise og har besøkt nærmere 70 land alene eller sammen med familien. Jeg håper at jeg kan inspirere deg til reiser og opplevelser.

7 Comments

Ontrip@outlook.com · 18. August 2018 at 15:05

Sikke et hyggeligt hotel, Laila. Der kunne jeg godt tænke mig at bo selvom om sengen er hård 😉 Men udsigten WOW den er da så smuk og jeg ville da have svært ved at løsrive mig. Tusind tak for et godt tip hvis jeg en da skulle dertil.

/Annette

  Rundt Ekvator · 18. August 2018 at 15:13

  Takk for tilbakemelding 🙂 Ja, det var veldig hyggelig og sjarmerende selv om det ikke var noe 5* 🙂 Flott og åpne skoddene om morgenen og se utsikten fra sengen 🙂

annebe · 19. August 2018 at 19:47

Så koselig sted med sjarmerende særpreg :)) Moro å se/lese fra di spennende turene dere er på..:)) Nå holder det stort sett å reise en time for å komme på ferie for meg..men kanskje en dag.. ! Ønsker deg ei fin ny uke <3 Annebe

  Rundt Ekvator · 20. August 2018 at 05:49

  Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Ja, det var et utrolig sjarmerende sted. Ikke alltid man trenger å reise så langt. Mange fine steder i nærheten også 🙂

Renates Reiser · 20. August 2018 at 20:05

For et vakkert og sjarmerende hus/hotell. Skjønner godt at dere valgte dette stedet som overnattingssted. Det ville jeg nok også gjort. 😀

  Rundt Ekvator · 21. August 2018 at 07:21

  Det var veldig sjarmerende der. Koselig med hus som har litt sjel og historie 🙂

Bandipur, isolert i fjellene | Rundtekvator · 18. August 2018 at 11:42

[…] Anmeldelse – hotel Gaun Ghar, Bandipur […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *