Det er spennende å plukke med seg oppskrifter fra reiser rundt om i verden. Prøv denne østeninspirerte kinakålretten, som er modererert til norske forhold.

Kremet kinakål


Course Lett middag eller lunsj
Total Time 25 minutes
Servings 4 personer

Ingredients

  • 2 stk kinakål
  • 1 ss havsalt
  • 2 ss smør
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ss hvetemel
  • 1 dl melk
  • pepper
  • 8 stk bratwurst
  • 1 pk bacon
  • sennep

Instructions

  1. Vask og finsnitt kålen. Kok opp en stor kjele med vann og tilsett havsalt. Gi kålen et oppkok (2-3 minutter). Sil av vannet. 

  2. Smelt smør, tilsett mel og rør godt. Spe med melk og fløte til en tykk saus. Smak til med salt og pepper. Hell sausblandingen over kålen og vend.

  3. Stek bacon og pølser.

  4. Strø forsiktig med havsalt over retten før servering.

En god og lettlaget rett som passer til hverdags, eller i helgene med godt øl til. 

Kinakål kan brukes på mange måter. For å få en mer østeninspirert rett kan man tilsette revet ingerfær i kålen og lage den med kokosmelk. Bytt for eksempel ut pølsene med skinke.

Når jeg er ute å reiser prøver jeg å notere ned spennende retter jeg kan prøve ut hjemme. Er du glad i å lage mat fra andre deler av verden?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *